Μητρόπουλος: «Δεν θέλω να χειραγωγηθούν οι εκλογές»

Gazzetta team
Μητρόπουλος: «Δεν θέλω να χειραγωγηθούν οι εκλογές»

bet365

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τις προσφυγές στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, τη δική του «παράταξη» και την αντιπολίτευση

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος μίλησε στο Libero 107.4 για τις προσφυγές στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, τη δική του "παράταξη" και την αντιπολίτευση:

«Θα ήταν ακόμη πιο δυνατή η παράταξη, ορισμένα ονόματα του ποδοσφαίρου και του παραγοντικού κύκλου αρνήθηκαν, λέγοντας μου την αιτία, μην θεωρεί πως η ενέργεια τους αντιτίθεται της αντιπολίτευσης.

Εγώ δεν έχω καμία παράταξη, δεν είμαι με καμία, δεν εμπλέκομαι στις εκλογές της ομοσπονδίας. Αυτό που έμαθα είναι να χτυπάω -μέσω της εφημερίδας με συγκλονιστικά στοιχεία- την διοίκηση της ΕΠΟ. Έγω έβγαλα την κάρτα υγείας, ασκήθηκε δίωξη και αποστρατεύθηκε το μισό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Γκιρτζίκης, Γιώργος Σαρρής, οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους δεν έχουν δικαίωμα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Απαγορεύεται να ασκούν έργο διοίκησης.

Το λάθος που κάνουν είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές με τρεις ψήφους κάθε ένωση, το απαγορεύει η νομοθεσία, επειδή οι ενώσεις θέλουν να διατηρήσουν τη δύναμή τους, επέμεναν σε μια διαδικασία που ήταν ατελέσφορη. Δηλαδή αν έχανε η παράταξη Μαρινάκη, θα προσέφευγε στο δικαστήριο η παράταξη Γραμμένου για καταπάτηση νόμου, και αντίστροφα.

Επειδή διαπίστωσα, απορώ που ήμουν ο μόνος, πως οι εκλογές αυτές είναι παράνομες, είπα ότι δεν πρέπει να γίνουν και κατέθεσα μια προσφυγή, αιτιολογώντας. Αν η προσφυγή μου γίνει δεκτή (την ερχόμενη Τρίτη (11/10) και δεν γίνουν οι εκλογές θα πρέπει να οριστεί ένα διοικητικό συμβούλιο για να εναρμονίσει τα καταστατικά των ενώσεων και της ΕΠΟ με τη νομοθεσία.

Ξεκαθαρίζω πως δεν έχω καμία πράταξη, μίλησα με κάποιους ανθρώπους και τους είπα θέλετε να μπούμε μπροστά και φτιάξουμε αυτό το σκοτεινό πεδίο του ποδοσφαίρου; Μου είπαν ναι. Δεν είναι να κάνουμε καριέρα παράγοντα. Δεν πάει ο Δομάζος για παράγοντας στα 60 του.

Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές, δεν είναι νόμιμες. Πρέπει να περάσει ένα εύλογο διάστημα. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να νοιάζει τον... Φουφουτόπουλο οι εκλογές και όχι εμένα που είμαι 40 χρόνια στο ποδόσφαιρο;

Τι λένε; Βαλτός ο Μητρόπουλος από τον Παναθηναϊκό; Ποιος τα λέει αυτά, να ρίξει νερό στο κεφάλι του! Εγώ μιλάω για νομιμότητα, δεν είμαι με καμία παράταξη.

Πείτε μου εσείς, χειραγωγούνται ή όχι οι εκλογές εδώ και 30 χρόνια; Ποιος θα δώσει καλύτερα δώρα είναι. Μια ένωση είναι τρεις ψήφοι. Γι΄αυτό λέω να γίνουν σε τέσσερις μήνες οι εκλογές, θα έχει αλλάξει το σκηνικό, αλλιώς θα είναι πάντα χειραγωγημένες.

Αν γινόντουσαν αυτή την στιγμή οι εκλογές, έχει ένα πλεονέκτημα γύρω στις 7 ψήφους η αντιπολίτευση, τώρα με τον παράνομο τρόπο που λέω εγώ. Σε τέσσερις μήνες δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ θέλω να μην υπάρχει τρόπος χειραγώγησης των εκλογών..»

 

Τελευταία Νέα