Ο Οσιμ και ο Κυράστας το είπαν και ο Στραματσόνι το έζησε….

Ο Οσιμ και ο Κυράστας το είπαν και ο Στραματσόνι το έζησε….

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ο Οσιμ και ο Κυράστας το είπαν και ο Στραματσόνι το έζησε….

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την καλύτερη εκτός έδρας ευρωπαϊκή εμφάνιση του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια , για το άδικο αποτέλεσμα,για τον Ιταλό μαφιόζο και τον Αντρέα Στραματσόνι

Ο Ιβιτσα Οσιμ μετά από ένα παιχνίδι που έχασε ο Παναθηναϊκός ,αφού πρώτα απώλεσε απίστευτες ευκαιρίες είχε αποκαλέσει πόρνη την μπάλα. Ο Γιάννης Κυράστας δεν είχε πει αυτό, είχε πει κάτι άλλο το οποίο έμεινε στην ιστορία: «Δοκάρι και μέσα ο προπονητής είναι μάγκας , δοκάρι και έξω ο προπονητής είναι μ……. Οι παίκτες κάνουν τον προπονητή μάγκα, η μ…..». Χθες το βράδυ αυτό το έζησε στο πετσί του καλά ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός είδε την ομάδα του να κυριαρχεί για 75 λεπτά , να έχει πέντε κλασικές ευκαιρίες , να είναι απόλυτη κυρίαρχη στο ματς, να κάνει την Θέλτα να μοιάζει με νάνο και στο τέλος έχασε και το ματς με δύο γκολ -στις μόνες ευκαιρίες της Θέλτα -στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ούτε καν ισοπαλία. Και όλα αυτά με τον Παναθηναϊκό να παίζει χωρίς πέντε βασικούς λόγω τραυματισμού και τιμωριών.

Ο Ιμπάρμπο ήταν ο μοιραίος παίκτης με την τεράστια ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, που δεν έκανε γκολ, αλλά και με μία ακόμα ευκαιρία μετά το γκολ της Θέλτα , που δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Αν ο Ιταλός διαιτητής Μπάντι δεν έκλεινε τα μάτια στο πέναλτι, που του έκανε του Ιμπάρμπο ο Καμπράλ στο 66 είναι πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να έκανε το 0-1 και σίγουρα θα συνέχιζε με παίκτη παραπάνω, διότι ο αμυντικός της Θέλτα είχε ήδη μία κίτρινη και θα έβλεπε την δεύτερη κίτρινη, δηλαδή την κόκκινη κάρτα. Μετά ο Ιμπάρμπο θα λέγαμε ,ότι ήταν αυτός που θα είχε κρίνει το ματς με το πέναλτι και την κόκκινη, που θα κέρδιζε , αλλά δυστυχώς ο Ιταλός Μπάντι με ένα αλήτικο σφύριγμα άφησε την Θέλτα στο παιχνίδι.

Και τώρα αντί να μιλάμε για μία μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού, μιλάμε για τον μοιραίο Ιμπάρμπο, αλλά κυρίως μιλάμε για τον Στραματσόνι. Αν ο Ιμπάρμπο και οι άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εύστοχοι και ο Ιταλός διαιτητής έδινε το πέναλτι σήμερα όλοι θα αποθέωναν τον Στραματσόνι και θα έλεγαν ότι έστησε ιδανικά την ομάδα στο γήπεδο ακύρωσε μία ομάδα, που για πλάκα κάνει ευκαιρίες στο Ισπανικό πρωτάθλημα και θα έλεγαν όλοι ότι είναι ο πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού , που με την τακτική του (5-3-2) και την έμπνευση να βάλει τον Λουντ αριστερά πήρε το πρώτο διπλό στην Ισπανία. Αντί για αυτά τι ζει σήμερα και τι ακούει ο Στραματσόνι; Το μόνο, που δεν έχει ειπωθεί ακόμα είναι να απελαθεί από την χώρα. Όλα τα άλλα τα έχει ακούσει. Αυτός το έχασε το ματς, λένε οι περισσότεροι, κοιμήθηκε και δεν έκανε αλλαγές για να σπάσει τον ρυθμό της Θέλτα, λένε αρκετοί.

Με αυτά, που ακούς αν δεν έχεις δει το παιχνίδι πιστεύεις, ότι έχει ξεχάσει στον πάγκο και δεν έχει βάλει τον Βιγιαφάνιες(το έχει κάνει σε άλλα ματς), τον Μπέργκ, τον Λέτο, τον Γουακάσο και άλλους. Αν, όμως, δεις τον πάγκο στο χθεσινό παιχνίδι καταλαβαίνεις, ότι ο Στραματσόνι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι , για να σπάσει τον ρυθμό . Τον Στάικο, τον Χουχούμη, τον Μαρινάκη , τον Ευαγγέλου είχε και δίπλα τους τον Εμποκού και τον Ρινάλντι. Αν έβγαζε τον Μπέργκ(που δεν ήταν τόσο καλός) και έβαζε τον Ρινάλντι και μετά δεχόταν γκολ η ομάδα, οι ίδιοι σήμερα θα έλεγαν «τον μυρωδιά έβγαλε το μεγαλύτερο επιθετικο όπλο της ομάδας, για να βάλει έναν πιτσιρικά από την Αργεντινή, που ακόμα δεν έχει πείσει».

Αν έβαζε τον Εμποκού πιο πριν και αυτός δεν έκανε τίποτα(όπως έχει γίνει σε όλες τις αλλαγές που έχει μπει μέχρι τώρα), όλοι θα έλεγαν, ότι «εβγαλε τον Ιμπάρμπο που θα μπορούσε να κρίνει με μία ενέργεια το ματς και έβαλε τον Εμποκού». Ναι να συμφωνήσω , ότι η Θέλτα μετά την είσοδο του Ασπας στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε τον Παναθηναϊκό. Ναι να συμφωνήσω , ότι ίσως χρειαζόταν έναν χαφ παραπάνω για να καλύψει καλύτερα τα νώτα του και να κλέψει μπάλες στο κέντρο. Ποιον να βάλει ρε παιδιά; Ταλέντο ο Στάικος, αλλά είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο ματς την ώρα, που καίει η μπάλα να βάλει ένα άπειρο παιδί και μετά να τον πάρει και το παιδί η μπάλα αν η ομάδα δεχθεί γκολ;

Εγώ έχω κάνει κριτική αυστηρή στον Στραματσόνι, και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι πρέπει να κάνει πολλά , για να με πείσει, ότι μπορεί να φτιάξει μια ομάδα σταθερά καλή και νικήτρια. Αλλά πραγματικά είναι άδικο για το χθεσινό ματς να λέμε ότι το έχασε ο Στραματσόνι. Να το πούμε για κάποιες επιλογές του στο ματς με τον Αγιαξ , ναι να το πούμε. Αλλά για χθες μόνο ένα μπράβο οφείλουμε να του πούμε, διότι παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό, που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε ,να παίζει τέτοια μπάλα στην Ευρώπη και μάλιστα στην Ισπανία και με κόντρα διαιτησία. Διότι ο Μπάντι εκτός από το πέναλτι που δεν έδωσε ακύρωσε ένα γκολ του Μπέργκ, για ένα φάουλ, που είναι αμφίβολο, αν έκανε ο Σουηδός.

Επειδή την Θέλτα την έχω δει σε αρκετά παιχνίδια φέτος και έχω γνώση ο Στραματσόνι την εκμηδένισε με την τακτική του, την μπλόκαρε, αλλά ούτε γκολ μπορεί να μπει να βάλει ο ίδιος, ούτε το πέναλτι να δώσει.

Μακάρι ο Παναθηναϊκός να παίξει την μπάλα, που έπαιξε με την Θέλτα και στη συνέχεια. Στο τέλος η ομάδα και ο προπονητής θα δικαιωθούν. Για μένα το στοίχημα αυτό είναι. Αν η ομάδα θα έχει σταθερά καλή απόδοση στη συνέχεια. Εκεί ναι θα τον κρίνω τον Στραματσόνι. Για χθες του λέω ένα μπράβο και το μόνο, που έχει να κάνει είναι να κλείσει τα αυτιά του και να νοιώσει αυτό, που είπαν ο Οσιμ και ο Κυράστας.

*Επειδή θα βρεθούν κάποιοι και θα πουν ότι πανηγυρίζω που ο Παναθηναϊκός έφαγε …δύο γκολ να τους πω, ότι απλά μίλησα για το άδικο της ήττας. Η ήττα είναι στενάχωρη και εγώ θα κάνω καιρό να την ξεπεράσω. Πολύ απλά , διότι ήταν άδικη.

*Όταν είσαι ένας επιθετικός και έχεις παίξει Ιταλία και παίρνεις 750.000 ευρώ τον χρόνο την μία τουλάχιστον από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες, που σου παρουσιάζονται σε αυτά τα ματς την κάνεις γκολ. Ο Ιμπάρμπο δεν το έκανε και σε αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος στο μέλλον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.