Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΟΚ 1-2 (vid)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΟΚ 1-2 (vid)

bet365

Ο Αρετόπουλος παραλίγο να... κλέψει την παράσταση με τις αποφάσεις του στην αποβολή του Μπέρτου και το πέναλτι, αλλά τελικά ο Κουλούρης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ (1-2) επί του Αστέρα στην ματσάρα της Τρίπολης! Δοκάρι ο Ροντρίγκες!

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από τον Τρίπολη θριαμβευτής (νίκησε 2-1) με τον Κουλούρη να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Σκόραρε τα δύο γκολ για την ομάδα του και της έδωσε το τρίποντο σε μια έδρα που ο «δικέφαλος του Βορρά» φεύγει συνήθως ηττημένος.

Ο Ιωαννίδης διαμόρφωσε από το σημείο του πέναλτι το τελικό 1-2. Γκολ που φυσικά δεν ήταν αρκετό κι Αστέρας με μηδέν βαθμούς στα πρώτα δύο ματς ξεκινά εφιαλτικά την χρονιά, που ξεκίνησε με ευρωπαϊκά όνειρα.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με τον Κοσίτσκι στο τέρμα και τους Μπέρτο, Γιαννούλη στα άκρα της άμυνας, με τους Σεφίλ και Κουρμπέλη στα στόπερ. Ιγκλέσιας και Τσουκαλάς ήταν στα χαφ. Μπροστά τους ήταν ο Φαρίνια, αριστερά ο Τσιλιανίδης και δεξιά ο Καλτσάς με τον Ιωαννίδη να είναι ο μόνος προωθημένος.

Ο Ίβιτς σε σύστημα 4-3-3 παρέταξε τους: Γλύκο στο τέρμα και Κρέσπο - Μάτος στα άκρα της άμυνας με τους Βαρέλα και Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας. Σάκχοφ και Κάνιας ήταν τα δύο χαφ με τον Μπίσεσβαρ πιο μπροστά τους. Ο Κουλούρης είχε δεξιά του τον Κάμπος και αριστερά του τον Ροντρίγκες.

ΠΑΟΚ... χωρίς φρένα

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πολύ δυνατά στο ματς. Οι παίκτες του Ίβιτς κυκλοφόρησαν την μπάλα πολύ περισσότερο από τους γηπεδούχους και με τους Ροντρίγκες, Τζάλμα και Μπίσεσβαρ δημιούργησε αρκετά ρήγματα στον Αστέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το 11' ο ΠΑΟΚ είχε πάρει 5 κόρνερ και πίεζε αφόρητα προς την εστία του Κοσίτσκι.

Τελικά το σκορ άνοιξε από το λανθασμένο διώξιμο του Ιγκλέσιας πάνω στον Ροντρίγκες, ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν σούταρε με πολλή δύναμη αλλά η κακή αντίδραση του Κοσίτσκι έστρωσε την μπάλα στον Κουλούρη, που ήταν στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και άνοιξε το σκορ.

Στο 24' παραλίγο να γίνει το 2-0 αλλά ο σκόρερ του πρώτου τέρματος δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας στη συρτή πάσα του Ροντρίγκες. Ό,τι δεν έγινε εκεί συνέβη δύο λεπτά αργότερα με ένα πανέμoρφο σoυτ στην κίνηση, από τη σέντρα του Ροντρίγκες μέσα από την περιοχή σκόραρε ξανά.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε μειώσει σε 2-1 αλλά η κεφαλιά του Τσουκαλά στη σέντρα του Ιωαννίδη από δεξιά απομακρύνθηκε από τον Σάχκοφ πάνω από τη γραμμή στο 32'. Από εκεί και πέρα προσπάθησαν οι Αρκάδες να ανεβάσουν στροφές αλλά σε καμία περίπτωση δεν απείλησαν περαιτέρω.

Ωστόσο τα άσχημα δεν σταμάτησαν εκεί για τους γηπεδούχους. Ο Μπέρτος είδε τη δεύτερη κίτρινη από τον Αρετόπουλο στο 44' σε μια φάση που χτύπησε στον αέρα το πόδι του Κρέσπο. Ο ρέφερι άφησε τη φάση να συνεχιστεί αλλά κατόπιν υπόδειξης του Τίκα αποβλήθηκε ο δεξιός μπακ του Αστέρα.

Μείωσε μεν αλλά...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κίτσιου να παίρνει τη θέση του Κρέσπο, μιας και δεν μπορούσε να συνεχίσει από το σκίσιμο που είχε στα πλευρά από το χτύπημα του Μπέρτου. Ο Χάβος από την πλευρά του έβγαλε τον Τσιλιανίδη και πέρασε τον Ίγκορ λόγω της αποβολής του Μπέρτου.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήρθε στο 55' όταν ο Κουλούρης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά αλλά το σουτ του έφυγε στην εξωτερική πλευρά του Κοσίτσκι.

Ο Αστέρας στην πρώτη στιγμή που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή μείωσε και στο σκορ με τον Βαρέλα να ανατρέπει τον Ιγκλέσιας και τον Ιωαννίδη από την άσπρη βούλα να μην αστοχεί. Μάλιστα, ο σκόρερ των Αρκάδων λίγο αργότερα θα μπορούσε να κάνει το 2-2 αλλά πέφτοντας δεν πρόλαβε να μπει στην τροχιά της μπάλας από την συρτή σέντρα του Ίγκορ.

Ο ΠΑΟ προς το τέλος πίεσε για το τρίτο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 76' ο Ροντρίγκες έπιασε ένα τρομερό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στο 83' και στο 86΄ο Κσίτσκι είπε όχι στις προσπάθειες των Κίτσιου και Κάμπος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας: Κοσίτσκι, Μπέρτος (44' αποβολή), Σεφίλ, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (83' Χαμντανί), Τσουκαλάς, Φαρίνια (72' Μάσα), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (46' Ίγκορ), Ιωαννίδης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κρέσπο (46' Κίτσιου), Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκες (77' Μυστακίδης), Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης

«Man of the Match»: Ο Ευθύμης Κουλούρης πήρε την ευκαιρία από τον Ίβιτς και δικαίωσε τον προπονητή του στο ακέραιο. Πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας τα πράγματα για την ομάδα του πολύ εύκολα σε μια έδρα που συνήθως δεν νικά. Θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια και χατ-τρικ αλλά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στη συρτή σέντρα του Ροντρίγκες.

Στο ύψος τους: Ο Σάκχοφ κάνει εξαιρετική προβολή στην κεφαλιά του Τσουκαλά και γλιτώνει την ομάδα του από το 1-2 στο 32'. Για τον Αστέρα ο Ιωαννίδης μείωσε και είχε άλλη μια ευκαιρία για το 2-2 αλλά δεν τα κατάφερε. Εξαιρετική παρουσία κι η τριάδα των Τζάλμα Κάμπος, Μπίσεσβαρ και Ροντρίγκες που έκαναν την άμυνα του Αστέρα να... καρδιοχτυπήσει ουκ λίγες φορές.

Ο αδύναμος κρίκος: Αν ο Δημούτσος ήταν καλά ο Σεφίλ θα άφηνε την θέση του στον Ιγκλέσιας. Ο Γάλλος στόπερ πήρε θέση δίπλα στον Κουρμπέλη τον οποίο δεν βοήθησε και δεν του άφησε, με τα μαρκαρίσματα που θα έπρεπε να βγάλει, τον χώρο να δημιουργήσει παιχνίδι από πίσω. Ακόμη και στο ψηλό παιχνίδι, που λόγω ύψους θα έπρεπε να είναι καλός έχασε αρκετές ψηλές μπάλες.

Η γκάφα: Ναι μεν ο Ιγκλέσιας κάνει το στρώσιμο στον Ροντρίγκες στο 1-0 αλλά ο Κοσίτσκι αντί να διώξει πλάγια όπως είναι νόμος να συμβαίνει έστρωσε με την απόκρουσή του στον Κουλούρη για το 1-0

Το στραγάλι: Ο Αρετόπουλος τα πήγε αρκετά καλά σε ένα ματς με νεύρα και αμφισβητούμενες φάσεις. Η αποβολή του Μπέρτου πήγε να του φύγει αλλά άκουσε τον Τίκα και έδωσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον δεξιό μπακ του Αστέρα για το φάουλ στον Κρέσπο. Ορθώς δεν έδωσε τα δύο πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, σωστή κι η απόφασή του στην ανατροπή του Ιγκλέσιας από τον Βαρέλα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ πέρασε από μια έδρα που σε 13 αναμετρήσεις τις 9 έχει χάσει, έκανε έτσι το 2Χ2 και συνεχίζει... απόλυτος. Εξαιρετικός ο Κουλούρης που δικαίωσε στο απόλυτο τον Ίβιτς που άφησε στον πάγκο τον Αθανασιάδη. Δύσκολα τα πράγματα για τον Αστέρα που αλλιώς περίμενε να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ήδη μετρά 2 στις 2 ήττες και πλέον πρέπει να... ψαχτεί τι δεν πάει καλά διότι ακολουθούν δύο εξίσου δύσκολες αναμετρήσεις σε Περιστέρι με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό (εντός).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα