Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να «φάει» την μπλόφα των Τσέχων

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να «φάει» την μπλόφα των Τσέχων

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να «φάει» την μπλόφα των Τσέχων

bet365

Μένοντας στο ίδιο ξενοδοχείο με την Σλόβαν, ο Σταύρος Σουντουλίδης, δε φοβήθηκε μήπως κολλήσει καμία ίωση, αλλά διαπίστωσε πως οι Τσέχοι μια χαρά είναι πριν από την σημερινή «μάχη» με τον ΠΑΟΚ.

Πώς το είπε ο Βλάνταν Ίβιτς στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης; «Δεν νομίζω ότι ο προπονητής της Σλόβαν δεν γνωρίζει ποιους παίκτες θα βάλει. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει ποιοι παίκτες θα αρχίσουν τον αγώνα». Στη γλώσσα των χαρτοπαικτών αυτό λέγεται (και) μπλόφα.

Οι Τσέχοι μπορεί να μπλοφάρουν, μεγεθύνοντας ένα πρόβλημα, που όντως έχει επηρεάσει την ομάδα; Ναι, μπορεί και να μπλοφάρουν. Όχι τόσο ως προς το τι έχει συμβεί τις τελευταίες έξι-επτά ημέρες, στο στρατόπεδο της Σλόβαν, όσο στο πως τελικά θα παρουσιαστούν οι ίδιοι το βράδυ της Πέμπτης στο μικρό στάδιο «U Nisy», που όχι μόνο μοιάζει, αλλά είναι… κλουβί. Και σε τέτοια γήπεδα, ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά έχει θέμα…

Όπως παρατήρησε ο Σέρβος τεχνικός, λόγω και της εμπειρίας του ως ποδοσφαιριστής, αυτό μπορεί και να λειτουργήσει θετικά για τους Τσέχους. «Στη Σλόβαν θα υπάρχει συσπείρωση και ενότητα, αφού τα προβλήματα σε μια ομάδα σε κάνουν πιο δυνατό όταν τα ξεπερνάς», εξήγησε δείχνοντας πως στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου» δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να… φάνε την μπλόφα.

Διαμένοντας στο ίδιο ξενοδοχείο (είναι ένα από τα περίεργα της σύντομης παρουσίας μας στο γραφικό Λίμπερετς) με την αποστολή της Σλόβαν, μια χαρά έβλεπες να είναι οι περισσότεροι παίκτες της. Χαμογελαστοί, ευδιάθετοι, παρακολούθησαν τον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν και αποσύρθηκαν στα δωμάτια τους.

Το ίδιο ήταν και ο Μίλαν Μπάρος, μιλώντας μαζί του, λίγο πριν από την προπόνηση των Τσέχων στην οποία μετρήσαμε 20-21 ποδοσφαιριστές. Η πραγματικότητα, λοιπόν, απέχει κατά πολύ από τα «κροκοδείλια δάκρυα» του Τρπισόφσκι στην συνέντευξη Τύπου εκεί, που είναι αλήθεια, δέχθηκε τη μία μετά την άλλη τις ερωτήσεις γύρω από το πρόβλημα με την ίωση (γαστρεντερίτιδα) που ταλαιπώρησε εδώ και έξι-επτά ημέρες την ομάδα του.

Ασφαλώς και θα υπάρχουν απόντες από την Σλόβαν, αλλά σε γενικές γραμμές οι Τσέχοι έχουν «οχυρωθεί» πίσω από το θέμα, λες και ψάχνουν ένα άλλοθι. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, το σημερινό ματς με τον ΠΑΟΚ είναι κομβικό για την πορεία και των δύο ομάδων, αλλά και το πως πάνω κάτω θα διαμορφωθεί ο όμιλος, άσχετα αν ο Ίβιτς επιμένει ότι ακόμη και να κερδίσει η ομάδα του «τίποτα δεν θα έχει κριθεί».

Ο «Δικέφαλος» είναι στο Λίμπερετς με στόχο να κάνει το άλμα για την πρόκριση στους «32». Παραδοσιακά στα εκτός παιχνίδια της Ευρώπης τα πάει πολύ καλύτερα απ’ ότι στην Τούμπα, το ματς έχει πολύ ισοπαλία, αλλά αν πάρει τη βοήθεια που θέλει και πρέπει από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής, θα φύγει νικητής από το Λίμπερετς κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα.

Στην πόλη των 100.000 κατοίκων, που είναι μια ανάσα από τα σύνορα με τη Γερμανία και την Πολωνία, θα βρίσκεται σήμερα και ο Ιβάν Σαββίδης. Η παρουσία του έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, μία μόλις ημέρα μετά την επισημοποίηση της ανάληψης της προεδρίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 17 Οκτωβρίου.

Με ανοικτό το μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών και τις διεργασίες ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ να είναι στο pick τους, ο Έλληνας ομογενής επιχειρηματίας έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα. Εκτός από τον έντονο συμβολισμό της ανάληψης της προεδρίας, ο Σαββίδης θέλει «να βγει μπροστά», να γίνει όπως και ο ίδιος σημείωσε στην ανακοίνωσή του πιο ενεργός και να έρθει πιο κοντά στην ομάδα, τα κλειδιά της οποίας κρατάει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Αυτό που θέλει προσοχή για όσους βρίσκονται ή θα βρεθούν στο Λίμπερετς είναι η στάση και η συμπεριφορά τους εντός και εκτός του γηπέδου. Δεν πρέπει να ξεχνάνε, ότι ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι «στο μάτι» της ΟΥΕΦΑ, η Τσέχικη αστυνομία «δεν παίζει» και δεν χαρίζεται και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μόνο τυχαία και απαρατήρητα δεν πρέπει να περάσουν από κανέναν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.