Ο καλύτερος φίλος του Φορτούνη

Ο καλύτερος φίλος του Φορτούνη

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ο καλύτερος φίλος του Φορτούνη

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Μπέντο και το πως ο Πορτογάλος μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του Κώστα Φορτούνη.

Πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες η μεταγραφή του Καρντόσο «τελείωνε» οριστικά τον...χασογκόλη Ιντέγιε. Τον Νιγηριανό που έτυχε να έχει 140 γκολ στην καριέρα του, αλλά που για να αλλάξει η μοίρα του στην Ελλάδα έπρεπε να κάνει...χατ-τρικ με τη Βέροια.

Παράλληλα: Η απόκτηση του Ρομαό, σήμαινε αυτομάτως την πώληση του Μιλιβόγιεβιτς. Πακέτο με τον Πάρντο έφυγε μάλιστα ο Σέρβος. Τον Πάρντο που 1η Σεπτεμβρίου έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας των Ερυθρόλευκων, διότι ήταν «κλεισμένη» η μεταγραφή του στη Τραμπζονσπόρ.

Όλα αυτά βεβαίως, υπό την αιγίδα της διοίκησης. Με την έγκριση φυσικά του Πάουλο Μπέντο.

Και όσο για τα «φρέσκα»: Αυτές τις ημέρες ο Πορτογάλος, έχει αποφασίσει να «φάει» τον Φορτούνη. Με την διοίκηση ευχαρίστως να του «στρώνει το τραπέζι».

«Και γιατί δεν γράφετε την αλήθεια;» αναρωτιούνται πολλοί και διάφοροι. Ποια ακριβώς όμως είναι η αλήθεια; Ότι ήρθε ένας νέος προπονητής, και αποφάσισε τον καλύτερο του ρόστερ, έτσι για παραδειγματισμό, να τον παρκάρει στην κερκίδα;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει έστω ένας στον Ολυμπιακό, που δεν θέλει να δει τον Φορτούνη στα περσινά του επίπεδα;

Γιατί ο Μπέντο πρέπει να προσπαθεί να «καθαρίσει» τον Έλληνα άσο και να μην επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο; Να τον «ξυπνήσει». Να τον «θυμώσει». Γιατί δεν προσπαθεί να πάρει με αυτόν τον τρόπο τον καλύτερο εαυτό, ενός ποδοσφαιριστή που έχει κυβικά «κάνω τη διαφορά» ; Τι θα κερδίσει ακριβώς ο Πορτογάλος αν «στερηθεί» έναν πρωταγωνιστή, που μόλις τη περασμένη σεζόν, είχε 21 γκολ και 16 ασίστ σε 39 συμμετοχές;

Ποιος ο λόγος -ο κόουτς- να κάνει τη ζωή του δύσκολη; Χθεσινός είναι; Δεν ξέρει τη σημασία του αποτελέσματος; Δεν έχει κατά νου την πίεση σε ένα κλαμπ σαν τον Ολυμπιακό; Μόνος του, το είπε όταν έφτασε στα μέρη μας. Παραδέχθηκε ότι πριν αποφασίσει για το «ναι» μίλησε με τον Μάρκο Σίλβα. Δεν θα του είπε ο προηγούμενος για τις συνθήκες; Δεν θα του είπε επίσης ότι εκείνος πέρσι τέτοια εποχή, έπαιρνε τα κλειδιά της ομάδας και τα προσέφερε στον Φορτούνη, «αφαιρώντας» από την εξίσωση, κοτζάμ Τσόρι.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι ο προπονητής σε αυτή την ιστορία. Ούτε η απόφαση του να αφήσει «εκτός» τον Φορτούνη στα ματς με τη Βέροια, τη Γιουνγκ Μπόις και τον Ηρακλή. Το θέμα είναι αποκλειστικά ο κάτοχος της φανέλας με τον αριθμό «7».

« Εμπιστεύομαι τον Φορτούνη. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να βρει τον καλό εαυτό του. Του έχουμε ξεκαθαρίσει τι θέλουμε από εκείνον και τι πρέπει να αλλάξει. Έχει τεράστιο ταλέντο αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο το ταλέντο» είπε την Κυριακή, ο Μπέντο.

Ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Μουτίνιο, τον Νάνι, τον Μιγκέλ Βελόσο, αλλά και εκείνος που «έκλεισε» για δύο χρόνια και βάλε την πόρτα της εθνικής Πορτογαλίας, στον Ρικάρντο Κουαρέσμα. Ο προπονητής για τον οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πει πως «οι ποδοσφαιριστές χαίρονται να δουλεύουν μαζί του και αυτό φαίνεται».

Ο Φορτούνης δεν είναι... σταρ, από εκείνους που κάθε μήνα παρκάρουν διαφορετικό αυτοκίνητο στο αθλητικό κέντρο της ομάδας. Δεν είναι «παράξενος» χαρακτήρας. Είναι ένα παιδί 24 χρονών που προφανώς έχει κάνει λάθος αυτό το καλοκαίρι. Αλλά που έχει πάρει ήδη και το «μήνυμα» .

Τη Δευτέρα πήγε μόνος του στον Ρέντη σε ημέρα «ρεπό», για την ομάδα. Χθες αντιμετώπισε το φιλικό με τον Απόλλωνα σαν αληθινή πρόκληση. Σίγουρα περιμένει «πως και πώς» την επόμενη... πρώτη ευκαιρία.Ο στόχος του δεν είναι να απαντήσει στους άλλους, αλλά στον ίδιο τον εαυτό του.

Αν τα καταφέρει; Τότε ο Μπέντο, θα είναι ο... καλύτερος του φίλος. Εκείνος που του έδωσε την κατάλληλη αφορμή. Και τα υπόλοιπα: Θα τα δείξει μια σεζόν που μόλις άρχισε!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής