Γκατούζο: «Η προπονητική φιλοσοφία μου έχει αλλάξει»

Γκατούζο: «Η προπονητική φιλοσοφία μου έχει αλλάξει»

bet365

Ο Ρίνο Γκατούζο παραδέχθηκε πως έχει αναθεωρήσει την προπονητική του φιλοσοφία, ενώ εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από το πρότζεκτ που ανέλαβε με την Πίζα.

Ο άλλοτε τεχνικός του ΟΦΗ, ανέλαβε την Πίζα, την ανέβασε στη Serie Β, εν συνεχεία παραιτήθηκε για να επιστρέψει δριμύτερος.

Ο ιταλικός σύλλογος βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με μέχρι στιγμής απολογισμό 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, με τον 38χρονο προπονητή να εμφανίζεται ευχαριστημένος από τη συνεργασία του.

Ο Γκατούζο σε δηλώσεις του παραδέχθηκε πως έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο προπονεί έχοντας απαλλαγεί από δογματισμούς.

«Ο τρόπος που προπονώ έχει αλλάξει με τα χρόνια. Στην αρχή πιστεύεις πως πρέπει να παίζεις πάντα με τον ίδιο τρόπο. Όσο όμως περνούν τα χρόνια και αποκτάς εμπειρία αλλάζεις γνώμη.

Αρχίζεις να καταλαβαίνεις πως πρέπει να αφομοιώσεις τις ιδέες σου με βάση την ομάδα που διαθέτεις και το καταλαβαίνεις αυτό με καθημερινή δουλειά.

Το ότι υπήρξες ποδοσφαιριστής σε βοηθάει μέσα από την εμπειρία που είχες με τους προπονητές σου να πας ένα βήμα μπροστά. Πρόκειται όμως για δύο διαφορετικές δουλειές. Σίγουρα ο ρόλος του προπονητή είναι πιο περίπλοκος».

Ο άλλοτε άσoς της Μίλαν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σκληρή δουλειά του στον πάγκο της Πίζα.

«Δεν μου αρέσει να μιλώ για το παρελθόν, για το τι έκανα ως ποδοσφαιριστής. Μπορώ να πω μόνο πως εκτός γηπέδου μπορούμε να μιλάμε για τα πάντα.

Όταν δουλεύω, είμαι συγκεντρωμένος ως προπονητής της Πίζα στο να δώσω λύση στα προβλήματα μας.

Η Πίζα είναι ένα φανταστικό περιβάλλον, μία απίθανη ατμόσφαιρα, όμως δεν έχω καταφέρει να δω την πόλη Περνάω τις περισσότερες μέρες μου στο γήπεδο, προπονώντας την ομάδα μου».

Στο μυαλό του Γκατούζο πάντα υπάρχει ο άθλος με την Εθνική Ιταλίας, στο Μουντιάλ 2006.

«Για μένα δεν υπάρχουν λόγια. Έπρεπε να σκαρφαλώσουμε το Έβερεστ και όλοι μας γνωρίζαμε τι πρέπει να κάνουμε».

 

SERIE A Τελευταία Νέα