Η σωστή επιλογή για Λούκα κι Ιντέγε!

Η σωστή επιλογή για Λούκα κι Ιντέγε!

Η σωστή επιλογή για Λούκα κι Ιντέγε!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τη δικαίωση μίας σημαντικής επιλογής του καλοκαιριού από πλευράς Ολυμπιακού.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν; Νομίζω ο Μιλιβόγεβιτς κι ο Ιντέγε, από πλευράς προσφοράς και διάρκειας.

Τι κοινό έχουν ο Σέρβος κι ο Νιγηριανός; Μα είναι μαζί με τον Φορτούνη οι παίκτες του Ολυμπιακού με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία. Και τώρα που παίρνει τα πάνω του κι ο Φορτούνης, θα μπορούμε να λέμε ότι οι τρεις καλύτεροι σε απόδοση παίκτες της ομάδας, είναι πολύ απλά αυτοί που είναι όντως κι οι καλύτεροι του ρόστερ!

Που θέλω να το πάω: το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε προσφορές να πουλήσει κάποιους παίκτες του, μεταξύ άλλων και τον Λούκα και τον Μπράουν. Δεν το έκανε. Επέλεξε να πουλήσει τον Μαζουακού, τον Ρομπέρτο και τον Ντουρμάζ, βάζοντας στο ταμείο του ένα ποσό γύρω στα 13 εκ. Ευρώ, σαφώς μικρότερο από ό,τι θα έπαιρνε αν έδινε μόνο τους άλλους δύο, Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε.

Ο Μαζουακού δόθηκε γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρονταν να συνεχίσει στην Ελλάδα και ήθελε να πάει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα-και δυστυχώς το είχε δείξει με τις εμφανίσεις του στην περσινή σεζόν…

Ο Ρομπέρτο έφυγε γιατί ζήτησε να γυρίσει πίσω στην Ισπανία για οικογενειακούς λόγους, αλλά και γιατί θεώρησε ότι είχε κλείσει ο κύκλος του μετά από τρία χρόνια στον Ολυμπιακό.

Κι ο Ντουρμάζ παραχωρήθηκε γιατί έληγε το άλλο καλοκαίρι το συμβόλαιό του κι ο Ολυμπιακός θα τον έχανε χωρίς να πάρει ούτε Ευρώ, αφού κι οι δύο πλευρές δεν «έβλεπαν» πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας τους.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη επιλογή με το να μην πουλήσει το περασμένο καλοκαίρι τον Λούκα και τον Ιντέγε!

Ο Σέρβος αποτελεί την καρδιά της ερυθρόλευκης ενδεκάδας σε ρόλο αμυντικού μέσου, που κάνει όλες τις δουλειές και ο Αφρικανός είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ κι ο καλύτερος κυνηγός. Χωρίς αυτά τα δύο παιδιά, στο ξεκίνημα τούτης της δύσκολης σεζόν, αμφιβάλλω πάρα πολύ αν ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σταθεί όρθιος...

Να υπενθυμίσω ότι χάρη στην καλή τους φόρμα, ο Λούκα συνεχίζει και φέτος ως βασική μονάδα της εθνικής Σερβίας κι ο Ιντέγε μόλις σήμερα κέρδισε πίσω τη θέση του στην ενδεκάδα της εθνικής Νιγηρίας!

Θεωρώ δε ότι το παράδειγμα του Μιλιβόγεβιτς και του Ιντέγε στο φετινό Ολυμπιακό δείχνει περίτρανα ότι ναι μεν ο οικονομικός παράγοντας έχει πραγματικά τεράστια σημασία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά το κυρίαρχο είναι πάντα το αγωνιστικό κομμάτι. Κι οι σωστές επιλογές του καλοκαιριού τώρα δικαιώνονται. Από το φθινόπωρο.

Και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός όσο περισσότερο μπορεί να κρατάει αυτά τα δύο παιδιά στο δυναμικό του, τόσο περισσότερο κερδισμένος θα βγαίνει. Τέτοιοι παίκτες είναι που κάνουν τη διαφορά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.