Ο ΠΑΟΚ παρών στο συνέδριο για τον προσφυγικό ελληνισμό

Ο ΠΑΟΚ παρών στο συνέδριο για τον προσφυγικό ελληνισμό

Ο ΠΑΟΚ παρών στο συνέδριο για τον προσφυγικό ελληνισμό

Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 90 χρόνια ζωής του και συμμετέχει στο Συνέδριο «ο προσφυγικός Ελληνισμός μετά την συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμού (1923- 2016)». 

Πιο αναλυτικά:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/9/2016 η έναρξη του Συνεδρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Καλαμαριάς, του «Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού», με θέμα «ο προσφυγικός Ελληνισμός μετά την συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμού (1923- 2016)».

 Στην εκδήλωση παρεβρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, δια του εκπροσώπου του  κ.  Μπεκιάρη  μέλος του ΔΣ του Ομίλου. Συγκεκριμένα, ο Κ. Μπεκιάρης στον σύντομο χαιρετισμό του είπε:

 «Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ ευχαριστεί το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού και το Δήμο Καλαμαριάς για την πρόσκληση να παραβρεθεί στο τριήμερο Συνέδριο με θέμα “Ο Προσφυγικός Ελληνισμός μετά την Συνθήκη Ανταλλαγής πληθυσμού (1923- 2016)”.

O ΠΑΟΚ, όπως όλοι γνωρίζουμε, συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής, 90 χρόνια περήφανης ιστορίας.

Από το 1926 ως σήμερα, αποτελεί τη «γέφυρα» ανάμεσα στη «βασιλεύουσα» Κωνσταντινούπολη και τη «Συμβασιλεύουσα» Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ όπως είναι το πλήρες όνομα του ΠΑΟΚ, τίμησε και τιμά τόσο την πόλη καταγωγής των ιδρυτών του, την Κωνσταντινούπολη, όσο και την πόλη που δραστηριοποιείται την Θεσσαλονίκη και έγινε σημείο αναφοράς και «φωτεινός φάρος» για όλο το προσφυγικό στοιχείο και όχι μόνο.

Ο ΠΑΟΚ, αν και ένας Αθλητικός Όμιλος, κατάφερε να γίνει ένας βασικός πυλώνας της κοινωνικής ζωής της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος και της χώρας γενικότερα.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού και του Δήμου Καλαμαριάς να παραβρεθεί στο Συνέδριό σας, χαιρετίζει την εκδήλωση και εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του.»

Μετά το τέλος του χαιρετισμού του, ο εκπρόσωπος του Α.Σ. ΠΑΟΚ κάλεσε τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδη, στον οποίο παρέδωσε την επετειακή φανέλα των 90 Χρόνων, με σκοπό αυτή να χρησιμοποιηθεί από το Ι.Α.Π.Ε. σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

 Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διαρκέσουν το τριήμερο Παρασκευή 30/9- Κυριακή 2/10, ενώ την τελευταία ημέρα θα υπάρξει ξεχωριστή ενότητα αφιερωμένη στον ΠΑΟΚ.

Best of internet