Οι ομάδες του MLS ταξιδεύουν με εμπορικές πτήσεις και υποφέρουν!

Οι ομάδες του MLS ταξιδεύουν με εμπορικές πτήσεις και υποφέρουν!

bet365

Οι πιθανότητες να έχεις συνεπιβάτη τον Στίβεν Τζέραρντ σε πτήση στην Αμερική είναι μεγάλες. Οι ομάδες του MLS αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αεροπλάνα της γραμμής κάνοντας την ζωή τους δύσκολη!

Η Λος Άντζελες Γκάλαξι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της Αμερικής. Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα στο MLS, το ρόστερ της έχουν κοσμήσει ποδοσφαιριστές παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ διαθέτει χρήματα, λάμψη και κύρος.

Όλα φαντάζουν ειδυλλιακά και άκρως επαγγελματικά στην ομάδα του L.A. Με μία ένσταση, η οποία δεν συνάδει με την φήμη της.

Σε αντίθεση με το ΝΒΑ, το πρωτάθλημα μπέιζμπολ, χόκεϊ και αμέρικαν φούτμπολ, οι ομάδες στο MLS αναγκάζονται να μετακινούνται με εμπορικές πτήσεις.

Με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Καθυστερήσεις, βλάβες, παραλαβή αποσκευών μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες και συνεχή ταλαιπωρία.

«Πρέπει να συνηθίσουμε τις καθυστερήσεις στην παραλαβή των αποσκευών. Πρέπει να συνηθίσουμε τις καθυστερημένες πτήσεις», τονίζει ο Ζακ Μουρσέντι, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με τα ταξιδιωτικά ζητήματα της Λος Άντζελες Γκάλαξι.

«Είναι ώρα το πρωτάθλημα μας να ακολουθήσει την σύγχρονη εποχή του επαγγελματικού αθλητισμού. Είμαι εκνευρισμένος, δεν νομίζω πως αυτό βοηθάει στην φήμη του πρωταθλήματος. Χάνουμε κάθε φορά μία μέρα προετοιμασίας», σημειώνει ο προπονητής και γενικός διευθυντής της ομάδας, Μπρους Αρίνα.

Τα 17 εκτός έδρας ματς της Γκάλαξι στη σεζόν ισοδυναμούν με 61.000 χιλιόμετρα, απόσταση μεγαλύτερη από εκείνη που διανύουν οι 22 ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ.

Τρεις ομάδες του MLS, διανύουν απόσταση που ξεπερνά τα 64.000 χιλιόμετρα. Πρόκειται για Βανκούβερ, Σιάτλ και Χιούστον.

Ο Αρένα σημειώνει πως τα εξαντλητικά ταξίδια είναι ένας από τους λόγους που οι ομάδες νικούν εκτός έδρας σε ποσοστό μόλις 19%!

Οι Γκάλαξι καταβάλουν για ένα ταξίδι στο Ντάλας περίπου 21.000 δολάρια. Εφτά μέλη της ομάδας, ανάμεσα τους, οι Στίβεν Τζέραρντ, Ρόμπι Κιν και ο προπονητής Αρίνα επιβιβάζονται σε first class θέσεις. Για κάθε μία από τις 20 ομάδες που μετέχουν στο MLS απαιτούνται 17 ταξίδια, όπου καταβάλλονται 25 εισιτήρια σε οικονομική θέση, 15 δωμάτια ξενοδοχείων και λεωφορεία με συνέπεια το κόστος να εκτινάσσεται στα 20 εκατ. δολάρια.

«Είναι δύσκολο να καθίσεις σε αυτές τις θέσεις. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος κάθεται δίπλα σου, ούτε μπορεί να κοιμηθείς στους ώμους του», δηλώνει ο Άσλεϊ Κόουλ.

 

Τελευταία Νέα