Απόλλων Σμύρνης: «Ιδού η πρόταση, βρείτε τα εσείς»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Απόλλων Σμύρνης: «Ιδού η πρόταση, βρείτε τα εσείς»

Απόλλων Σμύρνης: «Ιδού η πρόταση, βρείτε τα εσείς»

Το μπαλάκι στον κόσμο ρίχνει η διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης για την επιστροφή στην Ριζούπολη, παρουσιάζοντας αναλυτικά την πρόταση και τα σχέδια που έχουν για το γήπεδο. Κατηγορείται μάλιστα ο Ερασιτέχνης για εκβιασμούς, ώστε να εξασφαλίσουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους.

Στον Απόλλωνα είναι αποφασισμένοι να μην γυρίσουν στην Ριζούπολη αν δεν δεχτεί ο Ερασιτέχνης την πρότασή τους.

Μάλιστα, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν αναφέρουν πως «οι κύριοι του Ερασιτέχνη θέλουν να ασκούν Διοίκηση, εξασφαλίζοντας χρήματα όχι από την αληθινή και υγιή εκμετάλλευση του γηπέδου της Ριζούπολης, αλλά εκβιάζοντας την ΠΑΕ, απαιτώντας την μεγιστοποίηση του κέρδους και «πατώντας» πάνω στο συναίσθημα των οπαδών της ομάδας».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης:

«Αρχικά, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη τόσο από τους δημοσιογράφους που έχουν σπαταλήσει το χρόνο τους στο συγκεκριμένο θέμα, όσο και από τους φιλάθλους άλλων ομάδων που τους έχουμε απασχολήσει με ένα θέμα, που δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως ενδιαφέρον γι’ αυτούς και που σε τελική ανάλυση μας έχει κουράσει όλους.

Διαβάσαμε στον Τύπο δηλώσεις ανθρώπων του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, ότι δήθεν θέλουν πολύ να γυρίσει πίσω η ομάδα του Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Διαβάσαμε, επίσης, ότι η Διοίκηση της ΠΑΕ έχει σκοτεινές σκέψεις για το μέλλον της ομάδας. Τέλος, διαβάσαμε ότι είμαστε εμείς η αιτία που φύγαμε από τη Ριζούπολη.

Επειδή, στον Απόλλωνα υπάρχουν αγνοί αλλά και αφελείς φίλαθλοι, οι οποίοι, στην άγνοια τους και στην καλοπιστία τους, μας προτρέπουν να «τα βρούμε» με τον Ερασιτέχνη και επειδή οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν τη συστηματική παραπληροφόρηση του Ερασιτέχνη, σήμερα κάνουμε μια δημόσια πρόταση προς τους φιλάθλους μας για το γήπεδο της Ριζούπολης και τους λέμε ότι η Διοίκηση του κ. Καμάρα καθόλου δεν κόπτεται να γυρίσει η ομάδα στη Ριζούπολη. Αντίθετα ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει επιπλέον έσοδα από την ΠΑΕ, προκειμένου οι κύριοι του Ερασιτέχνη να ασκούν Διοίκηση, εξασφαλίζοντας χρήματα όχι από την αληθινή και υγιή εκμετάλλευση του γηπέδου της Ριζούπολης, αλλά εκβιάζοντας την ΠΑΕ, απαιτώντας την μεγιστοποίηση του κέρδους και «πατώντας» πάνω στο συναίσθημα των οπαδών της ομάδας.

Ζητούμε, λοιπόν, από τους φιλάθλους αυτούς που θέλουν η ομάδα μας να επιστρέψει στη Ριζούπολη, να αναλάβουν πρωτοβουλία και να επιτύχουν αυτοί συμφωνία με τον Ερασιτέχνη και τούτο διότι εμείς δεν προτιθέμεθα στο μέλλον να κάνουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με τη Διοίκηση του κ. Καμάρα.

Η πρότασή μας για τη Ριζούπολη είναι η ακόλουθη :

1. Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ αναλαμβάνει εξολοκλήρου τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαιρικού γηπέδου, που έχει ετήσιο κόστος 40.000€, ή όποιο άλλο ποσό απαιτηθεί.

2. Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ αναλαμβάνει εξολοκλήρου τη συντήρηση όλου του ποδοσφαιρικού γηπέδου, όλων των εγκαταστάσεων του γηπέδου της Ριζούπολης, εκτός από το γήπεδο μπάσκετ, αξίας 25.000€ ετησίως, ή όποιο άλλο ποσό απαιτηθεί.

3. Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΥΜΡΝΗΣ αναλαμβάνει να αποξηλώσει το σημερινό χλοοτάπητα και να φυτεύσει νέο με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται, ώστε το γήπεδο της Ριζούπολης να αποκτήσει αγωνιστικό χώρο επιπέδου Super League, αξίας 160.000-200.000€, ή όποιο άλλο ποσό απαιτηθεί.

4. Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ αναλαμβάνει με δικά της έξοδα να τοποθετήσει μετρητές στις παροχές ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και σε όποιες άλλες ΔΕΚΟ υπάρχουν στο γήπεδο της Ριζούπολης, ώστε να διαχωριστούν οι χρεώσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου από το γήπεδο του μπάσκετ και κάθε άλλο άσχετο με το γήπεδο ποδοσφαίρου χώρο. Με αυτό τον τρόπο, η ΠΑΕ θα καλύπτει τις ΔΕΚΟ του ποδοσφαιρικού γηπέδου και ο Ερασιτέχνης θα καλύπτει τις ΔΕΚΟ που αφορούν το γήπεδο του μπάσκετ και τις άλλες δραστηριότητες, που έχουν τα τμήματα του. Έτσι, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, θα παύσουν οι τριβές και δεν θα γίνονται υπερβολικές και αδιαφανείς χρεώσεις από τη μία πλευρά στην άλλη, όπως γίνεται έως σήμερα από την πλευρά του Ερασιτέχνη.

5. Ζητούμε από τον Ερασιτέχνη μίσθωση 10 ετών, ώστε να επενδύσουμε στο γήπεδο της Ριζούπολης, σε βάθος δεκαετίας, το ποσό των 2.000.000€ για ανάπλαση, επισκευή και ανακαίνιση των χώρων του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Ριζούπολης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πλάνο μας προβλέπει α) να τοποθετηθεί σύγχρονος πίνακας matrix, για να μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα εμπορικά το γήπεδο και να μπορούν οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν την απαραίτητα πληροφόρηση, β) να γίνει ανακαίνιση των αποδυτηρίων και των βοηθητικών χώρων της Ριζούπολης, γ) να γίνει ανακαίνιση του κυλικείου, το οποίο μελλοντικά θα λειτουργεί στους αγώνες ως κυλικείο και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή, ως εστιατόριο με στόχο να σιτίσει τους άπορους της περιοχής δωρεάν και δ) να γίνει ανακαίνιση της αίθουσας τροπαίων.

6. Σε περίπτωση που ο Ερασιτέχνης αρνηθεί να μας παραχωρήσει μίσθωση 10 ετών, εναλλακτικά προτείνουμε μίσθωση 6 ετών, οπότε σε αυτή την περίπτωση, θα πραγματοποιήσουμε τα άμεσα και απαραίτητα διορθωτικά έργα για το γήπεδο.

7. Προσφέρουμε στον Ερασιτέχνη ετήσιο μίσθωμα 20.000€.

8. Προσφέρουμε στον Ερασιτέχνη το 50% από οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης (σήμερα το γήπεδο είναι τελείως ανεκμετάλλευτο).

9. Προσφέρουμε στον Ερασιτέχνη το ποσοστό που προβλέπει ο Νόμος από τις διαφημίσεις του γηπέδου της Ριζούπολης.

10. Προσφέρουμε στον Ερασιτέχνη το ποσοστό από τα εισιτήρια των αγώνων που προβλέπει, αν προβλέπει, ο Νόμος για τα ιδιωτικά γήπεδα.

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα ανωτέρω είναι το γήπεδο της Ριζούπολης να μην χρησιμοποιείται από τις Ακαδημίες του Ερασιτέχνη, ώστε να μην επιβαρύνεται ο αγωνιστικός χώρος.

Ολοκληρώνοντας, καλούμε τους φιλάθλους της ομάδας να ενεργοποιηθούν, αφού επιθυμούν να βλέπουν την ομάδα τους στη Ριζούπολη. Εμείς δηλώνουμε, για τελευταία φορά, ότι δεν επιστρέφουμε στη Ριζούπολη της μιζέριας με τα σκουριασμένα μυαλά, όπου ορισμένοι ψάχνουν για χρήματα εκβιάζοντας την ΠΑΕ Απόλλων και θέτοντας τελεσίγραφα.

Θεωρούμε ότι το σύγχρονο γήπεδο της Ριζούπολης φτιάχτηκε για την ποδοσφαιρική ομάδα, που είναι η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Άρα το ελάχιστο που αισθανόμαστε είναι ότι είμαστε οι κύριοι χρήστες του, ενώ με την οικονομική πρόταση που εξ αρχής υποβάλλαμε στον Ερασιτέχνη και επαναλαμβάνουμε σήμερα, το γήπεδο δεν ανήκει αποκλειστικά στον Ερασιτέχνη, με την έννοια που εκείνοι το εννοούν, επειδή, απλά, κάποια στιγμή το προέβλεψε ο Νομοθέτης.

Σήμερα, λοιπόν, είμαστε έρμαια της αυθαίρετης και καταχρηστικής εκμετάλλευσης από την πλευρά του Ερασιτέχνη και υφιστάμεθα ανελέητη και διαρκή δυσφήμηση, με τις διάφορες διαρροές, δηλώσεις και συνεντεύξεις του.

Για μια ακόμα τελευταία φορά, δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι δεν μπορεί η ΠΑΕ να συντηρεί ή να συνεισφέρει πέραν των ανωτέρω στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα και δεν θα καθίσει μελλοντικά ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Διοίκηση του κ. Καμάρα.

ΥΓ. 1 : Η πρόταση που καταθέτουμε για το γήπεδο της Ριζούπολης σήμερα την είχαμε ξανακαταθέσει και πριν λίγους μήνες με αυξημένο το ποσό της μίσθωσης, δηλαδή για τα καθαρά χρήματα που θα έπαιρνε ο Ερασιτέχνης Απόλλων.

ΥΓ. 2 : Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ αποχώρησε από το γήπεδο της Ριζούπολης για τους εξής λόγους, α) για τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, β) για την πολύ κακή δουλειά που έκανε ο Ερασιτέχνης στις Ακαδημίες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν νέοι παίκτες, άρα έπρεπε να φροντίσουμε το μέλλον μας μόνοι μας, γ) διότι η στάση του Ερασιτέχνη δεν μας εξασφαλίζει αδειοδότηση, ασφάλεια.

Τα συμπεράσματα δικά σας».

Best of internet