Πριν από 13 χρόνια το τελευταίο πέναλτι που έπιασε ο Μπουφόν! (vids)

Πριν από 13 χρόνια το τελευταίο πέναλτι που έπιασε ο Μπουφόν! (vids)

bet365

Ο Μπουφόν, απέναντι στη Λιόν, απέκρουσε πέναλτι 13 χρόνια από την τελευταία φορά που έπιασε την εσχάτη των ποινών στο Champions League.

Στις 14/5 του 2003 η Ρεάλ Μαδρίτης νικάει 2-1 τη Γιουβέντους στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά του Champions League. Οκτώ μέρες αργότερα η «βασίλισσα» ταξιδεύει στο Τορίνο για την ρεβάνς.

Η «βέκια σινιόρα» την υποδέχεται στο «Stadio Olimpico di Torino» και με τους Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο και Νέντβεντ παίρνει κεφάλι στο σκορ με 3-0 για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 ο Ζιντάν στο 89'.

Πριν από όλα αυτά, έπρεπε ο 26χρονος τότε Μπουφόν να πει «όχι» στην εκτέλεση πέναλτι του Φίγκο και να άνοιξε το δρόμο για τον τελικό του «Ολντ Τράφορντ«, όπου η Μίλαν κατέκτησε το τρόπαιο.

18/10 του 2016, 13 χρόνια μετά στα 39 του ο Τζίτζι Μπουφόν αποκρούει ξανά πέναλτι στο Champions League (αυτό του Λακαζέτ στο 34') και δίνει στην ομάδα του τη νίκη απέναντι στη Λιόν!

Τα χρόνια περνάνε αλλά... δίπλα από τον «Superman» της Γιουβέντους, με τον χρόνο να μην τον επηρεάζει καθόλου - όπως, εξάλλου, έχουμε διαπιστώσει άπαντες.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα