«Ο Δήμος δεν θα κάνει άλλη κίνηση κατά της Αγιάς Σοφιάς»

«Ο Δήμος δεν θα κάνει άλλη κίνηση κατά της Αγιάς Σοφιάς»

Gazzetta team
«Ο Δήμος δεν θα κάνει άλλη κίνηση κατά της Αγιάς Σοφιάς»

bet365

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας, Γιώργος Πάνος αναφέρθηκε στο θέμα των σκουπιδιών και αποκάλυψε πως ο Δήμος δεν πρόκειται να κινηθεί κατά της άδειας κατασκευής της Αγιάς Σοφιάς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Πάνος στον ΣΠΟΡ FM:

Για το θέμα των σκουπιδιών: «Είναι ένα θέμα που ταλανίζει δεκαετίες τον Δήμο μας. Εννοείται ότι πρέπει να μεταφερθούν τα σκουπίδια και πρέπει να γκρεμιστούν κι άλλες κατασκευές εντός του άλσους. Είναι παράνομες οι εγκαταστάσεις του Δήμου, αλλά ο χώρος είναι δικός του. Είναι θέμα χρηματοδότησης το πότε θα μεταφερθούν. Μια πρόχειρη μελέτη που υπάρχει λέει για 8-9 εκατ. ευρώ ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση».

Για το αν έχει κάνει ο Δήμος τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθούν τα χρήματα: «Είμαστε η πρώτη δημοτική αρχή που ετοιμάζουμε σχετικό φάκελο. Από ‘κει και πέρα, είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε στο ΕΣΠΑ για να πάρουμε μια οικονομική ενίσχυση, ενώ θα βοηθήσει και η Πολιτεία. Αν όλοι βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση -κράτος, Περιφέρεια και Δήμος- όλα γίνονται. Αν ο υπουργός επισπεύσει τις διαδικασίες, όλα θα γίνουν νωρίτερα».

Για το τι θα γίνει αν η ΑΕΚ πάρει οικοδομική άδεια, αλλά εν τω μεταξύ δεν έχουν φύγει τα σκουπίδια: «Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δούμε πως μπορούμε να επισπεύσουμε τη μεταφορά των εγκαταστάσεων».

Για το πού ευθύνεται η ΑΕΚ ώστε να παρεμποδίζεται το έργο του γηπέδου της: «Δεν έχει ευθύνη η ΑΕΚ. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη. Ο Δήμος έχει τον φάκελο έτοιμο, αλλά χρειάζονται 9 εκατ. ευρώ. Στο ταμείο του Δήμου δεν υπάρχει αυτό το αποθεματικό».

Για την αντίθεση του Άρη Βασιλόπουλου στο έργο του γηπέδου: «Καταρχάς ο κ. Βασιλόπουλος δεν αποφασίζει μόνος του. Συσκέπτεται με όλα τα μέλη της παράταξης. Ναι, έχουμε ενστάσεις από την αρχή στο έργο. Αυτές τις ενστάσεις τις έχει λάβει η Πολιτεία και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Ξέρει τις ανάγκες της ΑΕΚ, ξέρει τις ενστάσεις του Δήμου κι εκείνη θα αποφασίσει».

Για το αν θα γίνουν άλλες κινήσεις εναντίον του έργο μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας: «Όχι, δεν νομίζω ότι θα γίνει άλλη κίνηση. Έχουμε πει από την αρχή ότι η ΑΕΚ δικαιούται και πρέπει να φτιάξει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από ‘κει και πέρα οι ενστάσεις μας έχουν μεταβιβαστεί στο Υπουργείο κι εκείνο θα αναλάβει την ευθύνη για το έργο».

Για την έκφραση που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι «θα παρκάρουμε τα απορριμματοφόρα στη Δεκελείας»: «Αυτό που έγινε είναι ότι διατυπώθηκε από κάποιον σύμβουλο το ερώτημα “πού θα τα βάλουμε τα απορριμματοφόρα, στη Δεκελείας θα τα βάλουμε”; Αυτό είπε και σας το μεταφέρω με ακρίβεια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα