Οι δύο εκδοχές για εκλογές ΕΠΟ και διοίκηση

Δημήτρης Τομαράς
Οι δύο εκδοχές για εκλογές ΕΠΟ και διοίκηση

bet365

Στις 27 Σεπτεμβρίου το Διαιτητικό Δικαστήριο καλείται να αποφανθεί για το εάν θα κάνει δεκτή την προσφυγή των έξι Ενώσεων για νέα αναβολή των εκλογών. Τι ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.
Στην περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή των έξι Ενώσεων της αντιπολίτευσης και ακυρώνονται οι εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, τότε δεν υπάρχει περίπτωση οι αρχαιρεσίες να γίνουν εντός του συγκεκριμένου μήνα και η θητεία της παρούσας διοίκησης θα έχει λήξει. Έτσι θα πρέπει να διοριστεί αναγκαστικά πια προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ. Τονίζεται πως μέχρι στιγμής το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει ταχθεί υπέρ των συγκεκριμένων Ενώσεων, έχοντας ήδη αναβάλλει μία φορά τις εκλογές.
Εάν και εφόσον απορριφθεί η προσφυγή των έξι ΕΠΣ για την ακύρωση των εκλογών, τότε οι Ενώσεις της αντιπολίτευσης θα προσφύγουν εκ νέου στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Θα αιτηθούν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, πάνω στην λογική πως η θητεία της τωρινής ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου. Τότε θα έχουμε πιάσει τέσσερα χρόνια από την εκλογή της το 2012.
Την λύση συναίνεσης δεν την έχει προτείνει μόνο ο Κουτσοκούμνης...
Αντιμετωπίστηκε ως κάτι νέο, ωστόσο καιρό τώρα έχει... μπολιαστεί η ιδέα για έναν κοινό υποψήφιο πρόεδρο για τις εκλογές της ΕΠΟ. H συγκεκριμένη λύση έχει προταθεί καιρό τώρα και από άλλες πλευρές ενώ την είχε ρίξει στο τραπέζι προς τις Ενώσεις και ο Ελευθεριάδης.
Ένας βασικός λόγος είναι πως κανένας εκ των υποψηφίων δεν είναι βέβαιος ότι θα βγει. Και στην παρούσα φάση οι ζυμώσεις, οι διεργασίες και οι διαμάχες στις Ενώσεις συνεχίζονται για τα καλά...
 

Τελευταία Νέα