Σεμινάριο για ΚΑΡΠΑ στην ερυθρόλευκη Ακαδημία (pics & vid)

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΛΑΪΤΑΝ

Σεμινάριο για ΚΑΡΠΑ στην ερυθρόλευκη Ακαδημία (pics & vid)

Σεμινάριο για ΚΑΡΠΑ στην ερυθρόλευκη Ακαδημία (pics & vid)

Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος μίλησε στην Κ-20 και στο τιμ της Ακαδημίας για την σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Η μνεία στο συμβάν με Ολαϊτάν.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση από τον γιατρό της ομάδας, Χρήστο Θέο. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που είχε και θεωρητικό και πρακτικό μέρος απευθύνονταν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων (Κ-20), στους προπονητές αλλά και τα στελέχη της Ακαδημίας και είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων υγείας που θ' ακολουθήσουν στην διάρκεια της περιόδου. 
 
Ο κ. Θέος "καθήλωσε" τους ποδοσφαιριστές της Κ-20 μέσα από τα παραδείγματα αντιμετώπισης ανακοπής καρδιάς στο ποδόσφαιρο και τον τρόπο αντίδρασης. Μέσα στα παραδείγματα ήταν και εκείνο του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Μάικλ Ολαϊτάν ο οποίος υπέστει καρδιακό επεισόδιο στην διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και ο Χρήστος Θέος έδρασε αστραπιαία για να τον κρατήσει στη ζωή. 
 
Μετά από το θεωρητικό κομμάτι το οποίο περιλάμβανε διαφάνειες και video με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που υπέστησαν καρδιακό επειδόσιο ο κ. Θέος έδειξε στα παιδιά και στους προπονητές,  με την βοήθεια μιας κούκλας, όλα τα βήματα που χρειάζονται προκειμένου να βοηθηθεί ένας άνθρωπος που θα πέσει στο έδαφος με καρδιακό επεισόδιο. Στον δεύτερο κύκλο του μαθήματος συμμετείχαν και ποδοσφαιριστές της Κ-20 οι οποίοι κλήθηκαν να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που είχαν διδαχτεί από τον κ. Θέο. 
 
Στην διάρκεια του πρακτικού μέρους ο γιατρός του Ολυμπιακού δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από ποδοσφαιριστές και προπονητές και έδωσε απαντήσεις σ' όλους ευχαριστώντας τους για την ανταπόκριση τους. Για τον Χρήστο Θέο αλλά και για την αξία του σεμιναρίου μίλησε ο γιατρός της Ακαδημίας κ. Κοϊνης. Φυσικά μετά από αυτό το σεμινάριο όπως τόνισε και ο κ. Θέος κανείς δεν έγινε γιατρός ή ειδικός αλλά είναι έτοιμος να κάνει τα βασικά για να κρατήσει στη ζωή έναν συνάνθρωπό μας που μπορεί να κινδυνεύει μέχρι εκείνος δεχτεί ιατρική φροντίδα. 

Σεμινάριο για την ΚΑΡΠΑ στην Ακαδημία!

Best of internet