Οι αλλαγές του Κορακάκη που... ομόρφυναν τον Ατρόμητο

Οι αλλαγές του Κορακάκη που... ομόρφυναν τον Ατρόμητο

Νίκος Μαρούδας
Οι αλλαγές του Κορακάκη που... ομόρφυναν τον Ατρόμητο

bet365

Μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος άλλαξε προπονητή, με τον Κορακάκη να τον κάνει πιο... ελκυστικό και να του φέρνει τους βαθμούς που χρειαζόταν στο ξεκίνημα. Το gazzetta.gr, αναλύει τις αλλαγές του νεαρού τεχνικού.

Το ξεκίνημα στον Ατρόμητο όχι απλά δεν ήταν ιδανικό, αλλά έμοιαζε να είναι καταστροφικό... Δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και αρκετά άσχημο ποδόσφαιρο από την ομάδα του Περιστερίου. Ο προβληματισμός της διοίκησης έφερε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο Τραϊανός Δέλλας αποχώρησε και ο Γιώργος Κορακάκης αναλάμβανε προσωρινά για να... βγει το παιχνίδι με τον Αστέρα.

Οι αλλαγές του νεαρού τεχνικού, αρκετές. Τέτοιες που δεν τις κάνει ένας υπηρεσιακός προπονητής... Κόντρα στον Αστέρα, η ομάδα που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο δεν θύμιζε σχεδόν σε τίποτα το σύνολο του Δέλλα. Αλλαγές στα πρόσωπα, βασικοί εκτός αποστολής και ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Με λίγα λόγια ο Κορακάκης ρίσκαρε.

Πάμε να δούμε όμως στην πράξη για τις αλλαγές που σας λέμε...

Ατρόμητος με Δέλλα

Η χρονιά για τον Ατρόμητο άρχισε με ένα, αντικειμενικά, δύσκολο παιχνίδι. Οι Περιστεριώτες δοκιμάζονταν στην έδρα του 6ου την περσινή χρονιά, αλλά και Ευρωπαίου, ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου με επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, ο Ατρόμητος μόνο με φιλικά. Λογικό οι γηπεδούχοι να δείχνουν πιο έτοιμοι. Δεκτό και κατανοητό. Όμως, η εικόνα της ομάδας των Δυτικών Προαστίων παρά ήταν απογοητευτική.

Ο Δέλλας είχε επιλέξει 4-2-3-1, το μόνο που συνεχίζει να υπάρχει στο Περιστέρι. Εκτός ο Φυτανίδης, πρώτη φορά μαζί Ζησόπουλος, Λαζαρίδης στα στόπερ. Τελικό αποτέλεσμα το... κολακευτικό 3-0 υπέρ του ΠΑΣ! Δεν στεκόμαστε μόνο εκεί όμως. Αμυντικός μέσος ο Μπάγκα, βασικός ο νεαρός Βασιλείου. Ο πρώτος απογοήτευσε, ο δεύτερος ήταν σαν... την μύγα μες το γάλα. Πρώτη και για Ντιγκινί σε επίσημο ματς με τους Περιστεριώτες, έχασε και αυτός ένα... άχαστο, όπως και ο Λε Ταλέκ.

Η... συντριβή στα Γιάννενα δεν γυρνούσε πίσω. Ο Ατρόμητος έπρεπε να κοιτάξει μπροστά και αυτό έκανε. Επόμενο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό στο Περιστέρι. Τι άλλαξε ο Δέλλας; Έβγαλε τον Βασιλείου που τα είχε πάει καλά στην Ήπειρο, έβαλε τον Γροντή και τον Τόνσο στα αριστερά (!). Με λίγα λόγια... έκαψε και τον μικρό που είχε ξεχωρίσει με τον ΠΑΣ, αλλά και τον Αργεντινό που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση.

Στα στόπερ, πάλι Λαζαρίδης, Ζησόπουλος. Δικαιολογία πλέον για τραυματία Φυτανίδη (που είχε επιστρέψει λίγες μέρες πριν το ματς με τον ΠΑΣ), δεν υπήρχε. Ο εκ των ηγετών του Ατρόμητου, όμως και πάλι ήταν εκτός αποστολής. Πολλά πάλι τα αμυντικά προβλήματα, ενώ στο κέντρο παρέμεινε ο Μπάγκα, απογοητεύοντας εκ νέου. Αποτέλεσμα; Άνετο 0-2 για την ομάδα του Αγρινίου και ο Δέλλας εκτός ομάδας...

Ατρόμητος με Κορακάκη

Νέα εποχή (προσωρινή αρχικά) με Κορακάκη στο Περιστέρι. Πρώτος αντίπαλος ο Αστέρας Τρίπολης. Η λογική τι λέει σε τέτοιες περιπτώσεις; Υπηρεσιακός προπονητής, θα κάνει 2-3 κινήσεις και πάμε! Όχι όμως σε αυτή την περίπτωση! Σαρωτικές αλλαγές από τον νεαρό τεχνικό που... κάτι έδειχναν.

Ζησόπουλος εκτός 18άδας, Γροντής εκτός αποστολής, Φυτανίδης μέσα και βασικός, Κεϊτά εντεκαδάτος, Μπάγκα στον πάγκο. Αλλά το... ζουμί είναι άλλο. Μπίτολο μετά από δύο σερί 90λεπτα εκτός και στη θέση του ο πιτσιρικάς Κατράνης, αλλά και ο Βασιλείου ξανά μετά τα Γιάννενα εντεκάδα. Το ρίσκο με τον 18χρονο μπακ βγήκε απόλυτα στον Κορακάκη. Το ίδιο και ο Βασιλείου, που και στην πρεμιέρα ήταν εξαιρετικός.

Αυτό όμως που έπιασε απόλυτα, ήταν η επαναφορά του Φυτανίδη. Ο Λαζαρίδης πλέον είχε δίπλα του έναν άνθρωπο που εδώ και χρόνια γνωρίζει απόλυτα. Κανένα πρόβλημα λοιπόν στην άμυνα του Ατρόμητου και το πρώτο μηδέν στην άμυνα ήταν γεγονός! Στον άξονα, ήταν αναμενόμενο πως ο Κεϊτά μπορούσε αυτή τη στιγμή να δώσει περισσότερες λύσεις από τον Μπάγκα που ακόμα ψαχνόταν. Ο Ούμπιδες απελευθερώθηκε, έπαιξε πιο μπροστά και τελικώς, έκανε την ζημιά!

Πρώτο τρίποντο στο σακούλι για τον Ατρόμητο. Η απόφαση είχε παρθεί για τον Κορακάκη, όμως το ματς με την Ξάνθη ήταν αυτό που θα έβαζε την... τελική υπογραφή στο νέο συμβόλαιο!

Μπορεί το ματς τελικά να πήγε... σβηστά προς το 0-0, όμως και εκεί ο 40χρονος τεχνικός έκανε τις δοκιμές του. Ο βαθμός άλλωστε ήταν αυτό που ήθελαν κατά κύριο λόγο οι Περιστεριώτες. Έτσι λοιπόν είδαμε για πρώτη φορά Κεϊτά, Μπάγκα στο κέντρο. Τον Ούμπιδες στην πτέρυγα, ενώ πλέον ο Κατράνης στα αριστερά της άμυνας πρέπει να θεωρείται βασικός. Πρώτο ματς στο οποίο δεν ξεκίνησε και ο Λε Ταλέκ. Ο Κορακάκης με αυτό τον τρόπο έδειξε πως δεν... κολλάει σε ονόματα και πως παίζει όποιος αξίζει. Ο Γάλλος διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και αυτό φαίνεται αν κάποιος δει τα τρία 90λεπτα που αγωνίστηκε.

Το αποτέλεσμα; Ο Ατρόμητος για δεύτερο ματς με Λαζαρίδη, Φυτανίδη κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Πήρε ακόμα έναν βαθμό, ξεκόλλησε από την ουρά και συνεχίζει. Οι αλλαγές του Κορακάκη έδειξαν να πιάνουν σε δεύτερο σερί ματς. Μετά από πολύ καιρό είδαμε τον «Ούμπι» εκτός του άξονα. Δεδομένα δεν έχει πλέον τις ανάσες των περασμένων χρόνων, όμως έδειξε πως είναι αξιόλογη λύση ακόμα και για τις πτέρυγες.

Επίσης, δεδομένο πρέπει να θεωρείται πλέον πως με Κορακάκη, ο Ζησόπουλος υπολογίζεται ως εναλλακτική λύση, όπως και ο Μπίτολο. Όσο αφορά τον Γροντή; Τον Γενάρη πιθανότατα θα... χαιρετήσει. Ο νεαρός τεχνικός δεν τον πιστεύει και το δείχνει. Ενώ δεν θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη αν δούμε και ποδοσφαιριστές που ήρθαν και το καλοκαίρι να αποχωρούν τον χειμώνα. Όλα είναι ανοιχτά και δεδομένα τα νέα παιδιά της ομάδας, αυτά από τις ακαδημίες, θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Είναι πλέον ειλημμένη απόφαση...

Οι επιλογές του Δέλλα με ΠΑΣ και Παναιτωλικό

Κόντρα στον ΠΑΣ: Γκορμπούνοφ, Μπίτολο (63' Κοντοές), Μπάγκα, Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Τόνσο, Ζησόπουλος, Ντιγκινί (70' Παπαδόπουλος Δ.), Κιβρακίδης, Βασιλείου (55' Μπρίτο), Λαζαρίδης

Κόντρα στον Παναιτωλικό: Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Ζησόπουλος, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Μπρίτο (56' Βασιλείου), Γροντής (68' Λημνιός), Μπάγκα (77' Παπαδόπουλος), Τόνσο, Λε Ταλέκ

Οι επιλογές του Κορακάκη με Αστέρα και Ξάνθη

Κόντρα στον Αστέρα: Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης (85' Μπίτολο), Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Βασιλείου (52' Μπάγκα), Κεϊτά, Τόνσο, Λε Ταλέκ (66' Παπαδόπουλος)

Κόντρα στην Ξάνθη: Γκορμπούνοφ, Μπάγκα, Φυτανίδης, Ούμπιδες, Τόνσο (82’ Μπρίτο), Παπαδόπουλος (69' Λε Ταλέκ), Κεϊτά, Στόιτσεφ (56’ Λημνιός), Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα