Ο Ροναλντο μέσα απ' τα μάτια 10 θρύλων (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Ροναλντο μέσα απ' τα μάτια 10 θρύλων (pics)

bet365

Το gazzetta.gr έψαξε, βρήκε, απομόνωσε και κάνει... δώρο στον Ρονάλντο για τα 40α του γενέθλια, όσα έχουν πει για εκείνον 10 σπουδαίες ποδοσφαιρικές μορφές!

Για άλλους, είναι ο ... μοναδικός, κανονικός Ρονάλντο.

Για άλλους, ο... χοντρός, τον οποίο ξεπέρασε ο Κριστιάνο.

Για όλους, όμως, ισχύει ότι αυτός ο άνθρωπος είχε άλλη σχέση με τη μπάλα. Και του άρεσαν πολύ και τα «υδραυλικά». Μέχρι που τον πρόδωσαν τα γόνατά του. Κάτι τύπου «αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει».

Κάπως έτσι τον «έκαψε» και τον Ρονάλντο αυτό το ποδοσφαιρικό όνειρο, όταν οι χιαστοί του δεν άντεξαν και στιγμάτισαν ολόκληρη την καριέρα του.

Αυτά όμως είναι στενάχωρα και δεν αρμόζουν σε τέτοια ημέρα...

Το «φαινόμενο» έχει γενέθλια, κλείνει τα 40 του χρόνια, η ποδοσφαιρική υφήλιος του εύχεται να τα χιλιάσει και το gazzetta.gr τον... προετοιμάζει για τα όσα θ' ακούσει στο τηλέφωνο μαζί με τις ευχές, αφού θρύλοι του αθλήματος έχουν πει για εκείνον όσα ονειρεύεται ν' ακούσει κάθε ποδοσφαιριστής...

Τζιανλουίτζι Μπουφόν:

«Είναι ο αγαπημένος μου Βραζιλιάνος όλων των εποχών... Ήμουν πολύ τυχερός που τον αντιμετώπισα αρκετές φορές στην καριέρα μου και πραγματικά είναι κρίμα που η δική του καριέρα στιγματίστηκε από αυτούς τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Ήταν τρομερός ποδοσφαιριστής. Ήταν κάτι σαν... άλιεν που μπορούσε να κάνει τα πάντα στο γήπεδο! Είχε όλα τα εχέγγυα και το ταλέντο να γίνει ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών».

Ροναλντίνιο:

«Ήταν πάντοτε παράδειγμα για τους νεότερους που τον θαύμαζαν. Ήταν το είδωλό μου και είμαι τυχερός που υπήρξαν συμπαίκτης του. Πάντοτε τον θαύμαζα και πάντοτε θα είναι από τους καλύτερους φίλους μου».

Φάμπιο Καπέλο:

«Ήταν πραγματικό φαινόμενο. Ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που είχα ποτέ σε ομάδα που βρέθηκα στην προπονητική μου καριέρα».

Εμίλιο Μπουντραγκένιο:

«Αν ο Ρονάλντο δεν είχε αυτά τα προβλήματα τραυματισμών στα γόνατά του, θα μιλούσαμε ίσως για έναν ποδοσφαιριστή που θα είχε καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο των Μαραντόνα και Κρόιφ».

Ζινεντίν Ζιντάν:

«Δίχως τον παραμικρό ενδοιασμοί ή δεύτερη σκέψη, ο Ρονάλντο ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής με τον οποίο συνυπήρξα σε ομάδα. Μπορούσε να διαχειριστεί τη μπάλα με τόση ευκολία... Είναι ο Νο.1. Κάθε μέρα που κάναμε προπόνηση, έβλεπα και κάτι διαφορετικό από εκείνον. Κάτι που δεν το περίμενα. Πάντοτε είχε να παρουσιάσει κάτι νέο. Αυτό κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό ποδοσφαιριστή και σε μια εξαίρεση στον κανόνα, όπως είναι ο Ρονάλντο».

Καρίμ Μπενζεμά:

«Όταν ήμουν μικρός, ο Ρονάλντο αποτέλεσε έμπνευση για εμένα και επηρέασε τον τρόπο παιχνιδιού μου. Είναι ο καλύτερος στράικερ όλων των εποχών κατά την άποψή μου. Παρακολουθώ βίντεο με εκείνον, προσπαθώ να κλέψω στοιχεία, όμως δεν είναι εύκολο για κανέναν να κάνει ό,τι έκανε εκείνος. Είναι αδύνατο να κάνεις τις ίδιες κινήσεις με εκείνον».

Λιονέλ Μέσι:

«Ήταν ο ήρωάς μου ο Ρονάλντο. Ήταν από τους καλύτερους επιθετικούς που έχω δει. Ήταν τόσο γρήγορος που μπορούσε να κάνει γκολ την οποιαδήποτε φάση από το πουθενά. Είχε το καλύτερο σουτ απ' όλους».

Κακά:

«Ο καλύτερος που έχω παίξει μαζί του, είναι ξεκάθαρα ο Ρονάλντο. Το φαινόμενο... Έβλεπα σ' εκείνον και στον τρόπο που αγωνιζόταν, όσα δεν έχω δει από κανέναν άλλον στην καριέρα μου...».

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς:

«Είναι ο καλύτερος για εμένα. Ήταν όσο καλός ήταν και ο Πελέ. Δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής όπως εκείνος. Κανείς άλλος δεν είχε τόσο μεγάλη επίδραση στο ίδιο το άθλημα αλλά και στους μετέπειτα ποδοσφαιριστές, όση είχε ο Ρονάλντο...».

Καφού:

«Την πρώτη φορά που τον είδα, ήταν στην Κρουζέιρο... Ήταν ακόμα παιδάκι. Ήταν σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε πετύχει πέντε γκολ! Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα κατάλαβα γιατί πραγματικά ήταν ένα φαινόμενο...».

 

Τελευταία Νέα