Οι Ελληνες φίλοι της Ατλέτικο και της Μπάγερν δίνουν το λαμπρό παράδειγμα

Δήμος Μπουλούκος
Οι Ελληνες φίλοι της Ατλέτικο και της Μπάγερν δίνουν το λαμπρό παράδειγμα

bet365

Μαζί παρακολούθησαν τον αγώνα του Champions League Ατλέτικο - Μπάγερν, οι φίλοι των δύο ομάδων στην Ελλάδα, σε μία σπουδαία επίδειξη φίλαθλου πνεύματος!

Την ώρα που στη Μαδρίτη διεξαγόταν, ακριβώς 4 μήνες μετά, το remake του πρώτου εκ των δύο περσινών ημιτελικών για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, περίπου 2.250 χλμ ανατολικότερα, στη Θεσσαλονίκη, οι επίσημοι σύνδεσμοι των δύο συλλόγων παρακολουθούσαν παρέα την αναμέτρηση.

Όλα ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των Atletico de Madrid Hellenic Supporters, του νεοσύστατου πανελλαδικού ισπανικού club, που μετά από ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων του στη Θεσσαλονίκη πρότεινε στη ''βαυαρική παρέα'' της συμπρωτεύουσας να απολαύσουν μαζί την ευρωπαϊκή βραδιά στο «ροχιμπλάνκο» στέκι της πόλης και επίσημο χορηγό και αρωγό σε κάθε προσπάθεια της «παρέας των Ινδιάνων», το Cafe Sobrero στην περιοχή της Τούμπας. Όπως αναμενόταν εξαρχής, η πρόταση έγινε φυσικά αποδεκτή από το Fan Club FC Bayern München Macedonia Hellas, με μοναδικό όρο στο αντίστοιχο ματς του Μονάχου, στις 6 Δεκεμβρίου, οι φίλοι της Ατλέτικο να φιλοξενηθούν στο Γλυκό μ’ Αλάτι, επίσημο χώρο του αντίστοιχου συνδέσμου της Μπάγερν στην περιοχή της Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη, κάτι που βεβαίως έγινε εξίσου αποδεκτό με χαρά από τους ροχιμπλάνκος της συμπρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο σύνδεσμοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για το άθλημα, αναδεικνύοντας έτσι μια διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα από αυτήν που έχουμε συνηθίσει στα ελληνικά δρώμενα. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Atletico de Madrid Hellenic Supporters, ο πρώτος σύνδεσμος της Ατλέτικο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και όνειρο πολλών ετών για τους Έλληνες ροχιμπλάνκος, έλαβε αυτήν την πρωτοβουλία μετά από παρέλευση μόλις 2 ετών από τα πρώτα του βήματα προς την επίσημη ίδρυση και αναγνώρισή του. Αντιστοίχως, το Fan Club FC Bayern München Macedonia Hellas, ο πρώτος επίσημα αναγνωρισμένος σύνδεσμος ξένης ομάδας στη χώρα μας, ήδη εν έτει 1994, χωρίς καν να μπει σε σκέψεις για το εγχείρημα, απάντησε αμέσως θετικά στην πρόσκληση και μάλιστα αντιπροτείνοντας και νέα συνάντηση των δύο συνδέσμων, θέλοντας έτσι να δώσει συνέχεια στις καλές σχέσεις των φίλων των δύο ομάδων. Ανεξαρτήτως της έκβασης του χθεσινού αγώνα στο Καλντερόν, οι φίλοι των δύο ομάδων πέτυχαν μια σπουδαία νίκη στην προαγωγή της ευγενούς άμιλλας, της φιλίας και της ενότητας που πρεσβεύει το άθλημα και κάποιοι στη χώρα μας τείνουν να το ξεχάσουν.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπυ δύο πολύ μεγάλων ομάδων του σύγχρονου ποδοσφαίρου με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, αλλά ούτε η έντασή του ούτε και τα σκληρά του μαρκαρίσματα στάθηκαν ικανά να χαλάσουν το άριστο κλίμα μεταξύ των φίλων των δύο ομάδων που συγκεντρώθηκαν ως μία παρέα να δουν το σπουδαιότερο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League. Ροχιμπλάνκος και Βαυαροί της Θεσσαλονίκης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 Δεκεμβρίου στο στέκι πλέον της «βαυαρικής παρέας», ώστε να παρακολουθήσουν και πάλι από κοινού το παιχνίδι που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει και την πρωτιά στον όμιλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα