«Καλή φουρνιά η Εθνική παίδων»

«Καλή φουρνιά η Εθνική παίδων»

«Καλή φουρνιά η Εθνική παίδων»

Ο Βασίλης Γεωργόπουλος μίλησε για την πολύ καλή δουλεία που γίνεται στην Εθνική παίδων, αισιοδοξεί για το μέλλον της Εθνικής ανδρών, ενώ αναφέρεται και στις αντίξοες συνθήκες που προπονούνται οι διεθνείς.

Στην ΕΡΑ Σπορ και στην εκπομπή «Μικρόφωνο στα Γήπεδα» μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής παίδων Βασίλης Γεωργόπουλος.                                                                            

«Η Εθνική ομάδα παίδων αποτελείται από παιδιά του «2000». Όλες οι ομάδες πλέον δουλεύουν πολύ καλά στον τομέα αυτό και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτή η φουρνιά έχει μεγάλη αξία και υπάρχει πολύ ταλέντο. Γίνεται καλή δουλειά και όλοι στην Εθνική ομάδα το γνωρίζουν και ασχολούνται με την ομάδα παίδων. Υπάρχουν παίκτες κυρίως από τις ομάδες της Super League.

Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στα παιδιά αυτά. Βρίσκονται σε μια ευαίσθητη και τρυφερή ηλικία και κάποιοι από αυτούς ανάλογα με τα φυσικά προσόντα και τα χαρακτηριστικά τους, μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Εμείς προσπαθούμε να τους περάσουμε κυρίως το μήνυμα του τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου που είναι πολύ σημαντικό. Ο ποδοσφαιριστής που στα 19 του έχει κάνει πάρα πολλές προπονήσεις, δουλεύει και αγωνίζεται, μπορεί να κάνει όνειρα, να έχει βλέψεις. Υπάρχουν ορισμένοι που ήδη έχουν ξεχωρίσει και διαθέτουν τεράστιο ταλέντο όπως ο Ρέτσος του Ολυμπιακού και ο Λημνιός με τον Κατράνη του Ατρομήτου», τόνισε αρχικά.

Για τις πρόσφατες νίκες της Εθνικής επί Γερμανίας και Κροατίας είπε: «Στο τουρνουά στην Κροατία η ομάδα έδειξε ότι έχει λαμπρό μέλλον. Αυτή η γενιά πραγματικά είναι μια πολύ καλή φουρνιά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Νικήσαμε την Γερμανία κάτι που γίνεται σπάνια και μάλιστα με ανατροπή ενώ επιβληθήκαμε και των Κροατών στην έδρα τους δείχνοντας ότι πολλά από αυτά τα παιδιά μπορούν να φτάσουν στην εθνική ανδρών τα επόμενα χρόνια. Στις επόμενες ημέρας πάμε στο τουρνουά της Ανδόρρας για να δώσουμε τη μάχη σε έναν από τους ομίλους για τα τελικά του πανευρωπαϊκού».

Για τις συνθήκες που προπονούνται οι νεαροί παίκτες: «Το πρώτο που θέλουμε να δίνουμε εμείς στα παιδία είναι να καταλαβαίνουν ότι παίζουν για την πατρίδα τους. Υπάρχουν ελλείψεις, όσο καλή δουλειά και αν γίνεται από τους προπονητές, με τις προπονήσεις να γίνονται σε άσχημες γηπεδικές συνθήκες».

Για την Εθνική ανδρών: «Πρέπει να αυξηθεί το Ελληνικό στοιχείο στις ομάδες. Είναι δύσκολη η κατάσταση και η δουλειά του προπονητή να βρει παίκτες. Ο Μανιάτης και ο Τζιόλης που δεν υπολογίζονται και προπονούνται μόνοι τους, έχουν πολύ καλή παρουσία στην Εθνική. Ο Τζιόλης μπορεί να έχει ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται από τον Ίβιτς, αλλά στην Εθνική προσφέρει πάρα πολλά, όπως και ο Μανιάτης που ήταν πολύ καλός χθες».

Για την νίκη επί της Κύπρου: «Οι Κύπριοι έχουν βελτιωθεί πολύ και χθες πήραμε μια επαγγελματική νίκη, ενώ το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Δημιουργήσαμε σημαντικές ευκαιρίες παίξαμε προσεκτικά και πήραμε αυτό που θέλαμε. Από το παιχνίδι με την Κύπρο κρατάμε την πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας. Έχουμε αυτή τη στιγμή τρεις από τους καλύτερους στόπερ στην Ευρώπη. Γίνεται πολύ καλή δουλειά  και βήμα βήμα κάνουμε σημαντικά άλματα προόδου να ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση.

Στο υψηλό επίπεδο πρέπει να διαφυλάσσεις καταρχάς το αμυντικό σου παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ανάλογα και το παιχνίδι θα δούμε κατά πόσο η ομάδα μπορεί να παίζει και πιο επιθετικό ποδόσφαιρο».

Best of internet