Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

bet365

Η αποβολή του Πασχαλάκη που άφησε από το 22΄ τον ΠΑΣ Γιάννινα με 10, η είσοδος του Βιγιαφάνιες και η κλάση του Μπεργκ ήταν τα «κλειδιά» για το εύκολο 4-0 του Παναθηναϊκού, που έκανε το «2x2»! Οι Γιαννιώτες έπαιζαν με 9 από το 67' αφού τραυματίστηκε ο Ακόστα κι είχαν «κλείσει» οι αλλαγές!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εμφατικά στις νίκες, με... θύμα έναν άλλο «Άγιαξ»! Οι «πράσινοι» μετά την χαζή αποβολή του Πασχαλάκη, κυριάρχησαν πάνω στο χορτάρι, έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και δεν σταμάτησαν λεπτό να προσπαθούν για περισσότερα γκολ. Το 4-0 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Κορυφαίος του «τριφυλλιού» ο Μάρκους Μπεργκ(2 γκολ και 1 ασίστ), έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Λέτο (1 γκολ, 1 ασίστ), Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες και Χουλτ!

Έτσι ξεκίνησαν

Το 4-2-3-1 παρέμεινε στο... συρτάρι, με τον Αντρέα Στραματσόνι να διατηρεί την τριάδα πίσω στην άμυνα και να επιλέγει το 3-5-2 για το δεύτερο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ιταλός τεχνικός, μάλιστα, έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος στους Σάμπα, Κουλιμπαλί και Λέτο! Ο Στιλ κάτω από τα δοκάρια.

Αριστερό μπακ-χαφ ο Χουλτ, δεξί ο Κουλιμπαλί στο ντεμπούτο του. Ιβανόφ, Μολέδο και Σάμπα στο κέντρο της άμυνας. Λεντέσμα και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Λουντ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Μπεργκ με τον Λέτο! Από την δική του πλευρά ο Γιάννης Πετράκης, επέλεξε τον Πασχαλάκη στην εστία. Μπέριος, Σκόνδρας και Ναδάλες η τριπλέτα στα μετόπισθεν. Στα αριστερά ο Κούτρης, στα δεξιά ο Καρανίκας. Κοζορώνης, Ακόστα, Γιάκος στο κέντρο και στην επίθεση του 3-5-2 ο Κόντε με τον Μαμπουλού.

«Φωτιά» από τα άκρα, Βιγιαφάνιες και «καθάρισε» ο Μπεργκ!

Ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη ήταν εκείνος που έκανε ανόητα δώρα στον Άγιαξ. Σήμερα στην Λεωφόρο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν αυτός που έκανε την ζωή εύκολη του «τριφυλλιού». Ο Πασχαλάκης στο 22' προ του Μπεργκ, βγήκε και έξω από την περιοχή μπλόκαρε την μπάλα. Ο ορισμός της αποβολής και το ισορροπημένο παιχνίδι πήγε... περίπατο, με τους «πράσινους» να κυριαρχούν πάνω στο χορτάρι, εκμεταλλευόμενοι πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ειδικά μετά την είσοδο του Βιγιαφάνιες αντί του Ιβανόφ(το 3-5-2 έγινε 4-2-2-2), ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό, φαντασία και αρκετές συνεργασίες έξω από την περιοχή.

Ο Αργεντινός ήταν εξαιρετικός αλλά επίσης εξαιρετικοί ήταν οι Χουλτ και Κουλιμπαλί που δημιουργούσαν συνεχώς καταστάσεις από τα άκρα. Σε μία από τις προσπάθειες αυτές, ο Κουλιμπαλί έκανε σέντρα πάρε-βάλε από τα δεξιά και ο Μάρκους Μπεργκ στο 38' άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι». Το άγχος έφυγε, ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να βρει... αντίδοτο στην συνεχόμενη πίεση και ο Παναθηναϊκός έψαχνε το δεύτερο γκολ. Ένα δεύτερο γκολ που δεν βρήκε άμεσα, καθώς δύο φορές ο Λέτο και άλλες δύο ο Σουηδός φορ(41' δοκάρι, 45΄ πάνω στην γραμμή διώχνει ο Μπέριος) δεν σημάδεψαν σωστά και την «χάρισαν» στον ΠΑΣ.

«Χόρτασε» τον κόσμο!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο για να τελειώσει την «δουλειά» και να φτάσει άνετα και εύκολα στο «2 στα 2». Πριν συμπληρωθεί δεκάλεπτο, το «τριφύλλι» έφτασε στο ζητούμενο. Αντεπίθεση για σεμινάριο, με τον Λεντέσμα να παίρνει κατοχή στην περιοχή του, να ανοίγει το παιχνίδι στον Μπεργκ και τον Σουηδό με φανταστική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας να βρίσκει τον Λουντ που πάνω στην κίνηση έγραψε 2-0!

Ο Στραματσόνι ζητούσε περισσότερα από την ομάδα του, έδωσε χρόνο σε Εμποκού και Ρινάλντι και ο Παναθηναϊκός «χόρτασε» μπάλα τον κόσμο που δεν ξενέρωσε από ήττα της Πέμπτης, ήρθε στην Λεωφόρο και χάρηκε ποδόσφαιρο.

Σε αυτό βοήθησε φυσικά και το γεγονός ότι ο ΠΑΣ έμεινε με 9 μετά τον τραυματισμό του Ακόστα. Λέτο και Μπεργκ συνδυάστηκαν καταπληκτικά για το 3-0 του Σουηδού στο 76' και δώδεκα λεπτά αργότερα με ένα «τσίμπημα» στην μπάλα, ο «Σέμπα» διαμόρφωσε το τελικό 4-0 σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο!

MAN OF THE MATCH: Κύριες και κύριοι ο Μάρκους Μπεργκ! Ο Σουηδός στράικερ ήταν απολαυστικός σήμερα στην Λεωφόρο! Απολαυστικός! Τα έκανε όλα και οδήγησε το «τριφύλλι» στην νίκη. Σκόραρε το 1-0 με υπέροχη κεφαλιά, σέρβιρε το 2-0 στον Λουντ με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και σημείωσε και το 3-0 με πλασέ από αυτά που εκείνος τα κάνει να φαίνονται τόσο εύκολα. Σπουδαία εμφάνιση από τον ηγέτη των «πρασίνων».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ουσμάν Κουλιμπαλί. Στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο μπακ από το Μάλι ξεχώρισε τόσο αμυντικά όσο πολύ περισσότερο δημιουργικά. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ανασταλτικά, δεν είχε και πολύ δουλειά βέβαια. Εκεί που έπρεπε να δείξει πράγματα βάσει των συνθηκών του παιχνιδιού ήταν επιθετικά και το έπραξε. Συνεχόμενα «ανεβάσματα», δημιουργία ρηγμάτων και μία ασίστ για το 1-0 του Μπεργκ.

Από κοντά και ο Λούκας Βιγιαφάνιες που μπήκε στο παιχνίδι και έδωσε ενέργεια, φαντασία και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, όπως και ο Σεμπάστιαν Λέτο με μία ασίστ και ένα γκολ!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ναδάλες. Καινούριος ρόλος για τον Ισπανό μπακ-χαφ του ΠΑΣ, ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο κέντρο της άμυνας κόντρα στους ποιοτικούς επιθετικούς του Παναθηναϊκού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης βγαίνει να προλάβει τον Μπεργκ πριν ο Σουηδός βγει σε θέση τετ-α-τετ αλλά είναι απρόσεκτος, η μπάλα σκάει μπροστά του και την μπλοκάρει εμφανώς έξω από την περιοχή. Άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και οι ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν υπέρ του Παναθηναϊκού που μέχρι εκείνο το σημείο δεν απειλούσε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σελίμος σωστά αποβάλλει τον Πασχαλάκη με κόκκινη κάρτα. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ μπλοκάρει επίτηδες την μπάλα έξω από την περιοχή και στερεί ευκαιρία από τον Μάρκους Μπεργκ. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος σε αυτές τις περιπτώσεις. «Όταν ένας παίκτης αρνηθεί ένα γκολ ή μια ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ στην αντίπαλη ομάδα, χρησιμοποιώντας επίτηδες το χέρι του, θα παίρνει κόκκινη κάρτα σε οποιοδήποτε σημείο του αγωνιστικού χώρου κι αν βρίσκεται». Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λέτο διαμαρτύρεται για πέναλτι από ένα μαρκάρισμα του Κοζορώνη αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Ο Σελίμος έπρεπε να βγάλει κίτρινη κάρτα στον Μπεργκ για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Ακόστα. Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός είπε και «ευχαριστώ» στο δώρο του Πασχαλάκη, έφτασε με ωραίο ποδόσφαιρο και ένα εμφατικό 4-0 στο «2Χ2» και έφτιαξε την ψυχολογία του μετά την ήττα από τον Άγιαξ. Φυσικά, μεγάλο «κέρδος» για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ήταν και ο γεμάτη εμφάνιση από τον Κρίστοφερ Σάμπα στο κέντρο της άμυνας, όπου έδειξε έτοιμος για όλα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα