Μανούλα ο Λουτσέσκου, μπαμ ο Γκιοάτα!

Μανούλα ο Λουτσέσκου, μπαμ ο Γκιοάτα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το Ρουμάνο προπονητή που έκανε ζημιά στον ΠΑΟ και τον Καμερουνέζο στόπερ που νίκησε τον Ιντέγε.

Εάν έχει υποτιμηθεί ένας προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα την τελευταία τριετία, αυτός πρέπει να είναι ο Λουτσέσκου!

Τα αποτελέσματα του κόντρα στις μεγάλες ομάδες τα λένε όλα. Ειδικά όταν, πρόπερσι, είχε και πιο καλούς παίκτες (Κλέϊτον, Γούτα), αλλά και πιο νέους τους Σολτάνι, Λουσέρο (και τον Καπετάνο), να θυμηθούμε τις τεσσάρες μέσα στην Θράκη επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και φυσικά ότι προκρινόμενη επί του Παναθηναϊκού, με διπλό στη Λεωφόρο, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου έχασε από τον Ολυμπιακό επειδή βρήκε τον Τσόρι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του εδώ και μία οκταετία κι αφού ένα ημίχρονο είχε εντυπωσιάσει!

Αλλά και πέρσι έκανε μεγάλες ζημιές: 1-0 πάλι στη Λεωφόρο, 0-0 στην Τούμπα, αλλά και εντός έδρας 0-0 με την ΑΕΚ κι 1-1 με τον ΠΑΟΚ.

Και στο ίδιο μήκος κύματος και φέτος: 0-0 στην Τούμπα κι 1-0 στη Λεωφόρο!

Και μιλάμε ότι δύο χρόνια παίζει με ρόστερ εντελώς χαμηλών οικονομικών προδιαγραφών. Ουσιαστικά πέρσι και φέτος είναι χωρίς φορ και χωρίς δεκάρι, έστω κάποιου επιπέδου!

Την δε ικανότητα του Ρουμάνου να στήνει την ομάδα του και να δυσκολεύει αφάνταστα κάθε αντίπαλο, τομέας στον οποίο είναι «μανούλα», την βλέπεις ακόμη και στις ήττες του!

Έχει μία ήττα στη Λεωφόρο 0-2, με το δεύτερο γκολ από πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Η ήττα του στην Ξάνθη από τον Παναθηναϊκό είναι 0-1 με γκολ στο 83’ από κόρνερ.

Η ήττα του στην Τούμπα είναι 1-2.

Οι ήττες του από την ΑΕΚ είναι στην Ξάνθη 0-1 και στο ΟΑΚΑ 1-2, με χαμένο πέναλτι της Ξάνθης.

Ακόμη και με τον φανερά καλύτερο Ολυμπιακό, η Ξάνθη επί Λουτσέσκου έχει σταθεί απολύτως αξιοπρεπώς, με ήττες στο Καραϊσκάκη 0-1 και 0-2 (δεύτερο γκολ στο 70’) κι ήττα στην Θράκη 1-3 (με το σκορ 1-1 ως το 65’).

Κοινώς, σε 21 παιχνίδια με τους τέσσερις μεγάλους, η Ξάνθη με τον Ρουμάνο ήταν μπόσικη μόλις σε δύο ματς. Στο 3-1 του Ολυμπιακού στην Θράκη με το που έφυγε ο Μίτσελ, όταν στο ντεμπούτο του Περέϊρα η ομάδα είχε κάνει το καλύτερο της παιχνίδι και στο φετινό 1-4 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου το σκορ ήταν 0-2 στο 15’ με τα λάθη των Λισγάρα και Φλίσκα. Δύο στα 21.

Το δεύτερο πράγμα που μου έκανε εντύπωση σε αυτή την αγωνιστική ήταν η εμφάνιση αυτού του Γκιοάτα στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός. Λέγαμε όλοι ότι θα ήταν απώλεια για τον Πανιώνιο η απουσία του Ρισβάνη (θλάση), όμως ο Καμερουνέζος όχι απλά κάλυψε το κενό του, αλλά έπαιξε και για τον έτερο στόπερ και για τους δύο ακραίους μπακ.

Δύσκολα θυμάμαι τα τελευταία χρόνια στόπερ στο ελληνικό πρωτάθλημα τόσο γρήγορο, αλτικό και δυνατό! Άμα συνεχίσει έτσι αυτό το παιδί, θα κάνει μπαμ! Κι έχει μπακράουντ, αφού στα 22 του είναι 12 φορές διεθνής με το Καμερούν, και δη και σε επίπεδο Κόπα Άφρικα. Σίγουρα δεν είναι καλό να βγάζεις συμπέρασμα από ένα ματς και δη για Αφρικάνο ποδοσφαιριστή, αλλά εγώ ομολογώ ότι «έμεινα» με την εικόνα του Γκιοάτα.

Και να υπενθυμίσω ότι είχε αντίπαλο τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ιντέγε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.