Νάπολι - Μπεσίκτας 2-3

Νάπολι - Μπεσίκτας 2-3

bet365

Οι Τούρκοι έκαναν τρελό διπλό στο San Paolo (2-3 τη Νάπολι), η Μπενφίκα πέρασε από το Κίεβο (0-2 με Ντιναμό) και ο όμιλος... έμπλεξε!

Εχοντας δύο νίκες στις πρώτες δύο αγωνιστικές, η Νάπολι υποδέχθηκε την Μπεσίκτας για το 3x3 που θα την έκανε ξεκάθαρο φαβορί για την 1η θέση και θα της επέτρεπε να ξεχάσει τις δύο σερί ήττες στη Serie A. Τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι... Η βραδιά φάνηκε από νωρίς ότι θα ήταν περίεργη αφού οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη επίθεση που πέρασαν τη μεσαία γραμμή, στο 12', με τον Κουαρέσμα να κάνει το γύρισμα από δεξιά και τον Αντριάνο να σκοράρει με πλασέ (0-1). Οι Ναπολιτάνοι αντέδρασαν και πλησίασαν στην ισοφάριση στο 18' αλλά ο Φάμπρι απέκρουσε την κοντινή προσπάθεια του Μέρτενς, η κεφαλιά του οποίου στο 29' έφυγε λίγο άουτ. Ο Βέλγος, τελικά, σκόραρε με την τρίτη, με κοντινό πλασέ στο 31' μετά το γύρισμα του Καγιεχόν, επαναφέροντας την ηρεμία στο San Paolo (1-1). Οχι για πολύ όμως...

Στο 38' ο Ζορζίνιο έκανε πάσα προς την άμυνα αλλά τελικά... έβγαλε τετ α τετ τον Αμπουμπακάρ -αφού ο Κίρικες δεν αντέδρασε γρήγορα- και αυτός στο τετ α τετ έβαλε ξανά μπροστά τους Τούρκους (1-2). Το ημίχρονο βγήκε με γκρίνια στις εξέδρες και στο 49' τα πράγματα έγιναν χειρότερα καθώς ο Ινσίνιε -για τον οποίο το κλίμα είναι βαρύ φέτος- νικήθηκε από τον Φάμπρι σε εκτέλεση πέναλτι, το οποίο είχε κάνει ο τερματοφύλακας στον Μέρτενς... Στο 65', τελικά, ο Μαουρίτσιο Σάρι έβγαλε τον Ινσίνιε για να βάλει τον Γκαμπιαντίνι και αυτός ήταν που εκτέλεσε το δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν οι Παρτενοπέι στο 68', αυτή τη φορά για κράτημα του Ερκίν στον Μέρτενς, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο Βέλγος φλέρταρε με το 3-2 στο 71' αλλά ο Φάμπρι απέκρουσε την κεφαλιά και στο 78' άγγιξε ξανά το γκολ με το σουτ που έκανε. Πλησιάζοντας στο τέλος, όλα έδειχναν ότι το ματς θα έμενε στο 2-2 αλλά στο 86' ο Αμπουμπακάρ με κεφαλιά, από θέση οφσάιντ όπως φάνηκε στο replay, έκανε το 2-3 μετά το φάουλ του Κουαρέσμα και πάγωσε το San Paolo, με τη Νάπολι να μπλέκει πλέον σε περιπέτειες ακόμη και για την πρόκριση στους «16» ενώ πριν την έναρξη του ματς ήταν φαβορί για την 1η θέση...

Βόλτα στο Κίεβο
Για την Μπενφίκα τα πράγματα ήταν εξαιρετικά απλά: Αν δεν νικούσε τη Ντιναμό στην Ουκρανία, μάλλον δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε πρόκριση. Οι Πορτογάλοι δεν είχαν διάθεση για νέα απώλεια βαθμών και το έδειξαν από νωρίς αφού μπήκαν όπως έπρεπε στο ματς και στο 9' άνοιξαν το σκορ: Ανατροπή του Γκονσάλο Γκουέδες, ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι και ο Αντούνες νίκησε τον Ρούντκο για το 0-1. Οι Λουζιτανοί, για τους οποίους αγωνίστηκε κανονικά ο Κώστας Μήτρογλου, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, έψαξαν το δεύτερο γκολ και τελικά το πέτυχαν στο 55' με τον Σέρβι, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής μετά την πρώτη κόντρα στον Μήτρογλου, κλειδώνοντας το τρίποντο (0-2). Η Ντιναμό προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι η Μπενφίκα επέστρεψε στη μάχη της πρόκρισης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Νάπολι 6 (8-6)
2. Μπεσίκτας 5 (5-4)
3. Μπενφίκα 4 (5-5)
4. Ντιναμό Κιέβου 1 (2-5)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η)
Μπεσίκτας-Νάπολι
Μπενφίκα-Ντιναμό Κιέβου

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα