Σφακιανάκης: «Δε δίνω... γραμμή, θα ψηφίσουν κατά συνείδηση»

Gazzetta team
Σφακιανάκης: «Δε δίνω... γραμμή, θα ψηφίσουν κατά συνείδηση»

bet365

Τις καταγγελίες για χρηματισμό Ενώσεων, σχολίασε ο Στέλιος Σφακιανάκης, με τον πρόεδρο της Football League να μιλάει επίσης για τις εκλογές της ΕΠΟ και την σέντρα στη Β' Εθνική.

Θέση για τα «καυτά» θέματα που απασχολούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, πήρε ο πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5» για την ΕΠΟ, τις καταγγελίες για χρηματισμό Ενώσεων και την σέντρα στην Β' Εθνική.

Αναλυτικά μίλησε:

Για τις καταγγελίες Βούρβαχη σχετικά με χρηματισμό Ενώσεων: «Πρέπει να επιληφθεί της υπόθεσης η Δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω να πω κάτι σαν θεσμικό όργανο. Δεν έχουμε κάποια σχέση με τις ΕΠΣ. Για εμάς δεν υπάρχει κάποια καταγγελία ή αναφορά. Συνεδριάσαμε τις προάλλες, υπήρξε ένταση, αλλά υποδείξαμε τους τρεις εκπροσώπους που θα ψηφίσουν με φανερή ψηφοφορία. Η Ένωσή μας δεν γέρνει προς καμία πλευρά. Αυτοβούλως θα ψηφίσουν οι τρεις εκπρόσωποι».

Για όσα του καταλογίζουν πως είναι με την πλευρά Γκιρτζίκη: «Ο Σφακιανάκης είναι με τη Football League και υπερασπίζεται μόνο τα συμφέροντα της Football League. Δεν υπερασπίζεται καμία πλευρά και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, εφόσον βάζει το θέμα στο συμβούλιο και εκλέγονται με φανερή ψηφοφορία.

Αφήστε αυτό το θέμα, δεν με πυροβολεί κανείς. Ποιος με πυροβολεί; Σας λέω ότι είμαι με την πλευρά της Football League. Οι τρεις που θα πάνε να ψηφίσουν, θα ψηφίσουν κατά συνείδηση και δεν υπάρχει κανένας επηρεασμός από εμένα, ούτε παρότρυνση, ούτε πρόταση. Θα κρίνω εγώ τι θα ψηφίσει ο κύριος Λεβεντογιάννης και ο κύριος Λεουτσάκος και ο κύριος Ρέλλας; Δεν έχουν την αυτονομία, την αυτοτέλειά τους και την προσωπικότητά τους; Εγώ υπέδειξα τον τρίτο υποψήφιο που πήρε οκτώ ψήφους. Έπρεπε να υποδείξω κάποιον».

Για το αν σημαίνει κάτι που ο δικός του προτεινόμενος μειοψήφισε και αν είναι νίκη ή ήττα: «Για ποιον είναι νίκη και ήττα; Έχετε καταλάβει τι εκλέγουμε; Εκλέγουμε εκπροσώπους, εσείς τους κατανέμετε. Και καμία ψήφο να μην είχε πάρει, έπρεπε ως πρόεδρος να προτείνω κάποιον και πρότεινα τον α’ αντιπρόεδρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ποδηγετώ την ψήφο του. Άλλωστε, δήλωσαν ποιον θα ψηφίσουν; Δήλωσε ο κ. Λεβεντογιάννης, ο κ. Λεουτσάκος ή ο κ. Ρέλλας ότι θα ψηφίσουν τη μία πλευρά ή την άλλη;

Εσείς το δημιουργείτε το θέμα. Είναι αυτόνομες προσωπικότητες και θα αποφασίσουν. Προσβάλλετε εσείς αυτούς που εξελέγησαν. Που λέτε ότι είναι στρατευμένοι στη μία ή στην άλλη πλευρά. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν ξέρω τι θα ψηφίσουν, ειλικρινά. Ξέρετε εσείς τι θα ψηφίσουν; Και εμένα για την Ένωση που προσαπίζομαι τα συμφέροντά της, μου προσβάλλετε τα μέλη μου».

Για το πότε ξεκινά το πρωτάθλημα: «Πιθανόν την άλλη εβδομάδα. Αν ρυθμιστεί το θέμα των τηλεοπτικών ως το Σαββατοκύριακο, θα ξεκινήσει. Περιμένω ενημέρωση και θα δούμε. Θα κληθούν οι ΠΑΕ σε ΔΣ και εκεί θα αποφασίσουμε.

Αν είναι συμφέρουσες οι προτάσεις θα ξεκινήσουμε. Όταν λέμε συμφέρουσα, δεν εννοούμε μόνο το οικονομικό μέγεθος, αλλά και το τι χάνουμε από ενδεχόμενη παράταση της αναβολής. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάει μία ακόμα εβδομάδα πίσω, που έχουν ζητήσει πολλές ΠΑΕ. Σκέφτομαι, βέβαια, και την απραξία των ποδοσφαιριστών».

 

Τελευταία Νέα