Μπαρτσελόνα - Λα Κορούνια 4-0

Μπαρτσελόνα - Λα Κορούνια 4-0

bet365

Με τον Ραφίνια να πετυχαίνει 2 γκολ και τον Μέσι να επιστρέφει και να σκοράρει, η Μπαρτσελόνα διέλυσε 4-0 την Λα Κορούνια και επέστρεψε στις νίκες στην La Liga.

Μετά τη διακοπή, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και νίκησε χαλαρά την Ντεπορτίβο, έχοντας πρωταγωνιστές τους Ραφίνα και Μέσι. Ο πρώτος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ και άνοιξε τον δρόμο για τους τρεις βαθμούς, ενώ ο δεύτερος γύρισε στην δράση (ως αλλαγή), πέτυχε γκολ και έφτασε τα 180 εντός έδρας στην La Liga μπαίνοντας στο Νο1 ever στην κατηγορία. Εντυπωσιακός ο Νεϊμάρ, που έδωσε δύο ασίστ και είχε δοκάρι, τις 250 εμφανίσεις έφτασε ο Πικέ, έχασε τα άχαστα ο Αλκάθερ που είχε δοκάρι. Γκολ και δοκάρι είχε ο Λουίς Σουάρες και πλέον η Μπάρτσα είναι στο -1 από την… πρωτοπόρο, Σεβίλλη, με τις δύο να έχουν ματς περισσότερο από Ατλέτικο-Ρεάλ.

Στο 8’ οι Blaugrana έχασαν διπλή ευκαιρία, με τον Νεϊμάρ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο ύστερα από σέντρα από δεξιά και στη συνέχεια ο Σουάρες είχε κεφαλιά άουτ. Στο 14’ το φάουλ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ και στο 21’ ήρθε το γκολ. Ο Ραφίνια κυνήγησε τη φάση και έκλεψε, πήρε την ασίστ του Σουάρες και… μέσα τα χέρια του Λουξ με δυνατό δεξί μέσα από την περιοχή (1-0). Το παιχνίδι ήταν μονότερμα, ο Ράκιτιτς είχε βολέ άουτ από πλάγια δεξιά και στο 36’ ο Ραφίνια έβαλε και δεύτερο γκολ όταν ο Λουξ απέκρουσε την κεφαλιά του Πικέ και ο ίδιος είχε εύκολη δουλειά σε κενό ουσιαστικά τέρμα (2-0). Στο 3-0 ο Σουάρες έβαλε τέλος στην όποια αγωνιά μπορεί να είχε κάποιος, όταν ο Νεϊμάρ του πέρασε μαγικά την μπάλα και ο ίδιος έκανε σεμιναριακά κίνηση, πάρσιμο και τελείωμα για το 3-0. Ο Ουρουγουανός είχε δοκάρι στο 45’ με τρομερό διαγώνιο δεξί βολέ και στις καθυστερήσεις φάουλ μόλις έξω.

Στην επανάληψη ο Μέσι μπήκε στο 55’ επιστρέφοντας από τραυματισμό και στο 58’ επέστρεψε στα γκολ. Ο Νεϊμάρ πέρασε ακόμα μια υπέροχη ασίστ και ο Αργεντινός legend με τρομερό τελείωμα στην οροφή έκανε το 4-0 που έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος. Για να συμβεί αυτό, χάθηκαν πολλές και εκπληκτικές ευκαιρίες από τους Καταλανούς, κυρίως από τον Πάκο Αλκάθερ, ο οποίος ήταν σαν να είχε βάλει στοίχημα ότι δεν θα σκοράρει. Ο Πικέ είχε κεφαλιά έξω στο 63’ και δύο λεπτά μετά η Ντεπορτίβο, που μετά βίας περνούσε κάποιες φορές τη σέντρα, έμεινε με δέκα εξαιτίας της απευθείας κόκκινης που είδε ο Λάουρε για αγκωνιά στο πρόσωπο του Νεϊμάρ.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Αλκάθερ έχασε απίθανες ευκαιρίες για να βάλει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα της οποίας οι οπαδοί τον αποθέωσαν για να τον στηρίξουν. Στο 71’ ο Ισπανός μόνος του, νικήθηκε από τον Λουξ και η μπάλα πήγε στο δοκάρ, στο 73’ ολομόναχος σούταρε πάνω στον πορτέρο της Λα Κορούνια, ο οποίος έκανε στο 83’ νέα φοβερή επέμβαση σε προσπάθειά του. Το… κερασάκι ήρθε στο 92’ όταν ξανά μόνος από την μικρή περιοχή ο πρώην άσος της Βαλένθια έστειλε την μπάλα άουτ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα