O απαραίτητος "Βίγια", ο "λυσσασμένος" Μπεργκ και τα... φαντάσματα στο Καυταντζόγλειο

O απαραίτητος "Βίγια", ο "λυσσασμένος" Μπεργκ και τα... φαντάσματα στο Καυταντζόγλειο

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
O απαραίτητος "Βίγια", ο "λυσσασμένος" Μπεργκ και τα... φαντάσματα στο Καυταντζόγλειο

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Βιγιαφάνιες, που είναι απαραίτητος σε ματς σαν το χθεσινό στην Λεωφόρο, τον κορυφαίο φορ του ελληνικού πρωταθλήματος Μπέργκ και τον Κουλιμπαλί, ενώ στέκεται και στην διαιτησία στο Καυτανζόγλειο, που θύμισε εποχές... παράγκας

Το 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα στην Λεωφόρο ήρθε λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον Αγιαξ και βοηθάει στο να ανακτήσει την καλή ψυχολογία η ομάδα, ενώ φάνηκε το βάθος, που έχει το ρόστερ του Παναθηναϊκού φέτος σε σχέση με άλλα χρόνια(απουσίαζαν Γουακάσο, Μέστο, Ιμπάρμπο και δεν φάνηκε).

Αυτό το 4-0 μπορεί, όμως , να μην είχε έρθει αν δεν είχαν συμβεί δύο γεγονότα για να είμαστε ειλικρινείς. Αν στο 21 ο Πασχαλάκης δεν έβλεπε την κόκκινη κάρτα , επειδή έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής για να μη γίνει κάτοχος της ο Μπέργκ και να σκοράρει και αν δεν είχε μπει στο παιχνίδι ο Βιγιαφάνιες. Το ένα έφερε το άλλο. Μόλις έμεινε με 10 παίκτες ο ΠΑΣ και αποσύρθηκε από το παιχνίδι ο Μαμπουλού ο Στραματσόνι αντέδρασε και διόρθωσε το λάθος του. Εβγαλε τον Ιβανόφ και έβαλε τον Βιγιαφάνιες . Το 3-5-2 έγινε 4-4-2 και ο Παναθηναϊκός με τον «Βιγια» μέσα ήταν άλλη ομάδα. Ο Αργεντίνος μέσος πήρε πρωτοβουλίες , με την κίνησή του δημιούργησε χώρους και απέδειξε ότι ειδικά στην Λεωφόρο σε τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει να είναι στην 11αδα. Το λέω αυτό, διότι ο ΠΑΣ έπαιξε περίπου 8 λεπτά με 10 παίκτες χωρίς να είναι ο Βιγιαφάνιες στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν και πάλι να κάνει ευκαιρίες με εξαίρεση κάποια στημένα. Ο «Βίγια» ελευθερώνει με την κίνηση στον χώρο που κάνει τον Κουλιμπαλί και αυτός στο πρώτο γκολ κάνει την ιδανική σέντρα και ο Μπέργκ σκοράρει. Γενικά ο Βιγιαφάνιες ήταν μέσα στις περισσότερες ευκαιρίες, που έκανε ο Παναθηναϊκός στο τέλος του πρώτου ημίχρονου καθώς και στο δοκάρι που είχε ο Μπέργκ(έκανε την κάθετη στον Λέτο που την έδωσε στον Σουηδό).

Φυσικά μεγάλο ρόλο στην άνετη νίκη έπαιξε αυτός ο απίστευτος Μπέργκ. Σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει , ότι είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος φορ, που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δύο γκολ, μία ασίστ ένα δοκάρι και συμμετοχή και σε άλλες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού είχε ο Σουηδός φορ, που είναι και σκόρερ και δημιουργός παράλληλα , πράγμα σπάνιο για τους φορ.

Θα σταθώ και στον Κουλιμπαλί. Από την πρώτη στιγμή , από την πρώτη εμφάνιση έδειξε, ότι ήταν σωστή η κίνηση του Παναθηναϊκού να τον αποκτήσει αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο η ασίστ στον Μπέργκ στο πρώτο γκολ, είναι όλη του η παρουσία, που δείχνει, ότι στα ίσα θα διεκδικήσει την θέση του Μέστο.

Αυτό το 4-0 θα μας έδειχνε κάποια πράγματα πιο σίγουρα αν ο ΠΑΣ δεν έπαιζε με 10 από το 21 και με 9(τραυματίστηκε ο Ακόστα) από το 65. Σίγουρα οι τρεις στόπερ στην Λεωφόρο είναι υπερβολή από τον Στραματσόνι και δεν νομίζω ότι θα το επαναλάβει σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Από την άλλη λίγο η κούραση από τον Αγιαξ , λίγο η αφόρητη ζέστη δικαιολογεί κάπως και το γεγονός, ότι η ομάδα δυσκολεύτηκε στο 11 εναντίον 11.

Επίσης είναι θετικό, ότι ο Λέτο για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σκόραρε και ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκει γκολ και από άλλους παίκτες εκτός από τους επιθετικούς(Λουντ χθες) και αυτό στην πορεία θα τον βοηθήσει πολύ.

Ο Σάμπα είναι θηρίο και μόλις είναι 100% έτοιμος θα κάνει πλάκα στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον όγκο του και το ύψος του.

*Το σύστημα αντιστέκεται μα λύσσα και σπρώχνει τον Ολυμπιακό σε νίκες, όπως έγινε χθες στο Καυταντζόγλειο. Κόκκινη κάρτα χαρίστηκε στον Μποτία. Εκανε πέναλτι με το χέρι στη συνέχεια μπήκε το γκολ του Ηρακλή, αλλά στο πέναλτι δεν υπάρχει πλεονέκτημα και έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Μποτία. Και στη συνέχεια έκανε φάουλ και τράβηξε την φανέλα του Λεοζίνιο (παραλίγο να την σκίσει), αλλά και πάλι κάρτα δεν είδε. Στο 5 έπρεπε να δει δύο κίτρινες και να είχε αποβληθεί και δεν είδε ούτε μία. Στη συνέχεια ο διαιτητής χάρισε δύο κίτρινες στον Ρέτσο για αγκωνιές . Τα φαντάσματα του παρελθόντος ξύπνησαν χθες το σύστημα έχει βαθιές ρίζες και δεν ξηλώνεται εύκολα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.