Θα μπορούσε πιο εύκολα, respect στον άνθρωπο Μασούντ

Θοδωρής Βασίλης
Θα μπορούσε πιο εύκολα, respect στον άνθρωπο Μασούντ

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για το σπουδαίο διπλό του Πανιωνίου στο Καυτανζόγλειο το οποίο θα μπορούσε να έρθει πιο εύκολα, ενώ βγάζει το καπέλο στον τεράστιο αυτόν άνθρωπο που λέγεται Μασούντ Σοτζέι.

Η αλήθεια είναι ότι το φοβόμουν το χθεσινό ματς. Όχι τόσο λόγω Ηρακλή, αλλά κυρίως λόγω του ίδιου του Πανιωνίου. Εξηγούμαι. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να είμαστε των άκρων και την Δευτέρα είμαστε οι καλύτεροι αλλά την Τρίτη μπορεί να είμαστε οι χειρότεροι. Κάτι τέτοιο έγινε και με τον Πανιώνιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Πριν το ματς με την Βέροια είχε καλλιεργηθεί ένα κλίμα ότι η ομάδα θα έπαιρνε το ματς χωρίς να παίξει μπάλα μόνο και μόνο με τις φανέλες. Και τσουπ ήρθε η εντός έδρας ήττα. Όλη την εβδομάδα άκουγα συζητήσεις και κουβέντες μήπως υπερτιμήσαμε την ομάδα και αν τελικά κακώς έχουμε τόσες υψηλές προσδοκίες για τα παιδιά του Μιλόγεβιτς.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι «κυανέρυθροι» πήγαν να παίξουν κόντρα σε μια ομάδα η οποία μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά είχε καλή ψυχολογία ελέω της ισοπαλίας με την ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος ήξερε καλά ότι είναι ανώτερη ομάδα και αν έβαζε την μπάλα κάτω εκμεταλλευόμενη την ποιότητα που υπάρχει στο μεσοεπιθετική γραμμή θα έπαιρνε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του αγώνα. Κάτι που έγινε αμέσως. Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτός ήταν ο Πανιώνιος. Ο Ιστορικός χτύπησε στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή (αγωνίζονταν δύο παίκτες που δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί ενώ ο Κούρος ήταν μόλις η πρώτη του φορά σε επίσημο ματς ως κεντρικός αμυντικός), Μασούντ μοίραζε υπέροχα την μπάλα, ο Κόρμπος ήταν πανταχού παρών και το 1-0 με το οποίο πήγε η ομάδα στα αποδυτήρια ήταν απόλυτα δίκαιο.

Στην επανάληψη τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για τον Πανιώνιο. Και αυτό γιατί ο Ηρακλής θα έπρεπε να σταματήσει τις μακρινές μπαλιές από την άμυνα προς τον Περόνε και να παίξει ανοικτά ώστε να μπορέσει να γίνει και αυτός επικίνδυνος. Αυτό σήμαινε πολλούς κενούς χώρους πίσω που η μεσοεπιθετική τετράδα των Φούντα-Μασούντ-Μασούρας-Ανσαριφάρντ θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί.

Αυτό που είδαμε όμως με προβλημάτισε λιγάκι. Και αυτό γιατί οι Νεοσμυρνιώτες «έπεσαν» και γύρισαν πίσω με τον Ηρακλή από το πουθενά να κερδίζει συνεχόμενα κόρνερ (βελτιώθηκε αρκετά με την είσοδο του Λάμπρου). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Γηραιός να μένει ψηλά και βρίσκεται γύρω γύρω από την περιοχή του Γιαννιώτη, χωρίς πάντως να κάνει την κλασική ευκαιρία. Κάπου εκεί ο Ηρακλής τα έπαιξε όλα για όλα βγάζοντας τον μοναδικό πραγματικό χαφ που είχε τον Ιντζόγλου για να παίξει με δύο επιθετικούς κάνοντας πιο εύκολα τα πράγματα για τον Πανιώνιο. Εκεί μίλησε η κλάση του Ανσαριφάρντ ο οποίος έδειξε γιατί είναι στους τρεις καλύτερους επιθετικούς στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια και από το πουθενά ο Ηρακλής μείωσε με τον Λεοζίνιο με τον Πανιώνιο να καρδιοχτυπά χωρίς λόγο στο τέλος. Τέλος καλά όλα καλά σε μία απολύτως δίκαιη νίκη, με μοναδική προσωπική παραφωνία την ίσως λάθος νοοτροπία να θεώρησαν ότι το ματς είχε τελειώσει δίνοντας το δικαίωμα στον αντίπαλο να είναι μέσα στο παιχνίδι.

Η ομάδα επιβεβαίωσε ότι φέτος είναι για σπουδαία πράγματα, έχει κάνει το επόμενο βήμα παίζοντας ωραίο και κυρίως ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κόντρα στον Ολυμπιακό πάει να διεκδικήσει αυτό που μπορεί. Τη νίκη.

ΥΓ. Τι να πεις για τον Μασούντ Σοτζέι. Ένα τεράστιο respect σε αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος παρότι λίγο πριν το ματς έμαθε τα δυσάρεστα για συγγενικό του πρόσωπο μπήκε μέσα και ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης.

ΥΓ1. Για τον Καρίμ Ανσαριφάνρτ τα έχουμε γράψει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε. All around παίκτης ο οποίος δεν είναι μόνο εκτελεστής αλλά και δημιουργός. Έχει τεχνική, έχει ταχύτητα, αλλά και προσωπικότητας. Γρήγορα ανανέωση.

ΥΓ2. Συνήθως την δόξα την κλέβει ο Μανώλης Σιώπης, αλλά χθες ο Παναγιώτης Κόρμπος ήταν απλά συγκλονιστικός.

ΥΓ3. Όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες που τραβάει ο Ηρακλής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα νεύρα τους θα πρέπει να τα πληρώνουν οι αντίπαλες ομάδες. Ιδιαίτερα σκληρά και βίαια τα μαρκαρίσματα τους ενώ δεν σταμάτησαν να διαμαρτύρονται για τα πάντα.

ΥΓ4. Αν η νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει διαιτησίες όπως του Νεοφυτιάδη τότε απλά θα γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Τι έκανε ο κ. Νεοφυτιάδης; Χάρισε δύο αποβολές στον Ηρακλή. Η πρώτη στον Χουάντερσον ο οποίος γκρεμίζει με τα χέρια τον Μπεν. Ο ίδιος δεν δίνει τίποτα ούτε καν φάουλ και στη συνέχεια της φάσης γίνεται η μείωση του σκορ, και η δεύτερη στο αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Πασά στον Μπεν. Κι ενώ δικαίως αποβλήθηκε ο άσος του Πανιωνίου για την αντίδραση του, ο άσος του Ηρακλή είδε μόνο κίτρινη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα