Η μάχη των... αήττητων στη Μαδρίτη

Κώστας Ζάλιαρης
Η μάχη των... αήττητων στη Μαδρίτη

bet365

Δίχως να έχουν υποκύψει σε κανέναν από τους μέχρι στιγμής αντιπάλους τους, Ατλέτικο και Μπάγερν Μονάχου συγκρούονται απόψε στο «Βιθέντε Καλντερόν» για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Την πάντα επικίνδυνη Βασιλεία υποδέχεται η Άρσεναλ, βρετανική μάχη στη Γλασκώβη.

Σειρά των αναμετρήσεων για τους τέσσερις πρώτους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, απόψε, Τετάρτη, με το πρώτο πιάτο να έχει «σερβιριστεί» την Τρίτη και την ισοπαλία (2-2) της Ρεάλ με τη Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία να έχει επισκιάσει τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Απόψε, στο «Βιθέντε Καλντερόν», η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί τη Μπάγερν Μονάχου σε μια επανάληψη της κόντρας τους που είχε προκύψει και την περασμένη σεζόν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους ούσες αήττητες μέχρι στιγμής στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τους «ροχιμπλάνκος» να έχουν ... φρέσκια την επιτυχία της περασμένης σεζόν και τους Βαυαρούς να ψάχνουν την απάντηση στον αποκλεισμό που υπέστησαν ένα βήμα πριν από τον μεγάλο τελικό του Μιλάνου. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, έχει πάρει νίκη στα 25 από τα τελευταία 30 εντός έδρας ματς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση...

Για τον ίδιο όμιλο, τον 4ο συγκεκριμένα, η Ροστόφ υποδέχεται την Αϊντχόφεν, στη μάχη των δύο ομάδων που ξεκίνησαν στον θεσμό με ήττες και θα δώσουν τη μάχη μεταξύ τους για την 3η θέση του γκρουπ, έτσι όπως δείχνει η κατάσταση τουλάχιστον στη θεωρία.

Με τον Βενγκέρ ν' ανησυχεί και να γνωρίζει πολύ καλά την παράδοση που θέλει τη Βασιλεία να στέκεται εξαιρετικά απέναντι σε αγγλικές ομάδες, η Άρσεναλ αντιμετωπίζει στο «Έμιρεϊτς» τους Ελβετούς. Βέβαια, όσον αφορά στα παιχνίδια που πραγματοποιούνται επί αγγλικού εδάφους, οι «κανονιέρηδες» έχουν να επιδείξει το απόλυτο κόντρα σε ομάδες από την Ελβετία, με τη Βασιλεία να έχει μόλις μια νίκη μακριά από την πατρίδα της, απέναντι σε συλλόγους από το Νησί. Οι Λονδρέζοι, προέρχονται από το άνετο 3-0 επί της Τσέλσι σ' ένα ντέρμπι που... έμεινε στα χαρτιά ο χαρακτηρισμός του και έχουν αέρα και αυτοπεποίθηση για την πρώτη νίκη στον όμιλο.

Η Παρί, από την οποία η ομάδα του Βενγκέρ απέσπασε βαθμό έπειτα από το μεταξύ τους 1-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» πριν από δύο εβδομάδες, έχει ταξιδέψει στην έδρα της Λουντογκόρετς για με στόχο επίσης το πρώτο «τρίποντο» από τη στιγμή που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε απόλυτα θετικό αποτέλεσμα την κυριαρχία της στο ματς με την Άρσεναλ. Το σύνολο του Έμερι, πάντως, δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες, με πιο πρόσφατο αποτέλεσμα το 2-0 από την Τουλούζ...

Παίξε νόμιμα με 100+ Ειδικά Στοιχήματα στην Sportingbet

Στη Γερμανία κόντρα στη Μπορούσια Γκλάντμπαχ η Μπαρτσελόνα που στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων διέλυσε τη Σέλτικ και δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά παρά την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα πλάνα του Λουίς Ενρίκε. Ιδιαίτερο το ματς για τον Μαρκ Αντρέ Τερ-Στέγκεν που επιστρέφει στην έδρα της πρώην ομάδα τους, εκεί απ' όπου στον αποχαιρετισμό ξέσπασε σε λυγμούς και αποθεώθηκε, γνωρίζοντας πως θα συνεχίσουν να τον αγαπούν κι ας τους πληγώσει απόψε η νέα του ομάδα.

Για τον όμιλο όπου πρωτοπόροι είναι οι Καταλανοί, υπάρχει και η μεγάλη βρετανική μάχη ανάμεσα στη Σέλτικ και τη Μάντσεστερ Σίτι στη Γλασκώβη. Οι «πολίτες» έχουν το 10x10 σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παραδίδει μαθήματα... ποδοσφαίρου από Βαρκελώνη μεριά, στον νέο του ποδοσφαιρικό σταθμό και απόψε, θέλει να συνεχίσει αυτό το σερί απέναντι στους «καθολικούς». Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς υπέστη τη βαρύτερη ευρωπαϊκή της ήττα από τη Μπαρτσελόνα (7-0) πριν από δύο εβδομάδες, στην Πρέμιερ Σκωτίας διατηρεί το πάνω χέρι, όμως ο όμιλος είναι αρκετά ζόρικος...

Τέλος, η Νάπολι που κάνει κουμάντο στο 2ο γκρουπ, ούσα η μοναδική που πήρε νίκη στην πρεμιέρα, απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία, υποδέχεται στο «Σαν Πάολο» τη Μπενφίκα, δίχως να έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ήττα από πορτογαλικό σύλλογο εντός έδρας! Οι «αετοί» της Λισαβόνας, αν και έμειναν στο 1-1 απέναντι στη Μπεσίκτας στο πρώτο ματς του θεσμού, έχουν καλό σερί στα εγχώρια και θέλουν αυτό να το μεταφέρουν και στην Ευρώπη, με τον Κώστα Μήτρογλου ασφαλώς να επωμίζεται μεγάλη ευθύνη για την επίτευξη του στόχου.

Στην 9η μεταξύ τους αναμέτρηση, Μπεσίκτας και Ντιναμό Κιέβου θέλουν κάτι θετικό από το μεταξύ τους παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους (στην Κωνσταντινούπολη το ματς) να έχουν πέντε νίκες στα προηγούμενα 8 παιχνίδια με τους Τούρκους! Εξ αρχής έχει τεθεί ο στόχος της πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση για τους «γείτονές» μας και κάθε παιχνίδι έχει την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να έρθει αυτό που θέλουν...

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (21:45) και οι όμιλοι:

Α' όμιλος:

Άρσεναλ – Βασιλεία

Λουντογκόρετς – Παρί Σεν Ζερμέν

Η βαθμολογία:

1.Άρσεναλ 1

2.Βασιλεία 1

3.Παρί Σεν Ζερμέν 1

4.Λουντογκόρετς 1

Β' όμιλος:

Νάπολι – Μπενφίκα

Μπεσίκτας – Ντιναμό Κιέβου

Η βαθμολογία:

1.Νάπολι 3

2.Μπεσίκτας 1

3.Μπενφίκα 1

4.Ντιναμό Κιέβου 0

Γ' όμιλος:

Γκλάντμπαχ – Μπαρτσελόνα

Σέλτικ – Μάντσεστερ Σίτι

Η βαθμολογία:

1.Μπαρτσελόνα 3

2.Μάντσεστερ Σίτι 3

3.Σέλτικ 0

4.Γκλάντμπαχ 0

Δ' όμιλος:

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου

Ροστόφ – Αϊντχόφεν

Η βαθμολογία:

1.Ατλέτικο Μαδρίτης 3

2.Μπάγερν Μονάχου 3

3.Ροστόφ 0

4.Αϊντχόφεν 0

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα