Τελικά, μετά τη Λάρισα, έκατσε να χάσει κι ο Πανιώνιος;

Τελικά, μετά τη Λάρισα, έκατσε να χάσει κι ο Πανιώνιος;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού, κάτω από μία άλλη παράμετρο.

Σημείωνα χθες το πρωί ότι όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Ν. Σμύρνης ήταν να αποφύγει τον αιφνιδιασμό που θα επιχειρούσε ο Πανιώνιος.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ακριβώς είχα περιγράψει και θα μπορούσαν αυτοί να είχαν προηγηθεί, αλλά στη μία φάση ο Καπίνο νίκησε τον Μασούρα και στην άλλη έκανε λάθος ο επόπτης με το οφσάϊντ του Ανσαριφάρντ (μετά από μία σειρά λαθών εποπτών εις βάρος του Ολυμπιακού, όπως τα είχα αναλύσει προχθές, συνέβησαν από την άλλη πλευρά-ξέρετε, γίνονται κι αυτά στο ποδόσφαιρο, τα λάθη ένθεν κι ένθεν). Στη συνέχεια χάρη σε μία καλή εκτέλεση του Μάριν και την κεφαλιά-βόμβα του Μποτία ήρθε το 0-1 και η αρχή του τέλους του ματς, αφού οι πρωταθλητές πήραν ψυχολογία και έλεγξαν σχεδόν πλήρως το ματς.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καμία σπουδαία εμφάνιση, δεν έδωσε συνέχεια δηλαδή σε εκείνη με την ΑΕΚ, όμως ήταν σίγουρα καλύτερος του αντιπάλου του, είχε καθαρές φάσεις για γκολ (βλέπε Ρέτσου), είχε δοκάρι (Τσόρι), είχε το πέναλτι του Μάριν που έγινε φάουλ στο 2-0 του Μιλιβόγεβιτς και αμυντικά ήταν δυνατός, με συνέπεια ο Πανιώνιος (μία πραγματικά καλή ομάδα) παρότι τα έδωσε όλα με φανατισμό ως το 96’, να μην μπορέσει ουσιαστικά να βγάλει δεύτερη κλασική φάση για γκολ. Άρα μιλάμε για μία καθαρή νίκη, την οποία αμφισβητούν μόνο αυτοί που θέλουν να αμφισβητούν ει δυνατόν όλες τις νίκες του Ολυμπιακού, για τους γνωστούς λόγους...

Παρεμπιπτόντως, όλοι αυτοί που προσπαθούσαν πριν το ματς με διάφορες εξυπναδούλες και σπόντες και καρφάκια να μας πουν ότι ο Πανιώνιος είναι…ομάδα του Ολυμπιακού κι ότι ο Ολυμπιακός θα περνούσε περίπατο, «όπως κάθε χρόνο» από τη Ν. Σμύρνη, τώρα άραγε τι έχουν να πουν; Τώρα, που ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε…πόλεμο από ολόκληρο το γήπεδο, από οπαδούς κι ομάδα του Πανιώνιου; Ας βγουν άμα θέλουν, να μας πουν ότι ο Πανιώνιος έκατσε κι έχασε, να τους πάρουν με τις πέτρες…

Ήταν όλο αυτό το σκηνικό που είχε στηθεί πριν το ματς με τον Πανιώνιο, μία συνέχεια εκείνου του έργου που είχαν δημιουργήσει πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού στη Λάρισα. Τότε ντε, που ψιθύριζαν ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει από τη Λάρισα λόγω…Κούγια (την στιγμή που εγώ έγραφα ότι ίσα ίσα λόγω Κούγια ο Ολυμπιακός κινδύνευε με μεγάλη ζημιά…). Τους είχε κάτσει καλά τότε το παιχνίδι με το γκολ στο 92’. Και είχαν κάνει τη δουλειά τους. Μόνο που ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα να την πατάει κάθε φορά. Και το πάθημα έγινε μάθημα.

Ας περιμένουν τώρα στη γωνία για το επόμενο. Να μας πουν ποια άλλη ομάδα θα…κάτσει να χάσει από τον Ολυμπιακό. Όπως έκατσαν να χάσουν η Λάρισα κι ο Πανιώνιος…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.