Κούγιας: «Γι' αυτά δεσμεύτηκε ο Υπουργός»

Κούγιας: «Γι' αυτά δεσμεύτηκε ο Υπουργός»

Φώτης Καρακούσης
Κούγιας: «Γι' αυτά δεσμεύτηκε ο Υπουργός»

bet365

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση των ΠΑΕ με τον Υπουργό Σταύρο Κοντονή και στα παράπονα της ομάδας του για τον ΟΠΑΠ. Το gazzetta.gr ήταν εκεί.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ αναφέρθηκε στα όσα δεσμεύτηκε ο Σταύρος Κοντονής για την αύξηση των εσόδων των ΠΑΕ από το στοίχημα και έκανε λόγο για ουσιαστική συνεδρίαση.

«Ήταν μια σημαντική συνεδρίαση, γεγονός που συνήθως δεν συμβαίνει. Έχει πολλά χρόνια να παραστεί ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός σε συνεδρίαση ουσιαστικά, όχι τυπικά. Ετέθησαν υπόψιν του πολύ σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη λειτουργία του πδοοσφαίρου. Τα θέματα που ετέθησαν έχουν σχέση με οικονομική αντιμετώπιση από συγκεκριμένους φορείς των ΠΑΕ. Ετέθησαν επίσης θέματα που αφορούν νομικές αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση, οι οποίες αφορούν την θεσμική αντιμετώπιση από τις στοιχηματικές εταιρείες των ΠΑΕ. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει νομοθετική πρόβλεψις ώστε οι ΠΑΕ να παίρνουν σημαντικά χρηματικά ποσά από το στοίχημα. Όχι μόνο από τον ΟΠΑΠ, αλλά από όλες τις στοιχηματικές, οι οποίες σε λίγο καιρό θα λειτουργούν με νόμιμες άδειες. Και για τις εταιρείες του διαδικτύου. Ακούστηκε αυτό με μεγάλη ευχαρίστηση από όλους».

Ο γνωστός ποινικολόγος πρόσθεσε: «Έγινε συζήτηση επίσης και για επιλογή από τον ΟΠΑΠ ορισμένων ΠΑΕ για να διαφημιστεί. Αυτό θίγει την ανταγωνιστικότητα κατά την άποψή μας, γιατί δεν γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα η βαθμολογική θέση, η προσέλευση των οπαδών, η ιστορικότητα, οι εγκαταστάσεις, αλλά φαίνεται ότι γίνεται σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στον Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και θα εξετάσει νομικά το θέμα και θα ενημερώσει. Γενικότερα ήταν μια καλή σύσκεψη, η οποία έδωσε ουσιαστικές λύσεις και βεβαίως υπήρχαν τα παράπονά μας για μη επαρκή χρηματοδότηση, η οποία είχε μεγάλη καθυστέρηση, είτε με την επιλογή της διαδικασίας ενεργοποίηση ρήτρας αό τη ΝΟΒΑ είτε με την καθυστέρηση καταβολής, που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία μας».

Όσον αφορά το θέμα που έθεσε για την αξιοπιστία του ΟΠΑΠ, ο Κούγιας διευκρίνισε: «Δεν έκανε καταγγελίες, δεν γνωρίσω ποιος το έβγαλε αυτό προς τα έξω. Έφερα παραδείγματα, ναι, αλλά δεν έκανα καταγγελία. Διατύπωσα το παράπονο της ΑΕΛ, η οποία ενώ είναι πρώτη σε εισιτήρια, έχει ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα, γήπεδο και εγκαταστάσεις δεν επιλέχθηκε από τον ΟΠΑΠ για να διαφημιστεί. Και είπα ότι είναι αδιανόητο η ΑΕΛ με αυτή την ανταγωνιστικότητα να μην επιλέγεται, ενώ έγινε το αντίθετο με μικρές ΠΑΕ, με μικρή προσέλευση, με κακά γήπεδα, που δεν διαφημίζουν το προϊόν. Αυτό είπα. Και ότι μου έκανε εντύπωσε ότι η σύμβαση με την ΠΑΕ Βέροια υπογράφηκε την προηγούμενη του αγώνα με την ΑΕΚ. Όχι για να θίξω την αγωνιστικότητα της Βέροιας, αλλά το χρόνο. Από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα