Οι ποδοσφαιριστές πάσχουν από ψυχικές διαταραχές!

Οι ποδοσφαιριστές πάσχουν από ψυχικές διαταραχές!

bet365

Τρεις με εννιά ποδοσφαιριστές σε κάθε ομάδα εμφανίζουν κατά την διάρκεια της σεζόν συμπτώματα ψυχικών διαταραχών, όπως αγωνία, άγχος και κατάθλιψη, όπως απέδειξε έρευνα της FIFPro.

Τουλάχιστον 262 ποδοσφαιριστές από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Φινλανδία, Γαλλία, Νορβηγία, Ισπανία και Σουηδία) ανταποκρίθηκαν στα τεστ του ιατρικού συμβούλου, Δρ. Βενσάν Γκουτεμπάρζ, αλλά και του Καθηγητή Τζίνο Κέρκχοφς.

Οι επικεφαλής της έρευνας ζήτησαν σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους μέσα σε μία σεζόν από τους ποδοσφαιριστές να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια τους. Οι συγκεκριμένοι παίκτες είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενο μέρος της μελέτης μέρος το 2014.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την εγκυρότητα των πρώτων ευρημάτων που οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως οι ποδοσφαιριστές είχαν εμφανίσει συμπτώματα ψυχικών διαταραχών.

Το 37% των ποδοσφαιριστών που δεν είχε διαγνωσθεί με τέτοια συμπτώματα, εμφάνισε σημάδια άγχους και κατάθλιψης κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους που έλαβε χώρα η έρευνα, ποσοστό πολύ υψηλότερο σε σχέση με το 26% της προηγούμενης έρευνας.

Ο Γκουτεμπάρζ, τονίζει ότι οι παίκτες που αναφέρονται πλέον με συμπτώματα, δεν είχαν διαγνωσθεί στο παρελθόν με καμία σοβαρή ψυχική διαταραχή.

Επίσης σημειώνει πως με την συγκεκριμένη μελέτη θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη αυτογνωσία σχετικά με τα συμπτώματα των κοινών ψυχικών διαταραχών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Από την πλευρά των συλλόγων, τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν ότι είναι σημαντικό να έχουμε ένα ιατρικό προσωπικό με διάφορους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα ασχολούνται με τη σωματική και ψυχική υγεία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών».

Η μελέτη έδειξε πως στο 95% των ποδοσφαιριστών τα συμπτώματα κοινών ψυχικών διαταραχών επιδρούν αρνητικά στην απόδοση τους, ενώ το 65% θεωρεί πως επηρεάζεται η καριέρα τους.

Επίσης το 84% ανέφερε πως υπάρχουν επαρκή μέτρα πρόληψης από τους συλλόγους προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα υγείας.

 

Τελευταία Νέα