«Δεν θα επιτεθεί η Σταντάρ, προβλέπω ισοπαλία 1-1»

«Δεν θα επιτεθεί η Σταντάρ, προβλέπω ισοπαλία 1-1»

«Δεν θα επιτεθεί η Σταντάρ, προβλέπω ισοπαλία 1-1»

bet365

Ο ρεπόρτερ Σταντάρ Λιέγης, Μπόμπ Φάεσεν ακτινογραφεί στο gazzetta.gr την αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα, η κρισιμότητα των ματς με τους «πράσινους», οι Λαίφης, Ντοσεβί, και ο παικταράς Μπελφοντίλ.

Η Σταντάρ Λιέγης βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα της περασμένης πενταετίας που είχε μόνιμη θέση στην κορυφή του βελγικού ποδοσφαίρου.

Περιορισμένο μπάτζετ, παραχωρήσεις ποιοτικών ποδοσφαιριστών και λύσεις της τελευταίας στιγμής συνθέτουν τη νέα τάξη πραγμάτων στους «κόκκινους».

Το ματς με τον Παναθηναϊκό θεωρείται σημαντικό για την αναπτέρωση του ηθικού των Βέλγων μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από ομάδα Γ΄ κατηγορίας.

Ο Μπομπ Φάεσεν, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της Σταντάρ Λιέγης στην εφημερίδα Het Belang van Limburg μίλησε στο gazzetta.gr για την σημασία της αποψινής αναμέτρησης για την ομάδα του Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς.

«Η Σταντάρ τα πήγε πολύ καλύτερα απ' ότι περιμέναμε στα δύο τελευταία ματς στο Europa League. Κόντρα στη Θέλτα έπαιξε πολύ καλά, ενώ απέναντι στον Άγιαξ μολονότι βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στη συνέχεια πιάνοντας αξιόλογη απόδοση.

Ο κόουτς Γιάνκοβιτς έχει ήδη επισημάνει πως τα δύο παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκός θα είναι κρίσιμα. Οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν καλά υπό την καθοδήγηση του Γιάνκοβιτς (δεύτερος προπονητής στην τρέχουσα σεζόν μετά την απομάκρυνση του Γιανίκ Φερέρα), όμως εσχάτως αντιμετωπίζουν λίγες δυσκολίες.

Στο Κύπελλο ηττήθηκαν από ομάδα Γ΄ κατηγορίας, έχασαν από την Άντερλεχτ και έφερε εν συνεχεία ισοπαλία με την Κόρτραϊκ.

Το αποψινό ματς είναι κρίσιμο και σε ότι αφορά το ηθικό του συλλόγου. Στην έδρα της, η Σταντάρ είναι πάντα διαφορετική ομάδα με τους οπαδούς της να δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Η Σταντάρ θα παραταχθεί με σύστημα 4-4-2, το οποίο μετατρέπεται σε 4-2-4 όταν επιτίθεται».

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα, αλλά και τα αδύνατα σημεία της φετινής Σταντάρ.

«Στα πλεονεκτήματα της Σταντάρ συμπεριλαμβάνεται η δυνατή της άμυνα. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει το συμπαγές δίδυμο που συνθέτουν οι Σολτς και Λαίφης.

Ο αμυντικός μέσος Ενόχ έχει αρκετές ατέλειες, αλλά συνεχίζει να διατηρεί την θέση του. Επίσης υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Τρέμπελ που μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω σε μεγάλα ματς. Θα έλεγα επίσης πως το φανατικό κοινό της ομάδας αποτελεί ένα ακόμη πλεονέκτημα.

Η Σταντάρ δεν είναι ομάδα που θα διαφημίσει το άθλημα, αλλά φημίζεται για τη νοοτροπία που διαθέτει και την πειθαρχία της. Είναι κάτι που εστιάζει κάθε φορά ο Γιάνκοβιτς.

Σε ότι αφορά τα μειονεκτήματα, ο γκολκίπερ Ζιλέ, είναι έμπειρος έχει καλά αντανακλαστικά, αλλά με ύψος 1.80 είναι μάλλον κοντός για τερματοφύλακας.

Οι μπακ Φε και Αντράντε είναι οκ, αλλά ευάλωτοι. Ο Ζούνιορ Εντμίλσον είναι ένας ποδοσφαιριστής που εκτιμούν ιδιαίτερα, αλλά παλεύει να βρει την φόρμα του μέχρι στιγμής. Ο Ορλάντο Σα δεν είναι πολύ αποτελεσματικός, αλλά κόντρα στην Κόρτραϊκ αγωνίστηκε βασικός και πέτυχε δύο γκολ».

Ο Μπομπ Φάεσεν εκτιμά πως η Σταντάρ θα έχει υπομονή στο παιχνίδι της κάνοντας λόγο για ένα κλειστό ματς.

«Κάθε εβδομάδα ισχύει το 'όλα ή τίποτα' για την Σταντάρ. Το ματς με τον Άγιαξ είναι το καλύτερο παράδειγμα. Στο πρώτο ημίχρονο η ολλανδική ομάδα κυριάρχησε και στην επανάληψη η Σταντάρ έπαιξε αρκετά καλά.

Η Σταντάρ δεν θα μπει στο γήπεδο για να επιτεθεί. Δεν είναι στο στιλ της. Προβλέπω ένα μάλλον κλειστό παιχνίδι, όπου όποιος σκοράρει πρώτος θα νικήσει».

Μπελφοντίλ, Ντοσεβί και Σολτς αποτελούν μεγάλα ατού για τους Βαλλόνους.

«Ασφαλώς ο Ισάκ Μπελφοντίλ (πρώην παίκτης της Πάρμα και της Ίντερ) είναι ο κορυφαίος παίκτης του συλλόγου. Ήρθε την 1η Σεπτεμβρίου από ομάδα της Μέσης Ανατολής και κάνει την διαφορά.

Παίζει μπροστά, αλλά συχνά οπισθοχωρεί στο κέντρο. Πολύ δυνατό παιδί, με εξαιρετική τεχνική. Κρατάει την μπάλα πολύ καλά.

Μετά από αυτόν, καλύτερος παίκτης είναι ο Ματιέ Ντοσεβί. Τον ξέρετε πολύ καλά από την παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Ο Ντοσεβί παίζει στο δεξί άκρο και είναι σημαντικός με τις ασίστ του. Τρίτος σημαντικός ποδοσφαιριστής είναι ο Αλεξάντερ Σολτς. Κεντρικός αμυντικός από την Δανία. Καλός, σκληροτράχηλος αμυντικός, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο επόμενος που θα αποχωρήσει για ομάδα του εξωτερικού. Είναι ιδιαίτερο άτομο. Για παράδειγμα δεν έχει τηλεόραση, διαβάζει τόνους από βιβλία, οδηγεί ένα Nissan Micra και έχει αγοράσει ένα μέρος όπου κατασκηνώνει στις διακοπές του».

Ο Βέλγος δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καλές εμφανίσεις του Κωνσταντίνου Λαίφη που αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

«Στην αρχή ήταν όλοι σκεπτικοί, διότι δεν τον ήξερε κανείς εδώ. Πρέπει να ομολογήσω όμως πως έχει αφήσει καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Ήρθε στη θέση του Μίλος Κοσάνοβιτς που τραυματίστηκε σοβαρά τον Μάιο.

Μαζί με τον Σολτς ο Λαίφης συνθέτει ένα καλό κεντρικό δίδυμο. Πιθανότατα το καλύτερο στο βελγικό πρωτάθλημα αυτή την στιγμή. Όταν ο Κοσάνοβιτς επιστρέψει σε μερικούς μήνες, ενδεχομένως ο Γιάνκοβιτς να αλλάξει το σύστημα σε 3-5-2 χρησιμοποιώντας από κοινού τους Σολτς, Λαίφη και Κοσάνοβιτς».

Ο ρεπόρτερ της Σταντάρ Λιέγης θεωρεί πως το ματς θα είναι αρκετά ισορροπημένο...

«Η Σταντάρ σίγουρα έχει την ευκαιρία, όμως αξιολογώ τον Παναθηναϊκό ψηλότερα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα χάσει από την ελληνική ομάδα. Θα πήγαινα με την ισοπαλία 1-1 και νίκη του Παναθηναϊκού στην Αθήνα».

Δείτε στιγμιότυπα από το ματς Άγιαξ-Σταντάρ Λιέγης...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα