Το Μουντιάλ του 2026... ταξιδεύει στις ΗΠΑ!

Κώστας Ζάλιαρης
Το Μουντιάλ του 2026... ταξιδεύει στις ΗΠΑ!

bet365

Η FIFA τολμά, προχωρά το νέο σχέδιο για Μουντιάλ 40 ή 48 ομάδων και οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί να αναλάβουν τη διοργάνωση.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε λόγο για θετικό κλίμα και πρόσφορο έδαφος όσον αφορά τις σκέψεις που γίνονται για ν' αλλάξει η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσον αφορά τουλάχιστον τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Έπειτα από αυτό, η θετική, επίσημη απόκριση της FIFA ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο της αλλαγής, φανερώνει πως η υπόθεση πορεύεται σε κατεύθυνση προς εφαρμογή των ιδεών στην πράξη! Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποδέχθηκε να συζητήσει το σενάριο να υπάρξουν 40 ή 48 εθνικές ομάδες στην τελική φάση του Μουντιάλ από το 2026 και η απόφαση θα παρθεί στο προγραμματισμένο Συμβούλιο, στις 9 Ιανουαρίου του 2017.

Το πλάνο προχωρά και το 2026 το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι στην Αμερικανική ήπειρο. Ευρώπη και Ασία δεν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και τη δεδομένη στιγμή το φαβορί είναι οι ΗΠΑ. Εχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ είναι η χώρα που μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος.

 

Τελευταία Νέα