Ρότσα: «Ξέρω τι παίκτες χρειαζόμαστε, σοφή η επιλογή Σαμαρά» (vids)

Ρότσα: «Ξέρω τι παίκτες χρειαζόμαστε, σοφή η επιλογή Σαμαρά» (vids)

Ρότσα: «Ξέρω τι παίκτες χρειαζόμαστε, σοφή η επιλογή Σαμαρά» (vids)

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, μίλησε για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, για την επιλογή του Σαμαρά σε αυτές, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που αναζητά για το «τριφύλλι»...

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, άρχισε την συνέντευξή του στο youngtalents.gr, λέγοντας: "Εγώ ήμουν ένα μήνα κάτω στην Αργεντινή, τον Απρίλιο. Πάω και φέρνω το δικό μου το report και το δίνω στους αρμόδιους στον Παναθηναϊκό. Βέβαια εγώ είμαι μόνο ένας από τους σκάουτ που έχει η ομάδα και δεν είναι ότι αυτό που προτείνω εγώ θα γίνει. Εγώ προτείνω, το καλοκαίρι δεν έγινε τίποτα. Ίσως τον άλλο μήνα να φύγω πάλι και να πάω να δω παίκτες.

Αλλά εγώ επειδή έχω ζήσει και ζω στον Παναθηναϊκό σαν παίκτης, σαν φίλος, σαν προπονητής... γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει για την ομάδα και πιστεύω ότι η επιλογή μου δεν θα πέσει πολύ έξω για την ομάδα".

Ψάχνεις παίκτες σε συγκεκριμένη θέση; 

"Όχι δεν κοιτάω σε συγκεκριμένη θέση. Εγώ κοιτάω ποδοσφαιριστές που είναι 24 χρονών και κάτω. Δεν κοιτάω έναν παίκτη που μπορεί να μένει ελεύθερος στα 32 ή στα 30. Δεν με ενδιαφέρει και δεν είναι και ο ρόλος μου να κοιτάω τέτοιους ποδοσφαιριστές. Αποστολή μου είναι να κοιτάω ποδοσφαιριστές που θα κάνουν για τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα κάνει επαφές και θα στείλει ανθρώπους.

Θα ήθελα να πω εδώ ότι όταν ήταν η εποχή της πολυμετοχικότητας και ήμουν στην Αργεντινή έγινε ολόκληρος θόρυβος σαν να μειώνουν τους ποδοσφαιριστές που ήθελα να φέρω. Και τώρα εγώ λέω για πρώτη φορά να συγκρίνουμε τους παίκτες που είχαν έρθει και αυτούς που είχα προτείνει. Κανείς απ' όσους είχαν έρθει από το εξωτερικό εκείνη τη σεζόν δεν παίζει μπάλα πλέον. Ενώ από αυτούς που είχα προτείνει εγώ ακόμα παίζουν. Είχαν πολλά χρόνια μπροστά τους να παίξουν μπάλα.

Εγώ θέλω μια ομάδα που να έχει νέα παιδιά να βάζεις στη βιτρίνα, γιατί είσαι Παναθηναϊκός ένα τεράστιο σωματείο στην Ευρώπη, να πουλάς, να φέρνεις άλλους και έτσι η ζωή ίσως θα ήταν πιο εύκολη στον Παναθηναϊκό. Ίσως μιλάω λίγο παραπάνω για την  θέση που είμαι... σαν να λέω ότι γίνονται λάθη. Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω εγώ και για τις πράξεις μου και οι υπόλοιποι για τις δικές τους".

Επίσης ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ξεχώρισε το κορυφαίο ταλέντο που έχει δει όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό λέγοντας πως αυτός είναι ο Χάρης Μαυρίας ο οποίος είχε και έχει όλο το πακέτο για να παίξει ακόμα ψηλότερα. 

Επίσης, εγκωμίασε τη δουλειά που κάνει ο Γιάννης Σαμαράς στις «πράσινες» ακαδημίες λέγοντας ότι αδικήθηκε πολύ όλο το θέμα της ακαδημίας πέρυσι και χαρακτήρισε "σοφή" την παραμονή του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών του τριφυλλιού στον Παναθηναϊκό.

Ο Ρότσα σχολίασε και το γεγονός ότι οι μεγάλες ελληνικές ομάδες δεν εμπιστεύονται ελπιδοφόρους νεαρούς ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα τους και αναφέρει ρητά ότι «θα προτιμούσα στην πρώτη ομάδα ένα μοντέλο με περισσότερους παίκτες από την ακαδημία».

Ενώ επίσης μίλησε και για τον Σαραβάκο, λέγοντας: «Αν ήταν τώρα 25 ετών θα έπαιζε σε Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ… Τώρα δεν βλέπω κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή που να με τρελαίνει».

1.Ο Ρότσα μιλάει αποκλειστικά στο youngtalents.gr (1ο μέρος)

2.Ο Ρότσα μιλάει αποκλειστικά στο youngtalents.gr (2ο μέρος)

3.Ο Ρότσα μιλάει αποκλειστικά στο youngtalents.gr (3ο μέρος)

Best of internet