Ιβιτς: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»

Ιβιτς: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»

Σταύρος Σουντουλίδης
Ιβιτς: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»

bet365

Ο Σέρβος προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Σλόβαν. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.

«Από το βράδυ της Κυριακής άρχισα να σκέφτομαι αυτό με την Σλόβαν. Την Τρίτη μάθαμε ότι θα παίξουμε το παιχνίδι και αυτό περιμέναμε όλοι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί. Γιατί τα προβλήματα ενώνουν μια ομάδα και επομένως στη Σλόβαν θα υπάρχει συσπείρωση και ενότητα και αυτό μπορώ να το πω από την εμπειρία μου αφού τα προβλήματα σε μια ομάδα σε κάνουν πιο δυνατό όταν τα ξεπερνάς. Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε χαλαροί ούτε στο μυαλό ούτε στον αγωνιστικό χώρο και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για επίσημο παιχνίδι», τόνισε ο Βλάνταν Ίβιτς μιλώντας για το πως προσεγγίζει ο ίδιος και οι παίκτες του το ματς με την Σλόβαν.

Στο μυαλό του Σέρβου προπονητή του ΠΑΟΚ είναι μόνο η νίκη και κανένα άλλο αποτέλεσμα: «Εμείς σε κάθε ματς παίζουμε για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε. Ξέρουμε ότι το ματς αυτό είναι για τη δεύτερη αγωνιστική. Δεν κρίνεται δηλαδή η πρόκριση. Αλλά εμείς θέλουμε να κερδίσουμε και για αυτό προετοιμαζόμαστε. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος όμως ότι άπαντες θα δώσουν το 100% στον αγώνα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς» και συνέχισε: «Σίγουρα μια νίκη θα μας δώσει προβάδισμα για την πρόκριση αλλά επαναλαμβάνω ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ακόμη και η νίκη δεν πρέπει να μας χαλαρώσει για τη συνέχεια».

Ο Ιβιτς θεώρησε ότι ο αντίπαλος προπονητής, ίσως να μπλοκάρει, γνωρίζοντας ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεσή του: «Δεν νομίζω ότι δεν γνωρίζει ποιους παίκτες θα βάλει. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει ποιοι παίκτες θα αρχίσουν τον αγώνα» ενώ ως παίκτης κυρίως σχολίασε το τι σημαίνει να χάνουν τόσες προπονήσεις παίκτες (αναφερόμενος σε αυτούς της Σλόβαν): «Εξαρτάται από την ομάδα. Δεν γνωρίζω πόσες μέρες και ποιοι ήταν εκτός δράσης. Αλλά εγώ ενδιαφέρομαι για την ομάδα μου. Και μπορώ να σας πω ότι είναι καλό που παίζουμε συνεχόμενους αγώνες γιατί έχουμε ροή. Εμείς σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο αλλά κοιτάμε τη δική μας ομάδα πρώτα».

Όσο με ποια συγκομιδή βαθμών θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι κοντά στο να εξασφαλίσει την πρόκριση: «Δεν προγραμματίζεις πόσους βαθμούς χρειάζεσαι γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμη αφού βρισκόμαστε μόλις στην δεύτερη αγωνιστική. Καμιά ομάδα δεν έχει ξεφύγει, κάθε πόντος για εμάς είναι σημαντικός και έτσι προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ παίζει συνεχόμενα ματς πλέον και για τον τρόπο που θα το διαχειριστεί είπε: «Οι παίκτες είναι ευχαριστημένοι από τα όσα τους προσφέρει η ομάδα για την αποθεραπεία τους και αυτό είναι σημαντικό. Επομένως όλοι είναι ευχαριστημένοι και δεν έχουμε πρόβλημα. Αυτό για μένα είναι καλό και με διευκολύνει στη δουλειά μου και στην επιλογή που κάνω για το ποιοι θα παίξουν σε κάθε παιχνίδι».

Δεν σκέφτεται το rotation

O Βλάνταν Ίβιτς εξήγησε γιατί το rotation δεν είναι μεγάλο σε αυτούς τους πρώτους επίσημους αγώνες: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλούς παίκτες και αυτό είναι καλό για τον προπονητή αφού δεν έχω μόνο 12 ή 13. Απλά κάθε εβδομάδα βλέπω ποιος είναι ο αντίπαλος και τι κάνουν οι παίκτες μου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στις προπονήσεις. Αυτό είναι το κριτήριο σε ότι αφορά την ενδεκάδα».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι Κουλούρης και Αθανασιάδης δεν μπορούν να χωρέσουν κάποια στιγμή στην ίδια ενδεκάδα: «Δύσκολα χωρούν. Δεν λέω ότι δεν γίνεται αλλά έτσι όπως σχεδιάζω εγώ την ενδεκάδα δύσκολα να παίζουν μαζί. Αλλά επαναλαμβάνω αυτό αφορά τον αντίπαλο που έχουμε κάθε φορά μπροστά μας».

Στο γήπεδο θα βρεθούν πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ και ο Ιβιτς το σχολίασε: «Οσο περισσότεροι είναι τόσο καλύτερα για εμάς και ιδιαίτερα στα εκτός έδρας αφού η στήριξη είναι κάτι θετικό για την ομάδα. Εγώ θέλω να έρχονται να βλέπουν την ομάδα γιατί αυτή δίνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάθε φορά. Δυστυχώς στο ματς με την Ξάνθη δεν κερδίσαμε αν και ήμασταν καλύτεροι αλλά κανένας δεν έχει παράπονο από την ομάδα αφού προσπάθησε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Εμείς πρώτοι θέλουμε να κερδίζουμε και αυτός είναι ο στόχος μας. Μπορεί κάποιοι παίκτες να μην είναι στα καλύτερα τους σε κάποια ματς αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου για διαφορετικούς λόγους. Για μένα σημαντικό είναι ότι η θέληση από τα παιδιά δεν απουσιάζει και ότι όλοι μετά το ματς με την Ξάνθη ήταν στεναχωρημένοι».
Τέλος ρωτήθηκε και για το ότι στην τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος κανείς από τους τέσσερις μεγάλους δεν κέρδισε: «Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κοντράρουν τους τέσσερις. Αυτό το Πρωτάθλημα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον από άλλες φορές».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα