Τρέμουν στο Λίμπερετς για τους 2.000 ΠΑΟΚτσήδες

Τρέμουν στο Λίμπερετς για τους 2.000 ΠΑΟΚτσήδες

Σταύρος Σουντουλίδης
Τρέμουν στο Λίμπερετς για τους 2.000 ΠΑΟΚτσήδες

bet365

Η άφιξη 2.000 φίλων του ΠΑΟΚ στο Λίμπερετς έχει σημάνει συναγερμό για την αστυνομία της μικρής τσέχικης πόλης, που έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για να περιορίσει τη δράση των Ελλήνων οπαδών!

«Θα περάσουν μέσα από την πόλη δύο χιλιάδες άνθρωποι, που δεν ξέρουν το Λίμπερετς. Είμαστε, υποχρεωμένοι να τους συγκεντρώσουμε σε ένα σημείο της στην πόλης και να μην περιπλανώνται άσκοπα δημιουργώντας ενδεχομένως επεισόδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Βλάστα Σουτσάνκοβα, προσθέτοντας ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα επιβλέπονται από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ θα υπάρχουν 13 πιστοποιημένα διερμηνείς.

Για την πόλη του Λίμπερετς είναι προφανές πως η παρουσία 1.500-2.000 Έλληνων οπαδών για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δεν είναι κάτι σύνηθες. Ειδικά η φήμη που ακολουθεί τους οπαδούς του «Δικεφάλου» δεν είναι και η καλύτερη, με όλα τα ρεπορτάζ γύρω από την παρουσία τους στην Τσεχία να συνοδεύονται από φωτογραφίες των επεισοδίων στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τα γεγονότα με την Ντόρτμουντ.

Ανάλογη αντιμετώπιση και προετοιμασία υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν και πριν από παιχνίδια με την ολλανδική Ναϊμέγκεν, τη γαλλική Μαρσέιγ και την κροατική Χάιντουκ Σπλιτ, που επίσης μετέφεραν πολύ κόσμο στο Λίμπερετς.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε πως την ερχόμενη Πέμπτη (29/9) θα δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη, ένα ολόκληρο τετράγωνο στο κέντρο του Λίμπερετς. «Για τους οπαδούς θα βρούμε ένα χώρο, όπου θα δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην πόλη του Λίμπερετς, μέχρι να μετακινηθούν στο γήπεδο U Nisy», εξήγησε.

Στο κέντρο θα υπάρχουν τρεις χώροι στάθμευσης των λεωφορείων, που θα μεταφέρουν οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ η πώληση αλκοόλ για τους Έλληνες θα επιτρέπεται μόνο στην περιοχή, όπου θα δημιουργηθεί η ζώνη ασφαλείας.

«Έχουμε στείλει φυλλάδια στην Ελλάδα, στα οποία σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις εκτός της ζώνης απαγορεύεται να πωλείται αλκοόλ, ζητάμε από τους οπαδούς να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, να μην καλύπτουν το πρόσωπό τους και να μην χρησιμοποιούν πυροτεχνήματα. Το φυλλάδιο θα έχει επίσης έναν χάρτη του Liberec, σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνου και άλλες απαραίτητες πληροφορίες », δήλωσε ο Σουτσάνκοβα.

Στην είσοδο του γηπέδου οι σχεδιάζονται αυστηροί έλεγχοι. «Θέλουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό να περιορίσουμε τη χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών. Κανείς δεν θα γίνεται δεκτός εάν είναι μεθυσμένος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Σλόβαν Λίμπερετς, Λούκας Βάνια.

Μετά από συμφωνία με την αστυνομία περίπου 800 θέσεις θα παραμείνουν κενές ως μια ζώνη ασφαλείας, ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθούν σε μια κερκίδα 3.000 θέσεων.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα