Ω του θαύματος, μόνο στο ντέρμπι δεν είδε κανείς τίποτα!

Ω του θαύματος, μόνο στο ντέρμπι δεν είδε κανείς τίποτα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται στο blog του στο gazzetta στις…αντιθέσεις με διαιτητικές αποφάσεις προερχόμενες από ρέφερι, αλλά και βοηθούς και 4ους!

Θα ήθελα να δώσω σήμερα μία συνέχεια στο χθεσινό μου κομμάτι αναφορικά με την αλήθεια της διαιτητικής πραγματικότητας στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, τουλάχιστον όπως την βλέπω εγώ.

Μία πιο προσεκτική ματιά λοιπόν στις διαιτησίες των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών, μας λέει τι;

Στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ ο διεθνής διαιτητής Αρετόπουλος φέρεται να μην είδε την «άσχημη» προβολή του Μπέρτου στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Όμως, όπως λένε όλες οι πληροφορίες, τον ενημέρωσε κάποιος εκ των βοηθών του, λέγεται για τον 4ο, τον Τίκα, κι εκ των υστέρων έβγαλε, ορθά, την κόκκινη στον παίκτη του Αστέρα. Τώρα, πώς δεν την είδε ο Αρετόπουλος και δεν πήρε αμέσως την απόφαση, ενώ έγινε μπροστά του η φάση, είναι μάλλον αλλουνού, στραβού, παπά ευαγγέλιο!

Στο Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης ο επίσης διεθνής διαιτητής Καλογερόπουλος φέρεται να μην είδε τον τσαμπουκά του Κουτρουμπή με τον Φαρίνια. Όμως, όπως λένε όλες οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ, τον ενημέρωσε κάποιος εκ των βοηθών του κι απέβαλλε τον παίκτη του Αστέρα, βγάζοντας παράλληλα κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟ-ούτε η τηλεοπτική κάμερα δεν έπιασε καλά τη φάση, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε την ορθότητα η, όχι της απόφασης. Ας πιθανολογήσουμε ότι αποφάσισε σωστά. Στο ίδιο ματς, ο Καλογερόπουλος ακολούθησε και την υπόδειξη του βοηθού του Τάτση κι υπέδειξε ένα πέναλτι που δεν ήταν.

Στο Παναθηναϊκός-Γιάννινα ο διαιτητής Σελίμος με υπόδειξη, σωστή, του επόπτη Φραγκιαδάκη, απέβαλλε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ γιατί βγήκε κι έπιασε την μπάλα έξω από την περιοχή με τα χέρια του.

Έχουμε λοιπόν μία σειρά αγώνων του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στους οποίους οι βοηθοί κι ο 4ος κάνουν μία σειρά υποδείξεων στους διαιτητές, κατά κανόνα μάλιστα διεθνείς. Ας το θέσουμε έτσι, συγκυριακά όλες οι αποφάσεις (τέσσερις τον αριθμό) είναι υπέρ του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ.

Φτάνουμε όμως στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, το οποίο ορίστηκε να διευθύνει ο επίσης διεθνής Σιδηρόπουλος, όπως (είναι κοινό μυστικό ότι) προτιμούσαν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Και τι γίνεται στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς: μία απολύτως ξεκάθαρη φάση! Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, εκτός φάσης, ρίχνει γροθιά σε παίκτη του Ολυμπιακού! Και ω του θαύματος, δεν το βλέπει κανείς! Ούτε ο Σιδηρόπουλος, που όντως είχε γυρισμένη την πλάτη, ούτε ο πρώτος επόπτης Ευθυμιάδης, ο οποίος ήλεγχε την περιοχή του Ολυμπιακού, ούτε ο β΄ επόπτης Λάζαρος Δημητριάδης, αλλά ούτε και ο 4ος, ο Μάνταλος, που να θυμίσω ότι πέρσι στην Τούμπα δεν είχε δει ούτε την μπουνιά του Τζιμπούρ στον Βελλίδη-για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.

Σε όλα τα άλλα ματς, είτε ο ρέφερι, είτε ο επόπτης, είτε ο 4ος, μα πάντοτε όμως, κάποιος έβλεπε την επίμαχη φάση. Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι, δεν είδε κανείς τίποτα από υποτίθεται την καλύτερη διαιτητική τετράδα, που μάλιστα ανταμείφθηκε από τον παρατηρητή Ντάκο με πολύ καλό βαθμό!

Γειά σας!...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.