«Ναι» στον Τάσο, «όχι» στον... άσο!

«Ναι» στον Τάσο, «όχι» στον... άσο!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης μπαίνει στο αεροπλάνο για το Μπακού και δίνει απαντήσεις σε δύο καίραια ερωτήματα: Θα κάνει rotation ο Ίβιτς ενόψει Ολυμπιακού, το πρώτο, ποιος θα σφυρίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης» το δεύτερο.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη είναι «άλλο ανέκδοτο» και ο Βλάνταν Ίβιτς, όχι μόνο δεν αφήνει στην άκρη το παιχνίδι στο Μπακού, αλλά το παίρνει πολύ στα σοβαρά, έστω κι αν αρχίζει, Τετάρτη σήμερα, να φαίνεται στο βάθος το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πού θα καταλήξει φέτος ο ΠΑΟΚ και εάν θα καταφέρει να διακριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι κάτι που το θέλει ο ιδιοκτήτης του, το ζήτησε από παίκτες και ομάδα, αλλά είναι νωρίς για να φανεί αν αντέχει το ρόστερ του «δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη».

Ο «Δικέφαλος» κυκλοφορεί εδώ και καιρό στην Ευρώπη (Άμστερνταμ, Τιφλίδα, Λίμπερετς, κατά σειρά), για την ακρίβεια από τον περασμένο Ιούλιο παίζει εντός κι εκτός συνόρων επιδεικνύοντας τη γνωστή ωριμότητα και τον χαρακτήρα της ομάδας, που στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δε θα διασυρθεί, θα τα παλέψει όλα μέχρι τέλους και ειδικά όταν παίζει μακριά από την Τούμπα ξέρει να παίρνει, σχεδόν πάντα, το αποτέλεσμα που θέλει.

Ας μην ξεχνάμε, ότι στις τελευταίες 35 εξόδους του, από την σεζόν 2009-10 μέχρι σήμερα, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακά θετικό πρόσημο και απολογισμό: 11 νίκες, 17 ισοπαλίες, 7 ήττες.

Μόνο όταν την έβαλε σε δεύτερη μοίρα, όπως έκανε ευθύς εξαρχής πέρσι στον όμιλο ο Τούντορ και στο τέλος ο Αναστασιάδης, επιλέγοντας να ποντάρουν στην εντός συνόρων επιτυχία ή όταν ο Δώνης δεν μπόρεσε να περάσει τη Ραπίντ Βιέννης, η Ευρώπη «πλήγωσε» τον «Δικέφαλο», που αν είχε έστω μια νίκη περισσότερη την τελευταία τριετία, το περασμένο καλοκαίρι θα ήταν στους ισχυρούς της κλήρωσης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα είναι μια αλυσίδα κι αν αφήσεις έναν κρίκο να χαλαρώσει ή να σπάσει θα πέσεις πολύ πιο εύκολα αν δεν το είχες αφήσει να συμβεί. Γι ‘ αυτό ο ΠΑΟΚ οφείλει να περπατήσει και να φτάσει όσο πιο βαθιά μέσα στο Γιουρόπα Λιγκ. Μόνον έτσι θα μπορεί το ερχόμενο καλοκαίρι να «εξαργυρώσει» τους πόντους που μάζεψε στη φετινή διοργάνωση.

Tο τι έκαναν οι προηγούμενοι προπονητές δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου μα καθόλου τον Βλάνταν Ίβιτς. Το rotation, που πολλοί εύχονται ή περιμένει να γίνει ενόψει Ολυμπιακού, θα μείνει στην άκρη και στο «Τόφιγκ Μπαχράμοφ» του Μπακού θα παίξουν οι καλύτεροι.

Αγώνες για να γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα, να πάρουν ανάσες κάποιοι ποδοσφαιριστές, υπάρχουν στην συνέχεια (βλέπε: Λάρισα) οπότε εναντίον της Καραμπάχ θα μπει στο γήπεδο με στόχο να πάρει τη νίκη, που θα μοιάζει με το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ θα μάθει στο Αζερμπαϊτζάν το όνομα του ρέφερι, που θα έχει οριστεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όσο κι αν λένε από την ομάδα, ότι με το ντέρμπι θα ασχοληθούν μετά το ευρωπαϊκό ματς, μια συζήτηση θα ανοίξει, όποια είναι η επιλογή πλην μιας περίπτωσης: «Τάσος Σιδηρόπουλος».

Ο διεθνής διαιτητής είναι για τον «Δικέφαλο» η μοναδική επιλογή, που θα τον κάνει να μην φωνάξει και να μην ασχοληθεί καθόλου με τη διαιτησία πριν και μετά το ντέρμπι της Κυριακής.

Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος και Μάνταλος, είναι τρεις επιλογές, που στη Μικράς Ασίας, ούτε καν θέλουν να σκέφτονται, ότι θα πρέπει να τις βρουν στο δρόμο τους παρότι τα μαντάτα, που έρχονται από την Αθήνα, κάνουν λόγο «για τελευταία επιλογή τον Σιδηρόπουλο», με την αιτιολογία πως «δεν μπορεί να πάρει όλα τα ντέρμπι ο Σιδηρόπουλος».

Για τον ΠΑΟΚ, όμως αυτή την στιγμή, υπάρχει μόνον ο Σιδηρόπουλος και ουδείς άλλος. Αν μπορούσε να παίξει και στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, δε θα είχαν κανένα μα κανένα πρόβλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.