Γιάνκοβιτς: «Δεν πρέπει να... ανοίξει το παιχνίδι»

Γιάνκοβιτς: «Δεν πρέπει να... ανοίξει το παιχνίδι»

Νίκος Αθανασίου
Γιάνκοβιτς: «Δεν πρέπει να... ανοίξει το παιχνίδι»

bet365

Ο προπονητής της Σταντάρ Λιέγης, Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς, μιλά στο gazzetta.gr και... προειδοποιεί τον Παναθηναϊκό ενόψει Θέλτα, αναλύοντας τον ισπανικό σύλλογο μετά το 1-1 της πρεμιέρας στο Βέλγιο.

Το τραγικό ξεκίνημα της Σταντάρ Λιέγης στην σεζόν, έφερε στον πάγκο της, τον Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς! Ο Σέρβος τεχνικός έχει βελτιώσει την εικόνα του βέλγικου συλλόγου πάνω στο χορτάρι και στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League πήρε σημαντικό βαθμό εντός έδρας κόντρα στην κατά τεκμήριο πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Την Θέλτα. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης την ομάδα του Βίγκο και ο έμπειρος τεχνικός αναλύει στο gazzetta.gr την αντίπαλο του «τριφυλλιού», έχοντας ξεκάθαρη εικόνα από την μεταξύ τους κόντρα.

«Στην προετοιμασία μας για το παιχνίδι με την Θέλτα, περιμέναμε μια συγκεκριμένη ενδεκάδα και τελικά είχαν αρκετές αλλαγές, δείγμα του ότι διαθέτουν ένα ρόστερ με αρκετές επιλογές. Το στυλ παιχνιδιού παραμένει ίδιο, όποιος και αν παίζει. Είναι το κλασσικό ισπανικό στυλ που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Κάνουν πολλές κινήσεις με και χωρίς την μπάλα, αλλάζουν συνεχώς θέσεις. Είναι μία ομάδα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όταν παίξαμε δεν είχαν ούτε βαθμό στο πρωτάθλημα αλλά έπαιζαν με ψυχολογία και σιγουριά».

Ποιο είναι το δυνατό σημείο των Ισπανών και τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός; Ο Σέρβος έχει την απάντηση...

«Είναι πολύ καλή ομάδα επιθετικά. Έχει παίκτες με ποιότητα, όπως ο Άσπας, ο Μπογκοντά και το κυριότερο; Έχουν την δυνατότητα να σε πιέζουν πολύ για ένα ημίχρονο. Αυτό έκαναν κόντρα σε εμάς.Τρέχουν πολύ στο κέντρο και βάζουν πίεση στην μπάλα όταν δεν έχουν την κατοχή. Στην άμυνα διαθέτουν έμπειρους ποδοσφαιριστές που κοντρολάρουν καλά τα μετόπισθεν. Για εμάς και για τον Παναθηναϊκό απέναντι σε αυτή την ομάδα, είναι σημαντικό να κοντρολάρει το παιχνίδι. Να μην ανοίξει το παιχνίδι, να μην βρει χώρους η Θέλτα, γιατί τότε θα υπάρχει πρόβλημα».

Το αδύναμο;

«Αν καταφέρεις να ξεπεράσεις την πίεση που σου βάζουν στο κέντρο, τότε θα φτάσεις κοντά στην περιοχή με αξιώσεις. Δεν είναι εύκολο αλλά όταν το πετύχεις δεδομένα θα δημιουργήσεις θέματα στην άμυνα των Ισπανών».

Την Πέμπτη, η Σταντάρ πηγαίνει στον Άμστερνταμ για το ματς με τον Άγιαξ...

«Μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Πρόκληση. Πρέπει να έχουμε καλή ισορροπία και κυρίως συγκέντρωση στην άμυνα, να μην δεχόμαστε εύκολα φάσεις. Ο Άγιαξ είναι ομάδα με ενθουσιασμό, δεν έχει πολύ εμπειρία αλλά πρέπει να είμαστε όπως πρέπει για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά την εξέλιξη του ομίλου, ο Γιάνκοβιτς προβλέπει τα πάντα να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τέλους...

«Είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος, ισορροπημένος. Ο Άγιαξ έκανε ένα καλό βήμα στην πρεμιέρα απέναντι στον Παναθηναϊκό που δεν ήταν κακός σε αυτό το ματς. Πιστεύω πως όλα θα είναι ανοιχτά μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα