Η δεύτερη ευκαιρία σε Καρντόσο

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η δεύτερη ευκαιρία σε Καρντόσο

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Οσκαρ Καρντόσο, τα… ίχνη του οποίου ουσιαστικά «χάθηκαν» στη Λάρισα. Εκεί απώλεσε τη θέση του στην αρχική 11άδα. Και όχι άδικα.

Δεν την δικαιολογούσε με την παρουσία του, ο Όσκαρ Καρντόσο. Tου δόθηκε η ευκαιρία να «μπει» με τη μια στο σχήμα των βασικών. Δεν την... άγγιξε καν. Δεν ήταν έτοιμος. Και κάπως έτσι; Έχει περάσει έναν μήνα (25 ημέρες για την ακρίβεια) σχεδόν εκτός διαδικασίας.

όλις δώδεκα λεπτά με τον ΑΠΟΕΛ, πάνω στην τούρλα της απόπειρας για την ισοφάριση. Στον πάγκο αλλά καθόλου με την ΑΕΚ. Εκτός αποστολής με τον Πανιώνιο. Πόσο έτοιμος είναι πλέον; Θα φανεί στη σκηνή. Ο Πάουλο Μπέντο χθες τον δοκίμασε με τους «βασικούς». Και έδωσε ξεκάθαρα την εντύπωση ότι τον ετοιμάζει για να πατήσει από την αρχή χορτάρι απόψε κόντρα στην Αστάνα. Με τρία στόπερ οι φιλοξενούμενοι. Με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς. Άρα ένας κλασικός φορ περιοχής προφανώς έχει την ευκαιρία υπό αυτές τις συνθήκες να βρει και τον... βηματισμό του.

Και μαζί να βρει και μια θέση στον μικρό κύκλο του rotation, θα προσθέταμε για την οικονομία της συζήτησης. Διότι από την Λάρισα ως εδώ ο Μπέντο έχει αλλάξει τελείως την προσέγγιση του. Έχει «πάψει» τους πειραματισμούς σε σχήματα αλλά και σε πρόσωπα. Έχει κλείσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον αριθμό των επιλογών του. Στην πραγματικότητα έχει κόψει το.. ρόστερ στα δύο. Και έχει λογική η επιλογή του. Γιατί θέλει με αυτόν τον τρόπο να βρει όσο το συντομότερο, την περίφημη «ομοιογένεια» που κάθε ομάδα αναζητά μετά από τόσες αλλαγές σε ένα καλοκαίρι.

Ειδικά αυτή την εποχή λοιπόν:

Ο Καπίνο παίζει στη Σούπερ Λιγκ, και ο Λεάλι στα υπόλοιπα.
Ο Ντα Κόστα και ο Μποτία είναι τα δύο στόπερ, με τον Βιάνα έξτρα επιλογή.
Ο Φιγκέιρας με τον Ντε Λα Μπέγια οι μπακ και με τον Ρέτσο να αποτελεί την ρεζέρβα και των δύο.
Ο Μιλιβόγιεβιτς δεν βγαίνει ούτε... με εγχείρηση από το γήπεδο.
Ο Μάρτινς έχει μετατρέψει σε αναπληρωματικό του τον Καμπιάσο.
Ο Σεμπά με τον Ταρίκ παίζουν χωρίς αντίπαλο στα φτερά.
Ο Φορτούνης και ο Ιντέγιε είναι «αφεντικά» στις δικές τους θέσεις.
Και μένει ο Μάριν ως έξτρα επιλογή. Άντε και ο Τσόρι. Οι υπόλοιποι είναι πολύ πιο πίσω.

Ποδοσφαιριστές σαν τον Ρομαό, τον Σιόβα, τον Πάρντο. Αλλά και άλλοι σαν τον Μπουχαλάκη, τον Ζντιέλαρ ακόμη και τον Πασιένσα. Για εκείνους στη συγκεκριμένη κατάσταση, χρόνος θα προκύψει μόνο στο κύπελλο με τον Πλατανιά. Πουθενά αλλού.

Μιας και ξεκινήσαμε όμως από τον Καρντόσο; Προφανώς και ο Μπέντο θέλει σύμμαχο τον Παραγουανό στον πόλεμο που μόλις ξεκίνησε. Έρχονται τα ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Υπάρχει το Περιστέρι, ακόμη και η ρεβάνς με την Αστάνα. Ο Ιντέγιε μόνος του αυτό το «πρόγραμμα» δεν μπορεί να το βγάλει. Και όσο σπουδαία και αν είναι η φετινή εκκίνηση για τον Νιγηριανό; Καρντόσο σημαίνει γκολ. Σημαίνει νίκες. Αρκεί σε αυτές τις 25 ημέρες που πέρασαν να κάλυψε όντως κάποιο από το χαμένο έδαφος. Αν τα κατάφερε θα λογίζεται ως "προσθήκη". Από το βράδυ, προφανώς θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα για αυτό...

ΥΓ. Και μιας και είπαμε την εντεκάδα; Η χθεσινή δοκιμή δεν είχε άλλη έκπληξη. Ο Λεάλι και ο Φορτούνης, αντί των Καπίνο και Μάριν. Ο Καρντόσο. Και οι υπόλοιποι της Νέας Σμύρνης...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής