Σταφυλίδης: «Είδα το κενό στην γωνία και είπα μπορώ να το βάλω»!

Σταφυλίδης: «Είδα το κενό στην γωνία και είπα μπορώ να το βάλω»!

Δημήτρης Τομαράς
Σταφυλίδης: «Είδα το κενό στην γωνία και είπα μπορώ να το βάλω»!

bet365

Ο Κώστας Σταφυλίδης μιλάει στο Gazzetta.gr για την φαουλάρα με την Εσθονία, τον Σκίμπε, το μέλλον της Εθνικής αλλά και την αποχώρηση του Χοσέ Χολέμπας!

Πήρε την μπάλα μετά από εντολή Σκίμπε και την έστειλε... συστημένη στα δίχτυα του κίπερ της Εθνικής Εσθονίας. Ο Κώστας Σταφυλίδης πέτυχε από τα πιο ωραία φετινά γκολ της Εθνικής και ο ίδιος μιλάει στο Gazzetta.gr για το 3 στα 3 στον όμιλο, τον Σκίμπε, την φάση με τον Μήτρογλου και το φάουλ αλλά και τον Χολέμπας. Πιο αναλυτικά:

- Τρία στα τρία για την Εθνική και ένα ιδανικό ξεκίνημα για εσάς. Τι άλλαξε; Υπάρχει... μυστικό επιτυχίας;
Επειδή τα πρώτα παιχνίδια τα παίξαμε με τους θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους αυτό μας έδωσε ένα προβάδισμα. Ήμασταν τυχεροί ως προς αυτόν τον τομέα. Μας είχε πεισμώσει πως είχαμε τόσες ήττες και ειδικά που είχαμε χάσει από τα Φερόε.
- Πως πιστεύεις ότι κρίθηκαν αυτά τα ματς και τι βλέπετε για την συνέχεια;
Αποδείχθηκε πως ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και πολύ σοβαροί. Ξεκινήσαμε με αυτό που θέλαμε: το απόλυτο με τους 9 βαθμούς. Και πριν όμως είχαμε νίκες σε φιλικά και καλά ματς, όπως τη νίκη με την Ολλανδία. Θέλοντας και μη φαίνεται η αλλαγή. Να συνεχίσουμε το ίδιο και στα επόμενα ματς και ακόμα καλύτερα.
- Τι έχει διαφοροποιηθεί στην εποχή του Μίκαελ Σκίμπε στην Εθνική;
Πιο πολύ πειθαρχία στο αγωνιστικό και το τακτικό κομμάτι. Του αρέσει να δουλεύει πολύ. Για να παίζεις πρέπει να είσαι στο 100%. Και εάν δεν είσαι θα σε κάνει να είσαι. Δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Μπορείς να συζητήσεις μαζί του. Γενικά μιλάει με όλα τα παιδιά. Υπάρχει πολύ καλή σχέση μεταξύ προπονητή και παικτών και εξαιρετική ψυχολογία.
- Μπροστά σας έχετε μετά δύο μεγάλα ματς με Βοσνία και Βέλγιο. Πως τα αντιμετωπίζετε;
Νομίζω πως με τη Βοσνία είναι κάτι σαν πρώτος... τελικός. Παίζουμε στην έδρα μας. Έχουμε μία ευκαιρία να πάμε από πάνω στη βαθμολογία με την συνδρομή του κόσμου μας. Είναι μία πολύ καλή ομάδα όπως με το Βέλγιο. Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και όπως πρέπει θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό σκορ.
- Τι στόχους έχεις εσύ από μέρους σου για φέτος σε επίπεδο Εθνικής αλλά και συλλόγου;
Πάνω απ' όλα υγεία. Σίγουρα αυτό. Αφού αποφάσισα να συνεχίσω σε αυτόν τον ρυθμό και στο εξωτερικό αυτήν την στιγμή πρέπει να τα δίνω όλα. Προφανώς και ένας βασικός στόχος είναι να βοηθήσω να πάμε στα τελικά του Μουντιάλ. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου αλλά και την Εθνική και πάντα στο 100%.
- Ξέρω ότι έχεις αναφερθεί ξανά στην στιγμή του φάουλ με την Εσθονία αλλά θα θέλαμε να μας πεις τι έγινε και πως είχες την έμπνευση για το σουτ.
Μου είπε ο κόουτς να χτυπάω τα φάουλ. Μου το είχε πει πριν τον αγώνα. Το είπα και προηγουμένως. Ο Κώστας ένιωθε και ήταν καλά για να το χτυπήσει. Εγώ του είπα πως δεν είχα κανένα πρόβλημα να το κάνει εκείνος. Ο κόουτς έδωσε μετά την σχετική εντολή.
Σήκωσα το κεφάλι μου, είδα το κενό στην γωνία και λέω μπορώ να το βάλω. Είδα το κενό στην γωνία και κοίταξα τον κίπερ. Ήθελα να στείλω χαμηλά την μπάλα και να περάσει το τείχος και έπρεπε να δώσω άλλη πορεία. Χαίρομαι πολύ που τα κατάφερα. Και ο Κώστας να χτυπούσε το φάουλ δεν θα είχα πρόβλημα. Είμαστε μία χαρά στην ομάδα.
- Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για την αποχώρηση του Χοσέ Χολέμπας;
Αυτές είναι προσωπικές αποφάσεις του καθενός. Να είναι καλά. Δεν ξέρω τι σκέφτηκε. Είναι μία δική του επιλογή. Όλη η ομάδα του εύχεται τα καλύτερα και φυσικά και εγώ προσωπικά.
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα