Η ΑΕΚ στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου (pics)

Η ΑΕΚ στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου (pics)

Η ΑΕΚ στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου (pics)

Αντιπροσωπεία της ΑΕΚ, υπό τον πρόεδρο Βαγγέλη Ασλανίδη, βρέθηκε στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε στον Αγιο Βουκόλο, στη μοναδική ελληνορθόδοξη εκκλησία που έμεινε ανέπαφη από τη Μικρασιατική καταστροφή, η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου.

Εκεί ήταν εκατοντάδες πιστοί από Ελλάδα και Τουρκία, όπως και πολιτικοί των δύο χωρών. Σε αυτή την ιστορική ενθρόνιση του Μητροπολίτη Βαρθολομαίου, στην οποία μάλιστα ακούστηκε για πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια και ο ήχος της καμπάνας που τοποθετήθηκε -με την άδεια των τουρκικών Αρχών- στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αντιπροσωπεία της Ενωσης ήταν εκεί, με επικεφαλής τον πρόεδρο Βαγγέλη Ασλανίδη, ο οποίος δήλωσε: «Η ματωμένη προκυμαία της Σμύρνης αποτελεί το ξεκίνημα της ιστορικής διαδρομής του συλλόγου μας». Αμέσως μετά, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, του είπε «όπως εσείς έχετε πει, οι ιδέες δεν αποθνήσκουν», με τον Πατριάρχη να τον αγκαλιάζει και να του ζητάει να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του σε όλη τη διοίκηση της ΑΕΚ.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και το δώρο της Ένωσης που παρέδωσε ο Ασλανίδης στον Μητροπολίτη Σμύρνης που είναι ο πρώτος μετά τον μάρτυρα Χρυσόστομο το 1922.

Best of internet