Τουλάχιστον ξαναέμαθε ότι θέλει τερματοφύλακα!

Τουλάχιστον ξαναέμαθε ότι θέλει τερματοφύλακα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τουλάχιστον ξαναέμαθε ότι θέλει τερματοφύλακα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα δώρα του Στιλ που «γκρέμισαν» τον Παναθηναϊκό από την κορυφή και το ελληνικό πρωτάθλημα που επέστρεψε στην κανονικότητα της τελευταίας εικοσαετίας!

Όταν ο Παναθηναϊκός αποκτούσε τον ένα ποδοσφαιριστή πίσω από τον άλλο γεμίζοντας τις «τρύπες» του ρόστερ, το καλοκαίρι που μας πέρασε, γράφαμε για την ανάγκη ενίσχυσης με έναν τερματοφύλακα που δεν θα ερχόταν για να συμπληρώσει απλά την τριπλέτα(π.χ Κοτσόλης, Βλαχοδήμος) αλλά για να βάλει ανταγωνισμό στον Στιλ, να μην επιτρέψει στον Άγγλο να εφησυχάσει και να διεκδικήσει την θέση κάτω από τα δοκάρια στα ίσια. Οι «πράσινοι» έμειναν με τον Στιλ και μετά το... χάος. Το μεσημέρι της Κυριακής στην Λεωφόρο ο έμπειρος πορτιέρο επιβεβαίωσε πως κάθε χρόνο έχει μια-δύο «χοντρές» γκάφες στο τσεπάκι.

Πέρυσι ήταν το απίθανο γκολ στην Νέα Σμύρνη από το φάουλ του Μπακασέτα, φέτος ήταν το κωμικό τέρμα που δέχθηκε στο 34' και άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Ευθύνη φυσικά φέρει και στο 2-1 του Βασιλακάκη. Ναι η έμπνευση και το «τελείωμα» είναι απίθανα αλλά δεν υπήρχε λόγος να βρίσκεται τόσα μέτρα μακριά από την εστία του.

Μην συζητήσουμε για τις επιλογές με την μπάλα στα πόδια... Όταν μιλάμε για τερματοφύλακα μεγάλης ομάδας, σημαίνει πως στις 2-3 φάσεις που θα δημιουργήσει ο αντίπαλος, θα πρέπει ο άσος κάτω από τα δοκάρια να σου κάνει την διαφορά. Ο Στιλ είναι καλός πορτιέρο αλλά όχι εκείνος που θα σου «κατεβάσει» τα ρόλα και θα σου χαρίσει βαθμούς.

Ο Άγγλος «κρέμασε» τους συμπαίκτες του, έβαλε μπροστά την Ξάνθη από το πουθενά και όταν ο Λέτο ισοφάρισε, έδωσε την δυνατότητα στους «ακρίτες» να βρουν ξανά δίχτυα από μεγάλη απόσταση. Ο Παναθηναϊκός γκέλαρε απόψε αλλά ξαναέμαθε πως θέλει τερματοφύλακα «βαρβάτο», παίκτη που θα έρθει και θα δημιουργήσει συναγωνισμό στον Στιλ και θα δώσει λύσεις όταν ο Άγγλος είναι σε κακή κατάσταση.

Να τον βγάλεις, τώρα, και να βάλεις ποιον την Πέμπτη στην Λιέγη; Αυτό το δίλημμα πολύ απλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Ευτυχώς ο Ιανουάριος δεν είναι πολύ μακριά... Από κει και πέρα, ο Λουτσέσκου έκανε ένα καταπληκτικό διάβασμα/κοουτσάρισμα του αγώνα και «μπλόκαρε» τον Παναθηναϊκό. Πίεζε έξω από την περιοχή, ανάγκαζε τον Λεντέσμα να γυρίζει ως τρίτος στόπερ για να φτιάξει παιχνίδι και όχι να βρίσκεται στο «πράσινο» επιθετικό τρίτο, σε θέση να μπορεί να περάσει την μπάλα στο «κουτί».

Όσες φορές περνούσε η μπάλα από τις μπαλιές του Αργεντινού, η προσαρμογή της Ξάνθης στο αμυντικό της τρίτο ήταν άριστη. Το «τριφύλλι» δεν είχε λύσεις παρά την κατοχή της μπάλας και εκτός από την Ξάνθη, μεγάλο ρόλο έπαιξε η εικόνα του Μπεργκ. Ο Σουηδός γύρισε «σκασμένος» από τα ματς της Σουηδίας, μετά το 60' δεν είχε κουράγιο να διεκδικήσει μπάλες και θα έπρεπε να γίνει αλλαγή. Αντ' αυτού έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ρινάλντι μπήκε στο 90'.

Ο Μέστο ήταν πολύ κακός δημιουργικά, όπως και ο Χουλτ, ενώ ο Βιγιαφάνιες μαζί με τον Λεντέσμα ήταν εκείνοι που το πάλεψαν όσο μπορούσαν, να «κουβαλήσουν» πάνω τους τον Παναθηναϊκό. Το γκολ του Λέτο ήρθε αλλά χωρίς πορτιέρο στην εστία δεν έχεις καμία τύχη...

Ο Παναθηναϊκός «γκρεμίστηκε» από την κορυφή αλλά τουλάχιστον το ελληνικό πρωτάθλημα επέστρεψε στην κανονικότητα των τελευταίων δεκαετιών προς ικανοποίηση των «λαμόγιων» που δεν έχουν ίχνος ντροπής και παραμένουν «γατζωμένοι» στην ομοσπονδία, αναβάλλοντας την κάθαρση!

Όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στην Νέα Σμύρνη, με αποκορύφωμα το οφ-σάιντ του Ανσαριφάρντ τύπου Κατσουράνη και το τείχος-σκάνδαλο που κάνει τον γύρο του κόσμου, ήταν απλά το πρώτο «μήνυμα» της αγωνιστικής. Το δεύτερο ήρθε σήμερα στην Λεωφόρο με τον Φουκάκη. Διαιτησία από αυτές που... θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με όλα τα «σπόρια» στην Ξάνθη και ένα πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Μπεργκ στο 88' που το έκανε «γαργάρα».

Εντάξει, δεν κατέβασε και μέχρι τον αστράγαλο ο Λισγάρας το σορτσάκι του Μπεργκ. Γιατί να το δώσει;

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ(-), Μέστο 3, Χουλτ 4, Σάμπα 5, Μολέδο 4, Ζέκα 5, Λεντέσμα 6, Βιγιαφάνιες 6, Γουακάσο 3, Λουντ 5, Μπεργκ 3, Λέτο 7, Εμποκού 4, Ρινάλντι(-)

Υ.Γ1: Σε άλλα νέα, ο επίσημος Ολυμπιακός παραδέχθηκε πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρχε η «παράγκα του Θωμά». Τελικά δεν ήμασταν τρελοί. Υπήρχε «παράγκα». Απλά το 2016, μάθαμε πως ο μόνιμος πρωταθλητής-με κάθε τρόπο- ήταν και το «θύμα» αυτού του συστήματος. Το μαρτυρούν εξάλλου και οι φωτογραφίες του «κοκαλιάρη» με τον Κόκκαλη στα επίσημα του «Καραϊσκάκης». Μυθικό αυτογκόλ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.