Κρίστιανσεν: «Πάμε για το καλύτερο» (vid)

Κρίστιανσεν: «Πάμε για το καλύτερο» (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Κρίστιανσεν: «Πάμε για το καλύτερο» (vid)

bet365

O Τόμας Κρίστιανσεν και ο Γιώργος Μερκής μίλησαν για το ματς του ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και τις δεδομένες δυσκολίες του.
Μεταξύ άλλων ο Δανός τεχνικός τόνισε στην συνέντευξη Τύπου για το Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ: «Πάμε για το καλύτερο μετά την νίκη κόντρα στην Αστανά. Με Ρόζενμποργκ και Κοπεγχάγη ήταν δύσκολα ματς και αυτό μας δίνει δύναμη. Η Κοπεγχάγη το έδειξε ήδη με Πόρτο και Μπριζ. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή και έμπειρη ομάδα. Δεν είναι πλεονέκτημα η έδρα. Έχουν καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Έπαιξα μαζί του στην Οβιέδο την σεζόν 1997-98».
Ο Γιώργος Μερκής ανέφερε ανάμεσα στα άλλα πως «το «Καραϊσκάκης» είναι μια σπουδαία έδρα. Εδώ λύγισαν πολλού όμως είμαστε μια ομάδα που έχει εμπειρίες. Θα δουλέψουμε στο 100%. Είναι σημαντικό το πρώτο εικοσάλεπτο. Όπλο για εμάς θα είναι η δύναμη που έχουμε. Είναι μεγάλη πρόκληση να παίζεις με ελληνική ομάδα. Τώρα είναι αντίπαλος, όταν δεν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε μαζί τους. Όταν οι κυπριακές παίζουν με ελληνικές, είμαστε με τις κυπριακές» .
Πιο αναλυτικά:
ΤΟΜΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ
- Παίζουν οι δύο ομάδες που κέρδισαν στην 1η αγωνιστική. Πόσο σημαντικό θεωρείτε για εσάς το σημερινό παιχνίδι για την παρουσία σας στον όμιλο;
Ήταν πολύ σημαντικό που κερδίσαμε την Αστάνα και ερχόμαστε εδώ σε μία δύσκολη έδρα και δυνατό αντίπαλο. Νομίζω ότι ήρθαμε εδώ για να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.
- Ενόψει του αυριανού αγώνα είναι η συνέντευξη Τύπου, αλλά θέλω να σας ρωτήσω με αφορμή τη χθεσινή νίκη της Κοπεγχάγης επί της Μπριζ. Αποκλειστήκατε στις λεπτομέρειες από την ομάδα της Δανίας. Στριφογυρίζει στο μυαλό σας;
Ουσιαστικά δείχνει αυτό που είπα και τότε. Οταν παίζαμε κόντρα στη Ρόζενμποργκ και Κοπεγχάγη, είχαμε τις πιο δύσκολες κληρώσεις. Η Κοπεγχάγη αποδεικνύει μετά την εντυπωσιακή της νίκη επί της Μπριζ, αλλά και στο Πόρτο το αποτέλεσμα που πήρε, πόσο δυνατή ομάδα είναι. Αυτό δείχνει και το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε και εμείς.
- Έχετε μελετήσει τον Ολυμπιακό. Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του και ποια τα αδύναμα σημεία του; Και επίσης, ξεχωρίζετε κάποιους ποδοσφαιριστές;
Είναι η ίδια η έδρα δυνατό όπλο για τον Ολυμπιακό. Είναι ομάδα που γνωρίζουμε, είναι δυνατή ομάδα και έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για παίκτες μπορώ να μιλάω για ώρα. Ξέρουμε ότι έχουν καλή ομάδα και καλό προπονητή, τον κ. Μπέντο, με τον οποίο παίξαμε στην Οβιέδο τη σεζόν 1997-98.
- Πως προτίθεστε να χτυπήσετε το αυριανό παιχνίδι;
Ξέρετε την απάντηση. Εχω μιλήσει στους παίκτες, εχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, αλλά θα το κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Περιμένω ότι θα είναι δυνατό παιχνίδι. Ως προπονητής είμαι φιλόδοξος. Ξέρω ότι και οι παίκτες μας είναι φιλόδοξοι και θα ήθελαν τη νίκη, αλλά αύριο θα μπορούσε και η ισοπαλία να είναι ένα θετικό αποτέλεσμα.
- Το ότι ήρθατε με έναν επιθετικό σας προβληματίζει; Μειώνει τις πιθανότητες;
Αν βάλει ο Σωτηρίου δύο γκολ, σίγουρα δεν θα είναι κάτι που δεν θα μας βοηθήσει και θα μας αυξήσει τις πιθανότητες. Μπορούμε να πάρουμε πράγματα στον επιθετικό τομέα και από άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Ντε Καμάργκο είναι σημαντικός ποοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν τον έχουμε στη διάθεσή μας.
- Η ομάδα σας έκανε αισθητή βελτίωση τον τεευταίο μήνα. Ποια τα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης;
Ως ομάδα είμαστε υποχρεωμένοι να βελτιωνόμαστε. Πάντα κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι. Στο πρωτάθλημα έχουμε 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Στην Ευρώπη κάναμε καλές εμφανίσεις και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.
- Ο Ολυμπιακός είναι πληγωμένος λόγω της κακής εμφάνισης και ήττας από την Λάρισα. Αυτό σας λέει κάτι;
Για εμάς δεν σημαίνει τίποτα. Ξέρουμε ως ομάδα τι μπορούμε να κάνουμε. Τους έχουμε δει σε επτά παιχνίδια. Είδαμε και το ματς με την Λάρισα, όπου δεν έπρεπε να χάσει ο Ολυμπιακός. Ηρθαμε εδώ για να κάνουμε δυνατό το αδύνατο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΚΗΣ
- Πώς προσεγγίζετε αυτό το ιστορικό ματς;
Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και σίγουρα μετά το τελευταίο στραβοπάτημα θα θέλει να κάνει το come back για να φτιάξει την ψυχολογία και τη διάθεση του κόσμου. Είμαστε πανέτοιμοι, δουλέψαμε σκληρά, θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και ελπίζουμε να έχουμε κάποιο βαθμολογικό κέρδος.
- Το Καραϊσκάκη είναι δυνατή έδρα. Πως αντιμετωπίζετε αυτόν τον παράγοντα;
Το Καραϊσκάκη είναι όντως δυνατή έδρα. Εχουν λυγίσει πολύ σπουδαίοι αντίπαλοι σε αυτό το γήπεδο, αλλά και εμείς ως ΑΠΟΕΛ με τις τελευταίες χρονιές που έχουμε στην Ευρώπη, έχουμε αγωνιστεί σε διάφορα γήπεδα με σκληρούς αντιπαλους. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά έχουμε δουλέψει για να πάρουμε αποτέλεσμα.
- Περιμένεις ένα ανοιχτό παιχνίδι, ένα κλειστό παιχνίδι;
Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πιέσει, να βάλει γρήγορα και τον κόσμο στο παιχνίδι. Σημαντικό για εμάς στο πρώτο 20λεπτο. Νομίζω ότι αν αμυνθούμε σωστά και δεν δεχτούμε γκολ στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού, νομίζω θα δούμε ένα ενδιαφέρον και καλό παιχνίδι.
- Επειδή παίζεις στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, πιστεύεις ότι η άμυνά σας είναι το Νο1 όπλο της ομάδας σας ενόψει του ματς;
Δεν είναι το Νο1 όπλο. Γενικά το όπλο μας είναι ότι ως ομάδα είμαστε δυνατοί. Είναι πλεονέκτημα να μην δέχεσαι εύκολα γκολ, αλλά η άμυνα ξεκινάει από τους επιθετικούς. Αν καταφέρουμε να μην δεχτούμε γκολ, στο τέλος της ημέρας θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.
- Υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Παίζει μία ελληνική ομάδα με μία ελληνοκυπριακή. Εσάς τους Κύπριους ποδοσφαιριστές πώς σας αγγίζει αυτό το γεγονός ότι έχετε απέναντί σας μία ομάδα δοξασμένη στην Ελλάδα με εκατομμύρια κόσμο και ενδεχομένως ορισμένοι από εσάς να είστε και υποστηρικτές του Ολυμπιακού.
Είναι μεγάλη πρόκληση το να αγωνιστείς με τον Ολυμπιακό και γενικά με μία ελληνική ομάδα. Εμείς βλέπουμε τον αγώνα ως μία πρόκληση για εμάς. Στόχος μας είναι να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν είναι αντίπαλος για εμάς. Ισως τις προηγούμενες χρονιές που βλέπαμε τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, θέλαμε να κερδίζει. Τώρα όμως θα υποστηρίξουμε την κυπριακή ομάδα.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα