«Υπάρχει λαχτάρα για έναν τίτλο φέτος με τον ΠΑΟΚ»!

«Υπάρχει λαχτάρα για έναν τίτλο φέτος με τον ΠΑΟΚ»!

«Υπάρχει λαχτάρα για έναν τίτλο φέτος με τον ΠΑΟΚ»!

bet365

Ένας… άλλος Βλάνταν Ίβιτς αποκαλύπτει πολλά πράγματα γύρω από τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές, μιλάει για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την πορεία του ΠΑΟΚ, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Σέρβος προπονητής κατέθεσε ενδιαφέρουσες απόψεις γύρω από την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του, αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, τον Ιβάν Σαββίδη, τις επενδύσεις στο σερβικό ποδόσφαιρο το οποίο, όπως είπε, θεωρεί πολύ κατώτερο από το ελληνικό!

«Δεν είμαι φίλος με τους παίκτες»

Ξεκινώντας την αναφορά του για τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές του, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε σερβική ιστοσελίδα, ο Ίβιτς έδειξε ότι δεν είναι απ’ αυτούς που χαρίζονται την ώρα της προπόνησης ή πριν από αυτή.

«Ασφαλώς και δεν μπορεί να υπάρχει μια ψυχρή σχέση με τους παίκτες, αλλά εγώ δεν προσπαθώ να είμαι φίλος τους. Πρέπει να υπάρχει μια σαφής γραμμή διαχωρισμού. Όχι, όμως, να είμαι το φόβητρο τους. Προσπαθώ να βρω κάποια ισορροπία, όπως απαιτείται, να υπάρχει σε μια ομάδα ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον προπονητή».

«Όλοι ζούμε από και για το αποτέλεσμα».

Ο Ίβιτς δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλο του, όταν ρωτήθηκε αν μοιάζει με τους περισσότερους συνάδερφούς του, που λατρεύουν το αποτέλεσμα ακόμη κι αν η ομάδα του δεν παίζει όμορφο ποδόσφαιρο

«Το αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ειδικά σε φιλόδοξες ομάδες και ποδοσφαιρικά περιβάλλοντα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Όλοι ζούμε γι 'αυτό και από αυτό. Προσπαθώ, όμως, μέσα από την συνεχή και σκληρή μάχη για το αποτέλεσμα να κάνω το παιχνίδι μας όμορφο για αυτούς που έρχονται να το παρακολουθήσουν», είπε ο προπονητής του «Δικεφάλου».

«Η θέση μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Η κουβέντα πήγε στον ΠΑΟΚ και στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στην έβδομη θέση μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Τι λέει ο Ίβιτς για την πορεία της ομάδας του στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με μείον τρεις βαθμούς από την περασμένη σεζόν, όταν αρνηθήκαμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Δεύτερον, οι δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες δεν είναι κάτι που ανταποκρίνεται στις ικανότητες και τις φιλοδοξίες μας. Ήμασταν καλύτερη σαν ομάδα και εναντίον της Βέροιας και εναντίον της Ξάνθης, αλλά στο πρώτο ο επόπτης μας ακύρωσε ένα γκολ που αξίζαμε, ενώ στο δεύτερο δεν αξιοποιήσαμε τις δεκάδες εξαιρετικές ευκαιρίες. Με όλο το σεβασμό προς τους αντιπάλους έπρεπε σαν ΠΑΟΚ να είχαμε πάρει αυτούς τους βαθμούς. Στη συνέχεια το πρωτάθλημα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο».

«Λαχτάρα για έναν τίτλο, μια διάκριση»

Η πορεία στην Ευρώπη και η πρόκριση στους «32» είναι ένας στόχος για τον Σέρβο προπονητή, που έδειξε ότι δεν πρόκειται να παραμελήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο, διοργανώσεις που μπορούν να φέρουν έναν τίτλο. Όπως είπε, θεωρεί καθοριστικό το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

«Για τους οπαδούς μας, το αφεντικό και τους ανθρώπους που διοικούν την ομάδα υπάρχει λαχτάρα για την κατάκτηση τροπαίων. Για χρόνια ο σύλλογος δεν τα έχει καταφέρει, αν και είναι ένα από τα πιο οργανωμένα κλαμπ της χώρας για να μην πω ότι είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό. Όπως όλοι αυτοί έτσι και εμείς στο γήπεδο έχουμε τις ίδιες επιθυμίες, και ως εκ τούτου, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εκπληρώσουμε τις κοινές φιλοδοξίες. Στο Europa League πηγαίνουμε καλά, με μία νίκη και μία ισοπαλία, μοιραζόμαστε την πρώτη θέση με την Φιορεντίνα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τελειώσουμε σε μία από τις δύο θέσεις στον όμιλο και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Υπάρχουν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις με επτά αγώνες σε 22 ημέρες, μετά την τρέχουσα διακοπή».

«Να ξέρουμε ποιος είναι το αφεντικό»

Φέρνοντας ως παράδειγμα τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, ο Βλάνταν Ίβιτς απάντησε στο ερώτημα για τις επενδύσεις στο Σερβικό ποδόσφαιρο.

«Είναι πολύ καλύτερα όταν ξέρεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, ποιανού είναι τα χρήματα, που τα επενδύουν. Ο ΠΑΟΚ είναι το τέλειο παράδειγμα μιας υγιούς και οργανωμένης επαγγελματικής ομάδας. Αποτελεί και ένα καλό παράδειγμα για την ιδιωτικοποίηση στο σερβικό ποδόσφαιρο. Όσο πιο γρήγορα μπορούν να το καταλάβουν όλοι αυτό τόσο το καλύτερο. Είναι η μόνη λύση για την ανάπτυξη του σερβικού ποδοσφαίρου».

«Ανώτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Αν και Σέρβος, ο προπονητής του «Δικέφαλου» θεωρεί ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανώτερο του σερβικού. Και εξηγεί τους λόγους:

«Δεν μου αρέσει που θα το πω, γιατί δεν ξεχνώ από που προέρχομαι, αλλά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά από το σερβικό. Κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι η ποιότητα του ελληνικού ποδόσφαιρου συγκεντρώνεται αποκλειστικά σε δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αν ίσχυε αυτό τότε η πρωταθλήτρια ομάδα μας, η Παρτιζάν, δε θα έχανε πριν από δύο χρόνια, από τον Αστέρα Τρίπολης, μια, ελάχιστα γνωστή ομάδα στη Σερβία, Αστέρας. Οι ελληνικές ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και πάνω θα μπορούσαν εύκολα να διεκδικούν τον τίτλο στην πατρίδα μου, όπου όλοι οι νέοι παίκτες φεύγουν στο εξωτερικό, και εκείνοι που παραμένουν, κυρίως οι ξένοι, αδυνατούν να γεμίσουν το κενό Δεν είναι τυχαίο ότι η Σερβία δεν έχει εκπρόσωπο, σε καμία διοργάνωση της UEFA αυτό το φθινόπωρο, αν και Παρτιζάν συνήθως κατάφερνε να προκρίνεται στην φάση των ομίλων του Europa League ή του Champions League».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα