Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Μπάγερν Μονάχου στο Vicente Calderon και θύμισε σε όλους τι μπορεί να κάνει κόντρα στους θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους της! Εχασε πέναλτι ο Γκριζμάν.

Εχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να κάνει ζημιά σε κάθε αντίπαλο, σε κάθε γήπεδο και σε ένα ακόμα ματς στην έδρα της έδωσε ρεσιτάλ. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε επιβλήθηκε στο Vicente Calderon της Μπάγερν Μονάχου με 1-0 και έγινε αφεντικό στον όμιλο στον οποίο συμμετέχουν επίσης Ροστόβ και Αϊντχόφεν. Οι Rojiblancos έφτασαν στις 13 τις φορές που έχουν κρατήσει την εστία τους ανέπαφη στα 14 τελευταία εντός έδρας ματς στο Champions League (Μπενφίκα 1-2) και είναι πλέον στο Νο1 του γκρουπ με 6 βαθμούς σε δύο αγώνες.

Ο Φερνάντο Τόρες ξεκίνησε βασικός και είχε καλή στιγμή στο 12’ για να απαντήσει στο 15’ η Μπάγερν με τον Μίλερ, όμως ο Ομπλάκ έκανε καταπληκτική επέμβαση στο κοντινό βολέ του. Στο 22’ ο Τόρες έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν ύστερα από κόρνερ βρέθηκε μόνος του αλλά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο 35’ πάλι από καλή θέση στην περιοχή σούταρε στα πλαϊνά δίχτυα του Νόιερ. Τον Γερμανό έμελλε να νικήσει στο ίδιο λεπτό ο Γιανίκ Καράσκο με εξαιρετικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής δοκάρι-και-μέσα. Στο 39’ ο Ριμπερί από κοντά έκανε το δυνατό σουτ αλλά αστόχησε για λίγο.

Στο δεύτερο μέρος ο Μίλερ απείλησε ξανά νωρίς με κεφαλιά στο 50’ που πέρασε έξω και στο 56’ ο Ομπλακ σταμάτησε τον Αλάμπα. Ο Αντσελότι έβαλε τον Ρόμπεν στο 59’ όμως ο Ολλανδός δεν ήταν καθοριστικός. Στο 68’ ο σκόρερ, Καράσκο, προσπάθησε να βάλει και δεύτερο στον Νόιερ αλλά ο keeper των Βαυαρών ήταν έτοιμος και στο 81’ ο Ρόμπεν σούταρε άουτ. Στο 83’ ο Βιδάλ έκανε πέναλτι στον Φιλίπε Λουίς αλλά ο Γκριζμάν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο. Η τελευταία καλή φάση για την Μπάγερν ήταν κεφαλιά του Λεβαντόφσκι που πέρασε έξω.

Ισόπαλο το ντέρμπι για το Europa
Στο άλλο ματς του ομίλου, Ροστόβ και Αϊντχόφεν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην Ρωσία και καμία δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στη μάχη για την 3η θέση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το τελείωμα του Πόλοζ στο 8' μετά την ασίστ του Ερόκιν όμως στο 14' ο Πρέπερ ισοφάρισε ύστερα από προσπάθεια του Ντε Γιονγκ στο δοκάρι (1-1). Στο 37' ο Πόλοζ σκόραρε ξανά για την Ροστόβ με μακρινό σουτ, όμως η PSV ισοφάρισε ξανά με τον Ντε Γιονγκ να σκοράρει αυτή τη φορά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για το 2-2 που έμελλε να είναι το τελικό αφού στο 57' ο Τζανάεβ απέκρουσε το πέναλτι του Πρέπερ, στερώντας από τους Ολλανδούς τη δυνατότητα για να πάρουν ένα μεγάλο διπλο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα