Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 3-1 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 3-1 (vid)

bet365

Ο Μπεργκ βρήκε ξανά δίχτυα και έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη και κορυφή (3-1) του Παναθηναϊκού, ο Αστέρας άργησε να... ξυπνήσει και ο διαιτητής Καλογερόπουλος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής με τα τρία αμφισβητούμενα πέναλτι που καταλόγισε!

Έτσι έπαιξαν

Την ενδεκάδα που απέδωσε εξαιρετικά στο Βίγκο διατήρησε κατά την συντριπτική της πλειοψηφία ο Αντρέα Στραματσόνι για το σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο. Μολέδο και Σάμπα έμειναν στον πάγκο και την θέση τους στο αρχικό σχήμα πήραν οι Χουλτ και Ιβανόφ. Σε διάταξη 4-2-3-1 ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Χουλτ αριστερό μπακ, Κουλιμπαλί δεξί και ο Ιβανόφ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Λεντέσμα και Ζέκα τα αμυντικά χαφ. Αριστερό «φτερό» ο Βιγιαφάνιες, δεξί ο Ιμπάρμπο, ο Λουντ επιτελικός και στην κορυφή ο Μπεργκ. Οι δύο ακραίοι άλλαζαν πλευρές. Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Ελεύθερόπουλος στο ντεμπούτο στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε με τον Κοσίσκι στην εστία. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ιγκόρ, στο αριστερό ο Γιαννούλης και ο Μπέρτος με τον Κουρμπέλη στο κέντρο των μετόπισθεν. Τσουκαλάς και Χαμντανί οι δύο «κόφτες». Μάσα, Φαρίνα, Καλτσάς η μεσοεπιθετική τριπλέτα και μπροστά στο 4-2-3-1 ο Ιωαννίδης.

Στη Λεωφόρο τα βάζει!

Με φόρα από το Μπαλαϊδος και την πολύ καλή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός μπήκε... φουριόζος και έδειξε να παίρνει το μάθημα από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που κόστισαν κόντρα στην Θέλτα! Τό έμαθε, μάλιστα, τόσο καλά που σκόραρε πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό στην αναμέτρηση. Η πάσα με την μία του Λεντέσμα έκοψε στην μέση την άμυνα του Αστέρα, ο Λουντ μπήκε από δεξιά και ο Μάρκους Μπεργκ με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ και έβαλε... φωτιά στην Λεωφόρο! Στο 22'' το «τριφύλλι» πήρε κεφάλι στο σκορ, έδιωξε με το καλημέρα το άγχος και στην συνέχεια της αναμέτρησης κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι με κορυφαίους τους Κουτρουμπή, Χουλτ και Ιμπάρμπο!

Την τέλεια αρχική εικόνα των «πρασίνων» χάλασε η αναγκαστική αλλαγή του Κουλιμπαλί(10') λόγω τραυματισμού. Ο Ρέις πήρε την θέση του. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος απέναντι σε έναν Αστέρα που έκανε το εύκολο λάθος, δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του για να βρει κενούς χώρους και όσες φορές πλησίασε την περιοχή του Στιλ είχε πρόχειρες επιλογές.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έχασε καλές ευκαιρίες με Βιγιαφάνιες(τρομερό βολ πλανέ άουτ στο 36') Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Λουντ και τελικά το 2-0 ήρθε μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Βιγιαφάνιες. Ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Κοσίσκι και στο 39' το 2-0 ήταν ένα εξαιρετικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας για τους γηπεδούχους.

Το έκανε ντέρμπι αλλά έμεινε πρώτος!

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και από το 55΄έπαιζε με παίκτη παραπάνω μετά την ανοησία του Φαρίνα να φτύσει τον Κουτρουμπή μπροστά στα μάτια του τέταρτου! Οι «πράσινοι» έβαλαν τις μηχανές στο φουλ για ένα τρίτο γκολ αλλά οι Ιμπάρμπο στο 59' και το 60' δεν κατάφερε να σκοράρει. Το διαγώνιο σουτ πέρασε κόρνερ και η κεφαλιά βρήκε στο δοκάρι.

Όλα έδειχναν ένα ήρεμο βράδυ για το «τριφύλλι» αλλά στο 67' ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι και ο Ιωαννίδης νίκησε τον Στιλ για την μείωση του σκορ. Παρά το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, οι Αρκάδες θα μπορούσαν το ματς στα ίσια αλλά ο Ζέκα στην επέμβαση της αγωνιστικής ένα λεπτό αργότερα, πρόλαβε τον Τσιλιανίδη πάνω στην γραμμή και διατήρησε το προβάδισμα του «τριφυλλιού».

Ένα φαινομενικά εύκολο βράδυ έγινε από το πουθενά... ροντέο και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει καλή τελική επιλογή στον κενό χώρο, ώστε να επιτύχει το τρίτο γκολ που θα «καθάριζε» το ματς. Ο Αστέρας έδειχνε βιασύνη όταν είχε την μπάλα στα πόδια και στο 88' η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Χουλτ πήρε το πέναλτι και ο Λεντέσμα με το δεύτερο αποψινό του γκολ «κλείδωσε» την νίκη και την κορυφή για τον Παναθηναϊκό!

MAN OF THE MATCH: Κριστιάν Λεντέσμα. Μία πολύ «γεμάτη» εμφάνιση από τον Αργεντινό μέσο. Από δική του μαγική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ξεκινά το 1-0. Σκοράρει τα δύο πέναλτι με εξαιρετικά τελειώματα, είχε σωστές μεταβιβάσεις και όσο είχε δυνάμεις βοήθησε πολύ και ανασταλτικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος έκανε ένα καλό παιχνίδι αλλά βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία για το σωτήριο μαρκάρισμα που κάνει στο 68' όταν ο Τσιλιανίδης είναι έτοιμος στο κενό τέρμα να στείλει την μπάλα στο πλεκτό για το 2-2! Θύμισε κάτι από... Παρίσι και την τάπα του Βράνκοβιτς! Στο ύψος του και ο Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός μπακ ήταν «τούρμπο», ταλαιπώρησε αφάνταστα τον αντίπαλο μπακ και έδειξε να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από την απουσία του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στο ματς χωρίς συγκέντρωση, άφησε το μυαλό του στην Αρκαδία και... κατάφερε να δεχθεί γκολ στο 22'', με την ανασταλτική του λειτουργία να πιάνεται στον ύπνο!

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αστέρας με δέκα παίκτες έχει την φοβερή ευκαιρία να κάνει το 2-2 μέσα σε δύο λεπτά αλλά ο Στανισάβλιεβιτς με τον Τσιλιανίδη καταφέρνουν να μην συνεργασούν σωστά στο... ξέφωτο, με άπλετο χώρο και μοναδικό αντίπαλο τον Λουκ Στιλ! Φάσεις που σπάνια δεν καταλήγουν στα δίχτυα στο επαγγελματικό επίπεδο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τρία πέναλτι και μία αποβολή «έβγαλε» το παιχνίδι και πάμε να δούμε μία προς μία τις φάσεις. Ο επόπτης Τάτσης στο 39' πήρε «πάνω» του την φάση και έδωσε πέναλτι το μαρκάρισμα του Ιωαννίδη στον Βιγιαφάνιες. Από τα ριπλέι φαίνεται πως ο Αργεντινός κερδίζει την εσχάτη των ποινών με την πτώση του στο έδαφος και δεν υπάρχει παράβαση. Στο 55' ο τέταρτος διαιτητής, Κιοτζένης, ορθά αποβάλλει τον Φαρίνα που έφτυσε στο πρόσωπο τον Κουτρουμπή. Στο 65' ο Καλογερόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Ο Τσουκαλάς βγήκε τετ-α-τετ με τον Στιλ, σούταρε ψηλά άουτ και αφού η φάση είχε «τελειώσει» ο ρέφερι έδωσε πέναλτι το μαρκάρισμα του Ιβανόφ. Πρωτοφανής και λάθος απόφαση, σωστή η κίτρινη από την στιγμή που έχει αλλάξει ο κανονισμός και αποφασίζει να δώσει πέναλτι. Στο 87' ο Καλογερόπουλος δίνει και τρίτο πέναλτι σε ανατροπή του Στανισάβλιεβιτς πάνω στον Χουλτ. Το ριπλέι δεν είναι κατατοπιστικό, φαίνεται να υπάρχει επαφή του αμυντικού πάνω στον Σουηδό μπακ. Μοιάζει αρκετά η φάση με τον πέναλτι του Μέστο στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιαστικός στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε δύο γκολ αλλά στην επανάληψη ένα μπλακ-άουτ(65'-70') λίγο έλειψε να φέρει το ματς... τούμπα. Τελικά το «τριφύλλι» πήρε την νίκη, έφτασε τους 10 βαθμούς και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί (10' Ρέις), Κουτρουμπής, Ιβανόφ (70' Μολέντο), Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (77' Εμποκού), Μπεργκ.

Αστέρας (Ελευθερόπουλος): Κοσίσκι, Ιγκόρ, Κουρμπέλης, Μπέρτος, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς (61' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (46' Τσιλιανίδης), Φαρίνια, Ιωαννίδης (75' Γκοντό).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα