Πολλά παραπάνω από μία νίκη τριών βαθμών...

Δημήτρης Τομαράς
Πολλά παραπάνω από μία νίκη τριών βαθμών...

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς διαπιστώνει με ανάλογη επιχειρηματολογία στο Gazzetta.gr πως για τον Ολυμπιακό το 3-0 με την ΑΕΚ σημαίνει πολλά παραπάνω από νίκη σε ντέρμπι και τρεις πόντους.

Ο Ολυμπιακός είχε τούτη την ώρα περισσότερο ανάγκη από ποτέ από ένα αγωνιστικό ξέσπασμα και πειστικές απαντήσεις. Όλα αυτά κόντρα στην ΑΕΚ του Τιμούρ Κετσπάγια με τον Πάουλο Μπέντο να έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση μετά τις δύο σερί ήττες με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Τι μεσολάβησε όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από Πέμπτη μέχρι Κυριακή για να φτάσουμε στο καλύτερο από κάθε άποψη ερυθρόλευκο ματς στην εποχή Μπέντο; Πολλή δουλειά στο ψυχολογικό και τακτικό κομμάτι και ποδοσφαιρικός ορθολογισμός και τα αυτονόητα από τον Ίβηρα προπονητή. Πλάνο με ουσιώδη κριτήρια ποδοσφαίρου και λογική.

Και ένας παίκτης δίπλα στο... τρεχαντήρι Λούκα Μιλιβόγεβιτς που να μπορεί να καλύπτει χώρους, να ανοίγει το παιχνίδι, να κρατάει μπάλα αλλά και όποτε χρειαστεί να πιέσει και να κλέψει μπάλες και να σκοράρει. Η επιλογή του Αντρέ Μάρτινς.

Ο Πορτογάλος έκανε και πάλι για τα καλά την διαφορά στη μεσαία γραμμή με τα χαρακτηριστικά του και την ποιότητά του. Παίζοντας με κάτω τη μπάλα αλλά και κάθετα για να ανοίγει την άμυνα της ΑΕΚ. Με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα και με εκείνον και τους συμπαίκτες του να αξιοποιούν όλα τα λάθη της "Ένωσης". Τι κέρδισε όμως ο Ολυμπιακός από το 3-0 επί της ΑΕΚ πέραν των τριών πόντων;

1. Πίστωση χρόνου για το τεχνικό επιτελείο και τον Πάουλο Μπέντο και ηρεμία και πολύ καλή ψυχολογία για την ομάδα για το προσεχές διάστημα. Επίσης πρεστίζ καθώς ένα τέτοιο σκορ με την ΑΕΚ δίνει όντως άλλον... αέρα.

2. Τον παλιό καλό Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν έπαιξε σε τοπ επίπεδο (σ.σ. για Φορτούνης εννοούμε πάντα) αλλά ήταν πολύ δραστήριος, μαχητικός και άκρως επικίνδυνος δημιουργικά και επιθετικά βάζοντας και ένα γκολ. Βαδίζει πρόσω ολοταχώς στον... δρόμο της πλήρους επιστροφής.

3. Σύμφωνοι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των πρωταθλητών δεν είναι και το... καλύτερο όμως σε αυτό το ματς και ειδικά ο Ντα Κόστα πήγε πολύ καλά. Τρομερό πάθος, δύναμη στην πρώτη μπαλιά και καλά διωξίματα και ακόμα και προσπάθεια για καλές μεταβιβάσεις.

4. "Γαλήνεψε" τον κόσμο του που είχε απογοητευθεί και ήθελε πως και πως μίας τέτοιας έκτασης ήττα και ίσως και πιο μεγάλη. Και παράλληλα τον συσπείρωσε ακόμα πιο πολύ. Ακόμα απέδειξε πως εφόσον το θέλει πραγματικά και μπορεί, είναι σε θέση να διοργανώσει ντέρμπι δίχως παρατράγουδα...

5. Έδειξε εκ νέου πως ο Αντρέ Μάρτινς πρέπει και αξίζει να παίζει περισσότερο βασικός. Ίσως η τοπ νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού μέχρι τώρα. Γκολάρα το τελείωμά του και φοβερή δουλειά δημιουργικά και επιθετικά αλλά και οργανωτικά.

6. Μετά την Ευρώπη σε ένα ακόμα ματς ο Σεμπά πείθει και τον πιο αυστηρό κριτή του να αλλάξει γνώμη. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ "μάτωσε" για τη φανέλα είχε συμμετοχή σε γκολ και εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Κοντά του σε απόδοση και ο Ταρίκ Ελιουνούσι με πολύ καλές επιδόσεις και εκείνος.

7. Ο Μπέντο κατάφερε να κάνει μίνι rotation αφήνοντάς τον Μάρκο Μάριν εκτός πλάνων. Ο Γερμανός είναι πολύ καλή μονάδα, ωστόσο στον συγκεκριμένο αγώνα δεν χώραγε στα βασικά πλάνα. Και προσέξτε με αλλαγές τους Καμπιάσο και Τσόρι...

8. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως να έμαθε να μπαίνει σωστά και δυνατά στους αγώνες. Ο Μπέντο είχε ζητήσει γρήγορο γκολ που θα έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης, όπως και συνέβη. Οι ερυθρόλευκοι έπιασαν... αδιάβαστη την αντίπαλό τους και βρήκαν μετά την ευκαιρία να επιβληθούν και να πάρουν τον αγώνα.

9. Ιντέγε, ο παίκτης των ντέρμπι. Τα γράφαμε το Σάββατο και έγινε ξανά. Και γκολ και πολλά τρεξίματα και κερδισμένες μονομαχίες και πάθος. Ο Ιντέγε σκοράρει για 2η σερί σεζόν σε ντέρμπι με ΑΕΚ. Πέρυσι είχε βρει δίχτυα και με ΠΑΟΚ και με Παναθηναϊκό.

10. Ο Ολυμπιακός έσπασε τη... γκίνια και έβαλε stop και στις κακές εμφανίσεις μετά το 2 στα 2 σε ήττες με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Εάν τρίτωνε τα κακό τα πράγματα θα ήταν ιδιαίτερα άσχημα. Απέδειξε επίσης πως όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο και δεν χρίζεται φαβορί γίνεται πιο επικίνδυνος από ποτέ. Και τώρα ξανά όλα τα δεδομένα είναι υπέρ του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα