Την παρέμβαση FIFA και UEFA για ΕΠΟ ζητά ο Κοντονής

Την παρέμβαση FIFA και UEFA για ΕΠΟ ζητά ο Κοντονής

Την παρέμβαση FIFA και UEFA για ΕΠΟ ζητά ο Κοντονής

Θέση στα όσα έχουν γίνει με την απόφαση του Διαιτητικού ΔΙκαστηρίου για τις εκλογές της ΕΠΟ πήρε ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής που ζήτησε δημόσια από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να διορίσουν προσωρινή διοίκηση που θα έχει την ευθύνη για τις αποφάσεις στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Να διοριστεί επιτροπεία στην ΕΠΟ από την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ζητά ο Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Την ανακοίνωση την έβγαλε μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ενώ όπως αποκάλυψε ο Κουτσοκούμνης,η FIFA θα παρέμβει την Παρασκευή για το θέμα που έχει δημιουργηθεί!

Η ανακοίνωση του:

Το ανώτατο θεσμοθετημένο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τη σύμπραξη των νομικών εκπροσώπων της Ε.Π.Ο., αποφάσισε χθες, εντός του πλαισίου του αυτοδιοίκητου, τη συμμόρφωση με τον υφιστάμενο εθνικό νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον εκλογές μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα μόνον υπό τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Ε.Π.Ο., για λόγους που η ίδια γνωρίζει και όλοι αντιλαμβανόμαστε, με την ψήφο της στο Διαιτητικό Δικαστήριο ουσιαστικά υποθήκευσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το πολυδιαφημισμένο καταστατικό της και ενταφίασε οριστικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν προσπάθειας της Κυβέρνησης να παρέμβει στα «εσωτερικά» της.

Από τον Μάιο του 2015 έχω εκφράσει εγγράφως σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ την πεποίθησή μου ότι μόνον η επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, που οι ίδιες θα διορίσουν, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τώρα είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν.

Τις καλώ και πάλι να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις, και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών.

 

Best of internet