Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Ήμουν αναπληρωματικός, αλλά έγινα καλύτερος προπονητής»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Ήμουν αναπληρωματικός, αλλά έγινα καλύτερος προπονητής»

bet365

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο ομολόγησε πως η αγωνιστική του απραξία ως αναπληρωματικός γκολκίπερ της Πόρτο τον βοήθησε να γίνει καλύτερος προπονητής!

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Πόρτο δίχως να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο 42χρονος τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία της Πόρτο, εξήγησε στην Guardian τα οφέλη από το γεγονός πως ήταν αναπληρωματικός στους «Δράκους».

«Είδα πολλά από τον πάγκο, βλέπεις το παιχνίδι από την καλύτερη θέση. Όλες οι αναλύσεις που κάνω ακόμα και τώρα προέρχονται από μία κάμερα πίσω από το τέρμα. Σου δίνει μία πραγματική εικόνα για το πως παίζεται το ματς. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να το αντιληφθούν από αυτή την πλευρά».

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, με εφαλτήριο το Νησί του Σάο Τομέ, υπηρέτησε το ποδόσφαιρο, από διάφορα πόστα σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ρωσία.

«Έχει να κάνει με το παγκόσμιο όραμα που έχω. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μάθω την γλώσσα. Ο παππούς μου ήταν Αφρικανός και η γιαγιά μου από ένα μικρό χωριό από την Πορτογαλία.

Έφτασε με βάρκα. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που είδαν μαύρο. Ζούσαμε κοντά στα ισπανικά σύνορα και ταξιδεύαμε μαζί με τους γονείς και την αδερφή μου».

 

Τελευταία Νέα