«Θα ήμουν χαρούμενος αν φέρναμε Έλληνες παίκτες στη Βενέτσια»

«Θα ήμουν χαρούμενος αν φέρναμε Έλληνες παίκτες στη Βενέτσια»

bet365

Ο Έλληνας εκτελεστικός διευθυντής της Βενέτσια, Τεντ Φιλιπάκος μιλάει στο gazzetta.gr για το πρότζεκτ που έχει αναλάβει στην ιταλική ομάδα, το όραμα της επιστροφής στη Serie A, τον Φίλιπο Ιντσάγκι, τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ καταθέτει την πρόταση του για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ιστορική Βενέτσια, η οποία στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έπειτα από μία 15ετία ανυποληψίας αναζητεί τη χαμένη αίγλη έχοντας εμπιστευτεί στη νευραλγική θέση του εκτελεστικού διευθυντής (CEO), έναν Έλληνα, εξ Αμερικής ορμώμενο. Τον Τεντ Φιλιππάκο.

Ο ιταλικός σύλλογος αγωνίστηκε για τελευταία φορ στη Serie A, την σεζόν 2001/02. Ο τότε ιδιοκτήτης της, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι απογοητευμένος από το γεγονός πως δεν επήλθε συμφωνία για την ανέγερση νέου σταδίου εγκατέλειψε τη Βενέτσια με προορισμό την Παλέρμο.

Έκτοτε η ομάδα της Βενετίας, από την οποία πέρασαν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Βιέρι και Ρεκόμπα, βολοδέρνει σε μικρότερες κατηγορίες.

Η Βενέτσια χρεοκόπησε τρεις φορές μέχρι που αποφάσισε ο Τζο Τακοπίνα, ένας Ιταλοαμερικανός δικηγόρος, να αναλάβει την προεδρία της.

Ο Τακοπίνα εκτός από τον Φιλιππάκο, εμπιστεύθηκε στη θέση του προπονητή τον Φίλιπο Ιντσάγκι, ενώ έφερε στη Βενέτσια ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από την Serie A, αλλά και τη Serie B.

Ο Τεντ Φιλιππάκος μίλησε στο gazzetta.gr για τη συνεργασία του με την ιταλική ομάδα, η οποία μετέχει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, τους λόγους που ανέλαβε το συγκεκριμένο πρότζεκτ, τους στόχους της Βενέτσια, τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ σχολίασε το τοπίο του ελληνικού πρωταθλήματος.

- Πως προέκυψε η συνεργασία με τη Βενέτσια;

«Για αρκετό διάστημα η Βενέτσια αναζητούσε εκτελεστικό διευθυντή. Τον περασμένο Φεβρουάριο μου σύστησαν τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Τζο Τακοπίνα.

Είχαμε κάποιες συζητήσεις και στη συνέχεια επισκέφθηκα το γραφείο του στην Βενετία. Τον περασμένο Μάιο δέχθηκα να αναλάβω το πόστο του CEO της Βενέτσια».

- Ήταν μία εύκολη απόφαση να εγκαταλείψεις τις ΗΠΑ και να εγκατασταθείς στην Ιταλία;

«Όχι, σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολο. Ήταν βολικά στη Νέα Υόρκη και η νέα συνεργασία μου απαιτούσε μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου, αλλά ήταν ένα δελεαστικό πρότζεκτ.

Μου αρέσει η ευκαιρία που μου δόθηκε να δημιουργήσω κάτι καινούργιο διαπιστώνοντας πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες εδώ. Επιπρόσθετα, η Βενετία είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να ζήσω μία τέτοια εμπειρία. Είμαι 35 ετών, έτσι πιστεύω πώς ήταν μία καλή στιγμή για να αναλάβω τούτη την πρόκληση».

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες σου στη Βενέτσια, σε ποιους τομείς έχεις επικεντρωθεί;

«Στην παρούσα φάση έχω εστιάσει στην αύξηση των εσόδων ανά αγωνιστική και αλλά και στις χορηγίες.

Σε γενικές γραμμές επιβλέπω την ανάπτυξη του συλλόγου, την διαχείριση του, το μάρκετινγκ, τα media, την επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις αλλά και την αθλητική πλευρά. Επίσης δουλεύω με τον σύλλογο για το νέο στάδιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μας».

- Γνωρίζω πως στόχος της Βενέτσια είναι να επιστρέψει στο άμεσο μέλλον στην Serie A. Θεωρείς πως είναι εφικτό;

«Βρισκόμαστε σε καλή θέση για να παλέψουμε για την άνοδο στη Serie B. Έχουμε τους Τζόρτζιο Περινέτι και Φίλιπο Ιντσάγκι, οι οποίοι καθοδηγούν σωστά την ομάδα.

Σχεδόν όλο το ρόστερ της Βενέτσια έχει αγωνιστεί στη Serie B ή στην Serie A. Υπάρχει ένα καλό μείγμα ταλέντου και χαρακτήρα. Βρισκόμαστε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θα πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Η πρόσφατη νίκη επί της Πάρμα ήταν πολύ σημαντική για μας. Νομίζω πως θα μπορούσαμε να μείνουμε για δύο, ίσως και τρία χρόνια στη Serie B, όμως ο στόχος είναι να αγωνιστούμε στην Serie A σε νέο στάδιο σε μερικά χρόνια. Υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει και έχουμε δεσμευθεί πως θα επιτύχουμε τον στόχο μας».

- Θα δούμε στη Βενέτσια Έλληνες ποδοσφαιριστές; Τους εμπιστεύεστε;

«Εμπιστευόμαστε απόλυτα τους Έλληνες παίκτες. Νομίζω πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν αποδείξει πως μπορούν να ταιριάξουν στην Ιταλία.

Θα με έκανε πολύ χαρούμενο εάν είχαμε έναν Έλληνα στην ομάδα. Ασφαλώς το πιο σημαντικό είναι βρούμε τον σωστό παίκτη για να ταιριάξει σε αυτό που χρειαζόμαστε. Σκεφτόμασταν έναν-δύο Έλληνες παίκτες το καλοκαίρι, αλλά τελικά ακολουθήσαμε διαφορετική κατεύθυνση».

- Ποια είναι η άποψη σου για όσα συμβαίνουν στον ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ειλικρινά, με λυπεί η κατάσταση. Μεγαλώνοντας είχα μία αγνή αγάπη για τον ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό μου έχει φύγει.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει ένα όμορφο πράγμα που φέρνει κοντά όλες τις κοινότητες προσφέροντας περηφάνια και χαρά.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με όμορφο τρόπο στην Ελλάδα, αλλά η συγκεκριμένη ευκαιρία έχει χαθεί.

Νιώθω άσχημα για του παίκτες, η αξιοπρέπεια των οποίων βάλλεται και δυσκολεύονται να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους, αλλά και τις οικογένειες τους.

Πιστεύω πως υπάρχει ένας τρόπος προκειμένου να αναδημιουργήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο προκειμένου να βγουν ωφελημένοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό. Οπαδοί, παικτες, διοικούντες, ιδιοκτήτες, χορηγοί και ούτω καθεξής.

Αυτό θα απαιτήσει ριζικές αλλαγές και το υπάρχον σύστημα θα πρέπει να ανατιναχθεί. Αναρωτιέμαι να θα υπάρξει πραγματική βούληση για να συμβεί αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα