Δεν υπάρχει το «Έλληνες και ξένοι»

Δεν υπάρχει το «Έλληνες και ξένοι»

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα περί Ελλήνων και ξένων παικτών του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχει το «Έλληνες και ξένοι»

Έχει ξεκινήσει μία συζήτηση για Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό, χωρίς πραγματικά να υπάρχει κανένα νόημα, κατά την δική μου άποψη.

Τι σημαίνει Έλληνες και ξένοι παίκτες; Μία ομάδα υπάρχει, αποτελούμενη κι από Έλληνες (λιγότερους) κι από ξένους (περισσότερους) παίκτες. Δεν είναι θέμα εθνικότητας ποιοι θα παίζουν κάθε φορά. Ο προπονητής αποφασίζει και βάζει τους πιο έτοιμους για κάθε παιχνίδι. Είναι τόσο απλό, που προφανώς δεν γίνεται αντιληπτό…

Δηλαδή, επειδή ο Ολυμπιακός έπαιξε στο πρώτο του παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ χωρίς Έλληνα παίκτη, τι πάει να πει; Ότι το κέρδισαν οι ξένοι; Ο Ολυμπιακός κέρδισε στην Ελβετία κι ο Ολυμπιακός θα έχανε στην Ελβετία, αν είχε χάσει.

Βέβαια, η όλη κουβέντα γίνεται γιατί έχει τύχει τώρα και δεν παίζουν αρκετοί Έλληνες στην ενδεκάδα. Μόνο που πρέπει να δούμε αν είναι ευθύνη του προπονητή αυτή η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο Καπίνο δεν είναι βασικός στο πρωτάθλημα; Που το πρόβλημα να παίζει στην Ευρώπη ο Λεάλι, από την στιγμή που ο Ιταλός είναι κι αυτός σούπερ;

Ο Σιόβας ξεκίνησε βασικός σε όλη την προετοιμασία και στο πρώτο επίσημο ματς έπαθε θλάση κι ακόμη, σχεδόν δύο μήνες μετά, δεν είναι στο 100%.

Ο Μπουχαλάκης επίσης ήταν βασικός στην προετοιμασία και με το που μπήκε ο Αύγουστος έπαθε θλάση, όπως ακριβώς και πέρσι.

Ο Φορτούνης όσο έπαιξε δεν έκανε ένα καλό ημίχρονο και μετά παραπονιόταν επί δύο εβδομάδες για ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Ο Μανιάτης επέστρεψε για να βοηθήσει, και αγωνιστικά και στα αποδυτήρια, αλλά δεν έκανε ούτε το μεν, ούτε το δε.

Έτσι είναι τα πράγματα. Στο χέρι του κάθε παίκτη είναι αν θα παίξει. Δεν υπάρχει αυτό το «Έλληνες και ξένοι». Δηλαδή, με τη Χάποελ Μπερ Σεβά ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε γιατί είχαν παίξει όλοι οι Έλληνες (και οι πέντε που μνημόνευσα παραπάνω); Όχι βέβαια, η ομάδα αποκλείστηκε. Αλλά το καταθέτω κι αυτό το δεδομένο, για να ξέρουμε και λίγο τι λέμε.

Ο δε προπονητής, ο Μπέντο, εμένα μου φαίνεται δίκαιος. Και ακομπλεξάριστος.

Τον Φορτούνη δεν είχε βασικό με το που ήρθε ο Πορτογάλος; Τι πρόβλημα να έχει με τον Κώστα;

Τον Ρέτσο τον έβαλε βασικό 120 λεπτά στη ρεβάνς των πλέϊ οφ του Γιουρόπα Λιγκ κι έκτοτε τον χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλα τα ματς. Τώρα έτυχε και κτύπησε το παιδί και θα χάσει κάποια ματς. Είναι θέμα προπονητή αυτό;

Τον Ανδρούτσο και τον Μανθάτη τους έριξε αλλαγή αντί Τσόρι και Πάρντο στα δύο παιχνίδια-φωτιά με την Αρόουκα. Τώρα τα δύο παιδιά είναι στην απέξω. Μα έχει 33 ποδοσφαιριστές στο Ρέντη ο Μπέντο!!! Πόσους να πρωτοβάλει;

Κι ούτε καταλαβαίνω τον Πορτογάλο να διαχωρίζει παίκτες. Τον Πασιέντσα αυτός δεν τον έφερε; Ούτε αποστολή δεν τον έχει πάρει ακόμη. Τον Πάρντο, του οποίου τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό έχει κάνει ο ίδιος ο μάνατζερ του Μπέντο, τον άφησε εκτός λίστας Ευρώπης.

Ο άνθρωπος δείχνει να βάζει τους καλύτερους ανά παιχνίδι κατά την κρίση του. Κι εγώ εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να μην τον επηρεάσουμε όλοι εμείς οι γύρω γύρω που τα ξέρουμε όλα.

 

Best of internet